«Είναι λύκοι με ένδυμα προβάτου»

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκτόξευσε  νέες απειλές προς το ΝΑΤΟ εν μέσω φημών για πιθανή αποστολή «ειρηνευτικών» δυνάμεων της Συμμαχίας στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή  του, ο Ρώσος πολιτικός είπε ότι οι δήθεν «ειρηνευτές»  του δυτικού στρατιωτικού μπλοκ είναι «λύκοι με ένδυμα προβάτου» που προσφέρουν τις «ειρηνευτικές υπηρεσίες» τους, όχι για την ειρήνη αλλά  για να σταθούν στο πλευρό του Κιέβου και να επιδεινώσουν ακόμη πιο πολύ την κατάσταση στο μέτωπο του πολέμου.

«Τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς θρασύδειλα πλάσματα που έχουν εκτροχιαστεί  λόγω της αλαζονείας τους.

Θεωρούν και  όλους τους άλλους ως  τελειωμένους… ανόητους. Και, χαμογελώντας κυνικά, προσφέρουν τις ειρηνευτικές τους «υπηρεσίες», είπε ο Μεντβέντεφ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μεντβέντεφ. υπενθύμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες τις επιχειρήσεις τους να φέρουν αμερικανικά στρατεύματα στην Κορέα, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τις αφρικανικές χώρες, επισημαίνοντας ότι η παρουσία τους στην Ουκρανία θα οδηγούσε ξανά σε «τραγωδία».

Ο Μεντβέντεφ απείλησε δε, το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη με μια πλημμύρα από «φέρετρα», επισημαίνοντας ότι η Ρωσία θα θεωρούσε το «ειρηνευτικό» αυτό  σώμα της Συμμαχίας στην Ουκρανία ως νόμιμο στόχο, στον οποίο θα κτυπούσε ο ρωσικός στρατός.

 «Τέτοιοι “ειρηνευτές” είναι οι άμεσοι εχθροί μας. Λύκοι με ενδύματα προβάτων. Θα είναι νόμιμος στόχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας εάν τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας με όπλα στα χέρια και μας απειλήσουν ευθέως. Και τότε αυτοί οι “ειρηνευτές” πρέπει να καταστραφούν ανελέητα», πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »