Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε πως «ο Προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός και σηματοδοτεί την ανάπτυξη και την επιτάχυνση της οικονομίας, μέσα σε μια δύσκολη εποχή».

Παράλληλα, τόνισε πως αποτελεί «ένα σχέδιο που έχει φιλοεπενδυτικό χαρακτήρα, στηρίζει την αγορά και την επιχειρηματικότητα, προωθεί την πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Ο κ.Παπαθανάσης, υπογράμμισε πως «η πραγματική πρόκληση είναι η επόμενη μέρα της covid 19».

​Διαχειριστήκαμε, ανέφερε «τα ταμειακά διαθέσιμα με σύνεση, υπευθυνότητα και ορθολογισμό, αναπληρώνοντας τις εκροές με εισροές από επιτυχημένες εξόδους στις αγορές με χαμηλό κόστος δανεισμού. Αυτό μας επιτρέπει σήμερα να εξακολουθήσουμε να ενισχύουμε την οικονομία όσο και εάν χρειαστεί ακόμα».

Ο Προϋπολογισμός του 2021, είπε ο κ. Παπαθανάσης, προβλέπει με σαφήνεια την στήριξη των θέσεων εργασίας και των μικρών επαγγελματιών που η ταμειακή τους ρευστότητα αρχικά ενισχύθηκε με 24 δισ. ευρώ το 2020, ενώ προβλέπονταν και 7,5 δισ. από τον Προϋπολογισμό του 2021. Ταυτόχρονα, σημείωσε, προσφέρει κίνητρα σε επενδυτές που θέλουν να κάνουν επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως η υπερ-απόσβεση δαπανών έρευνας και ανάπτυξης καθώς και την υπερ-έκπτωση σε επενδύσεις σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως σύντομα έρχεται στη Βουλή η αναμόρφωση του Ν.4412 για τις δημόσιες συμβάσεις με αλλαγές που θα προσφέρουν περισσότερη διαφάνεια, αλλά κυρίως ταχύτητα στην εκτέλεση όχι μόνο έργων, αλλά και στους διαγωνισμού προμηθειών του ελληνικού δημοσίου.

Η αναπτυξιακή στρατηγική που υλοποιούμε, είπε, έχει στο επίκεντρό της την άμεση ενίσχυση των επενδύσεων. Την αναβίωση της βιομηχανικής πολιτικής και την ταχεία προσαρμογή του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων στις απαιτήσεις της εποχής.

Αναφορικά με τον μετασχηματισμό της βιομηχανικής παραγωγής, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με καταλύτη τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι εδώ και υλοποιούμε πολύ σημαντικές δράσεις που αγκαλιάζουν τις νέες τεχνολογίες και αποσκοπούν στην ενσωμάτωσή τους τόσο στις μεθόδους παραγωγής όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό».

Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ανάφερε πως δημιουργεί συνθήκες επιτάχυνσης της οικονομίας μας σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ 2021-2027 που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ο Νίκος Παπαθανάσης «είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της έργο ώστε να φτάσει στον τελικό της στόχο που δεν είναι άλλος από το να καταστήσει την Ελλάδα μια χώρα σύγχρονη εξωστρεφή και ανταγωνιστική Να σταθεί στα πόδια της και να διαδραματίσει τον ρόλο που της αξίζει στον παγκόσμιο γίνεστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »