Επίσημα κηρύττει αύριο τον «ιερό πόλεμο» η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στην κυβέρνηση για την επιβολή απαγόρευσης εισόδου των πιστών στις εκκλησίες τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων, αλλά και του Αγίου Ιωάννου και γενικά την απαγόρευση της Πίστης με τους περιορισμούς στην Θεία Μετάληψη.

Ένας πόλεμος το οποίος «απαιτεί» πρώτα και κύρια ο κλήρος, οι απλοί κληρικοί των εκκλησιών ανά την επικράτεια που βλέπουν την κυβέρνηση να διώκει ανηλεώς την Πίστη, στο όνομα του περιορισμού του κορωνοϊού.

Να απαγορεύει την πρόσβαση στις εκκλησίες ενώ επιτρέπει σούπερ-μάρκετ, επιβατικά αεροσκάφη, κομμωτήρια κλπ.

Αύριο συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία θα αποστείλει το τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για να ακολουθήσουν οι «εχθροπραξίες», καθώς η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει: Οι εντολές για τα απαγορευτικά μέτρα έρχονται εκτός Ελλάδος και δεν πρόκειται να «συγκινηθούν» από τις αντιδράσεις της ΔΙΣ, ούτε του απλού κλήρου.

Άλλωστε, κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα, πλην Ελληνικής Λύσης ίσως, δεν θα στηρίξει τις θέσεις της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, σε μια «τελευταία λέξη» ευχήθηκε «Ο Θεός να φωτίσει όσους έχουν στα χέρια τους τη διαχείριση αυτής της θλιβεράς καταστάσεως να αντιληφθούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σάρκα. Είναι και ψυχή και αυτή η ψυχή αυτές τις ημέρες τις πικρές θέλει κάπου να ακουμπήσει. Η Εκκλησία αντιμετωπίζεται με αυστηρότητα και με σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν «όχι επειδή το θέλησε ο λαός του θεού, αλλά έξωθεν από την πίστη μας».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος δήλωσε ότι «Οι ανακοινώσεις για την παρουσία εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού πιστών στις εκκλησίες ανήμερα των Χριστουγέννων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές»

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, κατήγγειλε αυτό που γίνεται όλο και πιο αντιληπτό: Ότι ο κορωνοϊός «είναι πρόσχημα για να μην κοινωνήσουμε. Παράλληλα για την απαγόρευση των τελετών αγιασμού των υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο η προσβολή προς την χριστιανική πίστη είναι σαφής».

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρά το γεγονός ότι θα ήθελε, εν τούτοις δεν μπορεί να αναχαιτίσει την οργή, όχι μόνο των μελών της ΔΙΣ και του απλού κλήρου, αλλά κυρίως των απλώς πιστών! Και δεν θα μπορέσει αύριο να ανατρέψει αυτό που έρχεται.

Ο «ιερός πόλεμος» ξεκινά. Μπορεί να μην υπάρχει «Χριστόδουλος» να ηγηθεί, αλλά στον πόλεμο αναδεικνύονται οι ηγέτες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »