‘Κόλαση” πυρός
ΗΛιβύη αποτελεί σαφώς το πιο “καυτό” πεδίο αντιπαράθεσης στον πλανήτη αυτήν την περίοδο και οι στρατιωτικές συγκρούσεις έχουν λάβει πλέον χαρακτήρα “χιονοστιβάδας”.

Η πολεμική αεροπορία του LNA ξεκίνησε σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Tagiura της Τρίπολης, με στόχο μαχητές του GNA, ενώ κατέστρεψε σήμερα και μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο αεροπορικός πόλεμος θα ενταθεί και άλλο, ενώ στα παράλια της Τρίπολης εντοπίστηκε και Γαλλική Φρεγάτα η οποία βρίσκεται εκεί στα πλαίσια της επιχείρησης ”ΕΙΡΗΝΗ”.

Οι μυστικές υπηρεσίες του GNA, φέρονται να εντόπισαν εκτός των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Al-Jufrah (MIG-29, MiG-23) και δεκάδες φορτηγά, επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, οχήματα και ένα νέο σύστημα ραντάρ το οποίο όπως φαίνεται προμηθευτήκαν πρόσφατα οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ.
Οι πληροφορίες από τα λιβυκά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουμε συνεχείς αναδιατάξεις και συγκεντρώσεις δυνάμεων του LNA, κάτι που μας δείχνει ότι θα έχουμε πολύ σύντομα μια γενική αντεπίθεση των δυνάμεων της Α.Λιβύης για να αποσπαστεί η πρωτοβουλία των κινήσεων από τους Τούρκους και τον Σαράι.

Λιβύη: O LNA ανακατέλαβε την al-Hirah – Τουρκία-Κατάρ στρέφονται στα πετρέλαια
Γαλλία-Αίγυπτος κοινό μέτωπο κατά της Τουρκίας
Την Τρίτη, οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Γαλλίας προειδοποίησαν για τις συνέπειες της τουρκικής παρέμβασης στο λιβυκό ζήτημα, υπό το πρίσμα της συνέχισης της αποστολής μισθοφόρων από τη Συρία για την υποστήριξη των εξτρεμιστικών πολιτοφυλακών της Τρίπολης.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών, Sameh Shoukry και ο Γάλλος ομόλογός του, Jean-Lou de Drian, συζήτησαν στο τηλέφωνο τις τελευταίες εξελίξεις στην Λιβύη και συμφώνησαν ότι πρέπει να αποκατασταθεί η κατάσταση στην Λιβύη.

Μόνο που όλα αυτά αποτελούν ευχολόγια και τίποτα παραπάνω, αφού η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει χιλιάδες Σύριους αντάρτες στην Τρίπολη, οι οποίοι ήρθαν για να μείνουν στην χώρα για μεγάλο διάστημα.

Οι μισθοφόροι αποστέλλονται από την Τουρκία μέσω αεροπορικών πτήσεων, ενώ περίπου έξι πτήσεις εντοπίστηκαν μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Μισράτα μόνο κατά την τελευταία εβδομάδα.

Η Άγκυρα επίσης έχει αναπτύξει πολλά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που στοχεύουν τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, οι οποίες συνεχίζουν την στρατιωτική επιχείρηση για να καταλάβουν την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Αμερικανικά ΜΜΕ: ”Ο Τραμπ θα στείλει Patriot για να στηρίξει την Τρίπολη κατά του Χαφτάρ!”
Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του LNA εξήγησε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την τουρκική παρέμβαση, καθώς επεσήμανε ότι σμήνη τουρκικών drone φτάνουν στη Μισράτα, ενώ επισήμανε ότι οι μαχητές του Al-Wefaq χρησιμοποιούν εκατοντάδες πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες στον άξονα Ain Zara νότια της πρωτεύουσας Τρίπολη.

Η Λιβύη είναι σύμφωνα με όλα αυτά στα πρόθυρα ενός νέου γύρου αιματοχυσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »