Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε ότι η Κίνα μπορεί να βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε κρατικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ.

«Η κυβερνοεπίθεση είναι πολύ μεγαλύτερη στα μίντια των Fake News παρά στην πραγματικότητα. Έχω ενημερωθεί πλήρως και όλα είναι καλά υπό έλεγχο Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία, είναι το σύνθημα που έρχεται κατά προτεραιότητα όταν συμβαίνει κάτι. Μπορεί να ήταν η Κίνα (μπορεί!)», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι «γελοίοι μηχανισμοί των εκλογών» της χώρας θα μπορούσαν επίσης να στοχευθούν από χάκερς.
Η κυβερνοεπίθεση εντοπίσθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ, εξελισσόταν επί μέρες και έπληξε υπουργεία και ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Για την αντιμετώπιση της επιχείρησης συγκροτήθηκε ομάδα από το FBI , την διεύθυνση των υπηρεσιών Πληροφοριών και την υπηρεσία που είναι αρμόδια για την κυβερνοσφάλεια και την ασφάλεια των υποδομών (Cisa) , η οποία ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »