Συνοδεία μίας κορβέτας
Μπορεί να “μάζεψαν” το Oruc Reis, όμως η επιθετικότητα της Άγκυρας στράφηκε και πάλι κατά της Κύπρου, απειλώντας πως θα βγει το Barbaros για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Λίγες ώρες μετά την παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, το ερευνητικό πλοίο Barbaros φέρεται να απέπλευσε από το λιμάνι που βρισκόταν αγκυροβολημένο και κατευθύνεται στις παράνομα δεσμευμένες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ.

Νέα τουρκική Navtex για την κυπριακή ΑΟΖ – Καθ’ οδόν το Barbaros!
Έτσι φαίνεται και να έγινε καθώς πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα marinetraffic, φαίνεται να κινείται το τουρκικό ερευνητικό με άγνωστο μέχρι στιγμής τελικό προορισμό.

Το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύει μια τουρκική κορβέτα.


Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, μετά από NAVTEX που εξέδσε η Τουρκία, επιβεβαιώνουν την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Σύμφωνα με άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει νωρίτερα, η επιθετικότητα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Michael Rubin στο National Interest.

Η Κύπρος αναφέρει πρέπει να βοηθηθεί αρχικά με την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ, για να καταστεί ισχυρός παράγοντας απέναντι στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης που θέλει να επιβάλει ο Ερτογάν στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »