Εντός της ημέρας κάνει «πρεμιέρα» η ειδική πλατφόρμα του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, Τρίτη, η πλατφόρμα αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ που αφορά τους εργαζόμενους, των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας.

Εντός της ημέρας κάνει «πρεμιέρα» η ειδική πλατφόρμα του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή των αιτήσεων που αφορούν το επίδομα των 800 ευρώ.

Πρόκειται για το έκτακτο βοήθεια της κυβέρνησης προς όλους τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Το επίδομα των 800 ευρώ θα αφορά το χρονικό διάστημα από τις 15 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου.

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει έως την Τρίτη, 31 Μαρτίου.

«Επειδή νομοθετούμε με επείγοντα αναγκαίο και έκτακτο τρόπο πρωτοφανείς διαδικασίες, κάποιοι ίσως σκεφτούν να “βάλουν το δάκτυλο στο μέλι” να κλέψουν το κράτος, να το ξανασκεφτούν. Οι ποινές ψευδής δήλωσης στο έντυπο εργοδοτών στο  ΕΡΓΑΝΗ προβλέπει κάθειρξη έως 10 χρόνια» προειδοποίησε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Επειδή νομοθετούμε με επείγοντα αναγκαίο & έκτακτο τρόπο πρωτοφανείς διαδικασίες κάποιοι ισως σκεφτούν να “βάλουν το δάκτυλο στο μέλι” να κλέψουν το κράτος
Να το ξανασκεφτούν…!
Οι ποινές ψευδής δήλωσης στο έντυπο εργοδοτών στο Π/Σ ΕΡΓΑΝΗ προβλέπει κάθειρξη έως 10 χρόνια!

Βήμα – βήμα η διαδικασία


Ο εργοδότης καλείται να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην ΕΡΓΑΝΗ, με την οποία θα δηλώνει ότι η επιχείρησή του τελεί υπό καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας
Οι εργαζόμενοι καλούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.
Θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού, καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης που εργάζονται.


Ποιοι ΔΕΝ είναι δικαιούχοι


όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως
όσοι έχουν λάβει πάσης φύσεως άδεια, όσοι αποτελούν προσωπικό ασφαλείας
όσων η σύμβαση δεν αναστέλλεται λόγω του προσωρινού κλεισίματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »