Εξαγγέλθηκε η συνέχιση των επιχειρήσεων πέρα από τα νυν καταληφθέντα εδάφη από τον ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ

Η Ρωσία περνά στην τρίτη φάση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία με στόχο πλέον την προέλαση και κατάληψη ίσως και ολόκληρης της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μόσχας Σεργκέι Λαβρόφ,

Είναι κάτι που είχε προετοιμάσει με δηλώσεις του ο Αντρέι Κλίσας, πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Νομοθεσίας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Β.Πούτιν,

«Οι δηλώσεις του Κιέβου σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης χτυπημάτων στην Κριμαία δείχνουν ότι η αποναζιστικοποίηση και η αποστρατιωτικοποίηση θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτειας της Ουκρανίας. Διαφορετικά η απειλή για το έδαφος, τις υποδομές και τους πολίτες της Ρωσίας θα παραμείνει μόνιμα»,

 

Σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «Οι γεωγραφικοί στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται πλέον στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς αλλά περιλαμβάνουν έναν αριθμό άλλων εδαφών.Η γεωγραφία είναι τώρα διαφορετική.

Δεν είναι μόνο οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, είναι επίσης οι περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και μια σειρά από άλλα εδάφη, και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, με σταθερό και ανυποχώρητο τρόπο», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ria-Novosti.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ξεκινούν για Οδησσό; Για Χάρκοβο; Το Χάρκοβο είναι ήδη κυκλωμένο και ποτέ μετά τις 24 Φεβρουαρίου οι ρωσικές δυνάμεις δεν απείχαν περισσότερο από 40 χλμ. από τα προάστιά του, ακόμα και όταν αποχώρησαν μετά τις 25 Μαρτίου.

Τώρα, μετά την νέα προώθηση στα τέλη Ιουνίου βρίσκονται περί τα 20 χλμ. από το κέντρο της ρωσόφωνης πόλης.

 

Το μεγάλο στοίχημα είναι όμως η Οδησσός, η οποία δεν απέχει πολύ από την Χερσώνα, αλλά μεσολαβεί το δέλτα του Δνείπερου και το Μικολάεφ. Χρειάζεται αεροαποβατική ενέργεια και σίγουρα να συντριβούν οι συγκεντρωμένες ουκρανικές δυνάμεις που παρενοχλούν τον πληθυσμό στην Χερσώνα με συνεχείς βομβαρδισμούς, ενώ είχαν κάνει και επίθεση την περασμένη εβδομάδα και μικρά προσωρινά εδαφικά κέρδη.

Δεν αρκούν οι 100.000 στρατιώτες που έχουν αναπτύξει σε όλα τα μέτωπα οι Ρώσοι.

Αλλά είναι σαφές ότι ετοιμάζονται.

Οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις VDV και οι Τσετσένοι, όπως και οι δυνάμεις Spetsnatz/GRU, ουσιαστικά έχουν αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή, ανασυγκροτούνται, αναπληρώνουν τις απώλειές τους, ξεκουράζονται κι ετοιμάζονται για την τελική προέλαση.

Το Χάρκοβο δεν είναι το στοίχημα.

Το Χάρκοβο, η ιστορική πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι ρωσικό, ίσως περισσότερο και από την Μόσχα, αλλά δεν αποτελεί άμεσο στρατηγικό κέρδος.

Η Οδησσός είναι το τρόπαιο: Κλείνουν δια παντός την βόρεια Μαύρη Θάλασσα στο ΝΑΤΟ και πλαγιοκοπούν Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ διασώζουν οριστικά την Τρανδνειστερία.

Εκτός και αν κάνουν την έκπληξη: Επιτεθούν από το νότιο άξονα και βόρειο άξονα στο Κίεβο…

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγματεύσεων και ειρήνευσης.

Αν οι Ρώσοι θέλουν μία καθαρή νίκη πρέπει να τελειώνουν πρώτα απ’όλα με το καθεστώς του Κιέβου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και να καταλάβουν αν όχι όλη, τα περισσότερα εδάφη της νυν Ουκρανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »