Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ έχουν βάλει οι αποκαλύψεις από το CNN για τα ψέμματα των Κινέζων σχετικά με τον κορωνοϊό. Το γεγονός ότι το CNN αποφάσισε να δημοσιεύσει τώρα τους σχετικούς φακέλους που υποδεικνύουν τον ρόλο της Κίνας στην “απόκρυψη” αρχικά του κορωνοϊού, παρά το ότι στο παρελθόν υποβάθμιζε συνεχώς την συγκεκριμένη πτυχή του θέματος, έδωσε αφορμή για επιθέσεις εναντίον του.
Στην πρώτη γραμμή της διαμάχης το συντηρητικό δίκτυο Fox News το οποίο αναπαράγει tweet διαφόρων Αμερικανών πολιτικών και δημοσίων προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, το Fox κατηγορεί το CNN ότι σκοπίμως απέκρυψε… την κινεζική απόκρυψη, περιμένοντας να προβεί στις σχετικές αποκαλύψεις αφ’ ότου ο Τραμπ είχε ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν.
Η αλήθεια είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν εκείνος ο οποίος, σχεδόν από την πρώτη ημέρα που ο ίδιος φάνηκε να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, έκανε λόγο για απόκρυψη των αληθινών στοιχείων εκ μέρους της Κίνας.
Είχε μάλιστα δεχτεί κριτική για “ρατσισμό” όταν είχε διακόψει τις πτήσεις από Κίνα στις ΗΠΑ. Τότε ο Αμερικανός πρόεδρος φερόταν να είναι έξαλλος με την Κίνα, σε ότι αφορά τους χειρισμούς της στο θέμα του κορωνοϊού. Όπως αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανέφεραν τότε σκοπός του Αμερικανού Προέδρου ήταν μόλις περάσει η κρίση με τον κορωνοϊό να απαντήσει ανάλογα.
«Τότε παπαγαλίζατε την κινέζικη προπαγάνδα» ήταν η χαρακτηριστική έκφραση που χρησιμοποιεί τώρα το Fox News εναντίον του ανταγωνιστικού του δικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »