Ένα νομοσχέδιο, για την απαγόρευση των δωρητών-αιμοδοτών, που έχουν λάβει τον εμβολιασμό για το COVID-19, να δίνουν αίμα, θα «αποδεκατίσει» την παροχή αίματος στη Μοντάνα (ΗΠΑ) και θα θέσει τους ασθενείς σε κίνδυνο, ακόμη και θανάτου, δήλωσαν οι αντίπαλοι του νομοσχεδίου 645, της Βουλής.

«Η παροχή αίματος της Μοντάνα θα μπορούσε να μειωθεί έως και 80%, οδηγώντας σε δυσμενή αποτελέσματα για τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένου του περιττού και ασυνείδητου θανάτου», δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού συλλογής αίματος Vitalant,  Cliff Numark.

Ο Numark είπε ότι, οι περισσότερες τράπεζες αίματος μόλις και μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών σήμερα και με μείωση της παροχής αίματος κατά 80%, δεν θα ήταν δυνατές διαδικασίες για θύματα ατυχημάτων, επιπλοκές εγκυμοσύνης και πιο συνηθισμένες ενδείξεις, για μεταγγίσεις αίματος.

Το νομοσχέδιο 645 της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα απαγορεύει σε άτομα που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 να δίνουν αίμα, καθιστώντας πλημμέλημα με πρόστιμο 500 δολαρίωντο να δωρίσουν ή να δεχτούν αίμα από εμβολιασμένους δότες. Το νομοσχέδιο θα απαγορεύσει επίσης τα άτομα που θα έχουν διάγνωση «Long COVID», που ορίζεται ιατρικά ως «επακόλουθα συμπτώματα, μετά νόσηση από SARS-CoV-2, λόγω χρόνιας ιογενούς λοίμωξης 27 SARS-CoV-2».

Εκτός από τη δημιουργία σοβαρής έλλειψης αίματος στην πολιτεία, οι αντίπαλοι είπαν ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί το αίμα τόσο για τον Long COVID, όσο και για τα εμβόλια.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές είπαν ότι το νομοσχέδιο, μια συνέχεια της αντιεμβολιαστικής νομοθεσίας, που ψηφίστηκε την περασμένη σύνοδοαφορούσε την ιατρική αυτονομία και το δικαίωμα λήψης αίματος από αιμοδότες, που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

«Ακούμε αυτές τις δύο λέξεις “ασφαλές και αποτελεσματικό” ένα εκατομμύριο και πλέον φορές. Αυτό τα κάνει αληθινά; (δηλαδή, ότι είναι πράγματι ασφαλή και αποτελεσματικά ; », δήλωσε ο εκπρόσωπος του νομοσχεδίου Greg KmetzR- Miles City.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ανταλλάχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύνταξης, δείχνουν ότι ο Kmetz περιελάμβανε γλώσσα από τη νομοθεσία κατά των εμβολίων που ψηφίστηκε την περασμένη σύνοδο, το νομοσχέδιο 702 της Βουλής, το οποίο απαγόρευε τις διακρίσειςμε βάση την κατάσταση εμβολιασμού. Ένα μέρος αυτού του νομοσχεδίου, απορρίφθηκεως αντισυνταγματικό, τον Δεκέμβριο 2022.

Οι υποστηρικτές περιελάμβαναν την αντιπρόσωπο Lola Sheldon-Galloway, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Βουλής, η οποία άκουσε το νομοσχέδιο την Παρασκευή. Επανέλαβε τους ισχυρισμούς που έγιναν στην ταινία “Died Suddenly” ,που καταρρίφθηκαν, πριν από την κυκλοφορία της. Είπε, ότι το εμβόλιο προκάλεσε προβλήματα με τη ροή του αίματος, επικαλούμενη τον αδελφό της, έναν νεκροθάφτη.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δήλωσε ότι οι αναπνευστικοί ιοίδεν μεταδίδονται γενικά, με μετάγγιση αίματος και δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ΜΕΤΑΔιδόμενου COVID-19, που να μεταδόθηκε, με μετάγγιση.

Άλλοι υποστηρικτέςείπαν ότι οι λήπτες αίματος δεν πρέπει να ανησυχούν για δυσμενείς επιπτώσεις, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Είμαι ένας από τους πολλούς που πιστεύουν στο δοσμένο από τον Θεό δικαίωμα της ιατρικής ελευθερίας, το οποίο έχει πρόσβαση σε γενετικά μη τροποποιημένο αίμα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ανάγκης», δήλωσε ο Jo Vilhauer από το Miles City. «Αυτό είναι ένα ζωτικό μέρος της αυτονομίας της υγείας».

Ο Δρ Michael Busch, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Vitalant, το οποίο παρακολουθεί τα επίπεδα αντισωμάτων στα δείγματα παροχής αίματος των ΗΠΑ, δήλωσε στο Kaiser Health News, ότι περισσότερο από το 90% των σημερινών δοτών, είτε έχουν μολυνθεί με COVID, είτε έχουν εμβολιαστεί εναντίον του.

Οι αντίπαλοι, υπερτερούσαν ελαφρώς αριθμητικά, των υποστηρικτών (του νομοσχεδίου )και περιελάμβαναν την Ένωση Νοσηλευτών της Μοντάνατην Ένωση Νοσοκομείων της Μοντάνα, τον Ιατρικό Σύλλογο της Μοντάνα, την Ένωση Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης της Μοντάνα και άλλους.

Ο αρχίατρος του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στις δυτικές ΗΠΑ, Δρ Walter Kelley, δήλωσε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα «αποδεκατίσει» την παροχή αίματος στη Μοντάνα, καθώς το 80% της πολιτείας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

«Αυτό το νομοσχέδιο θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών και αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αφαιρεθεί», δήλωσε ο Kelly

Ο Numark, ανώτερος αντιπρόεδρος ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού συλλογής αίματος, δήλωσε ότι, δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν τα συστατικά που περιγράφονται στο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβανομένων «πρωτεϊνών που αλλάζουν γονίδιανανοσωματιδίων, πρωτεϊνών ακίδας υψηλού αριθμού από μακρά νόσου COVID-19 και άλλες χημειοθεραπειες DNA, μεταξύ άλλων περιορισμών, που σχετίζονται με το COVID-19.

«Δεν υπάρχει τεστ για να γίνει αυτό, οπότε δεν θα μπορούσαμε να συμμορφωθούμε για να προσδιορίσουμε εάν οι άνθρωποι το έχουν λάβει ή όχι», είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της επιτροπής, ο Numark είπε, ότι θα ήταν δυνατό να ερωτηθούν οι δωρητές, εάν είχαν λάβει το εμβόλιο COVID-19, ως μέρος μιας φόρμας πρόσληψης, αλλά ότι η ποινική ευθύνη που επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο προσθέτει επιπλοκές.

H εκπρόσωπος Jodee Etchart, R-Billings, η οποία ζήτησε το νομοσχέδιο, ρώτησε τον χορηγό Kmetz, εάν είχε σκεφτεί να δημιουργήσει ένα σύστημα δύο τραπεζών αίματος, ενός με εμβολιασμένους και ενός με ανεμβολίαστους αιμοδότες. Η Etchart, είχε συνεργαστεί με τον Kmetz, για να προωθήσει νομοθεσία σχετικά με τον COVID και την δωρεά-παροχή αίματος.

Ο Kmetz είπε, ότι έχει μιλήσει με ψηφοφόρους που είπαν, ότι δεν ήθελαν « να λάβουν αίμα, από εμβολιασμένο αιμοδότη,  που  θα κάνει την κατάσταση της υγείας τους, ως ασθενούς, ακόμη χειρότερη ».

«Δεν πρόκειται να το εξετάσουμε αυτό», δήλωσε ο Kmetz.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύνταξης, ο Kmetz, ρώτησε έναν συντάκτη νομοσχεδίου εάν θα ήταν δυνατό να επιτραπεί ο διαχωρισμός των προμηθευτών αίματος (αιμοδοτών),για να γίνει το νομοσχέδιο «λιγότερο αμφιλεγόμενο». Η συντάκτρια είπε ότι θα μπορούσε να συμπεριλάβει αυτή τη γλώσσα, αλλά δεν ήταν εξοικειωμένη με τις περιπλοκές της διαδικασίας και δεν θα μπορούσε να απαντήσει αν ήταν δυνατόν.

Η Etchart ρώτησε σε ένα email , πότε συντάσσεται το νομοσχέδιο αν κάποιος θα πληρούσε τις προϋποθέσεις για να δώσει αίμα με τη γλώσσα που υπήρχε στο νομοσχέδιο εκείνη την εποχή. Είπε ότι σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός, είτε είχε εν γνώσει του νοσήσει από COVID-19, είτε έχει εμβολιαστεί.

«Όπως φαίνεται, κανείς δεν θα το στηρίξει, και αυτό το νομοσχέδιο θα κατέβει τόσο γρήγορα, που δεν αξίζει καν να το φέρουμε», δήλωσε η  Etchart.

FΗ φαρμακοποιός Colleen Baker, με το φαρμακείο σύνθεσης Morgan Creek, πρότεινε γλώσσα για τον καλύτερο ορισμό του COVID-19, μεγάλων αποστάσεων.

Ο πρώην αντιπρόσωπος Krayton Kerns, R-Laurel, ήταν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας σύνταξης και χαρακτήρισε την ανάγκη για τη νομοθεσία ως κρίσιμη.

«Μια άμεση ημερομηνία έναρξης ισχύος θα ταίριαζε σε αυτό το νομοσχέδιο  έκτακτης ανάγκης», είπε σε ένα email του Ιανουαρίου.

Η επιτροπή δεν ανέλαβε αμέσως δράση για το νομοσχέδιο.

Σημείωση του συντάκτη: Αυτή η ιστορία έχει διορθωθεί για να προσδιορίσει τον τίτλο του Cliff Numark ως ανώτερου αντιπροέδρου της Vitalant.

o

Επιλογή, μετάφραση, διαμόρφωση, σχόλια, ανάρτηση-προώθηση, Δρ. Γεωργίου Γεωργαδάκη, χειρουργού-γυναικολογου-μαιευτήρα (ggeorgad @gmail.com), Βόλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »