Έκπτωτη υποχρέωθηκε να κηρύξει η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας την εταιρία Swiss Med που επρόκειτο να προμηθεύσει το Δημόσιο με τρία εκατ. self test, μετά από αδυναμία της εταιρίας να ολοκληρώσει την παράδοση εντός του καθορισμένου χρόνου.

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια το απόγευμα του Σαββάτου και στο θέμα της αναφέρει ότι απορρίπτεται το αίτημα της εταιρίας για πάραταση του συμβατικού χρόνου παράδοσης και πως η SWISS MED κηρύσσεται έκπτωτη “επειδή η ως άνω εταιρεία δεν παρέδωσε το είδος μέσα στο συμβατικό χρόνο”.

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου. προβλέπει επίσης την κατάπτωση υπέρ του δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ που αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Swiss Med είχε ενημερώσει ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παραδοσης των τριών εκατομμυρίων τεστ και για αυτό είχε ζητήσει χρονική παράταση. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η σύμβαση ορίζει αυστηρά πως οι ανάδοχοι οφείλουν να παραδώσουν τα self-tests που τους αναλογούν εντός επτά ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας. Μάλιστα, η σύμβαση προβλέπει ότι, λόγω του κατεπείγοντος της διαδικασίας που επιβάλλουν λόγοι δημόσιας υγείας, οι συμβατικοί χρόνοι παράδοσης δεν είναι δυνατόν να επιμηκυνθούν.

Μεσολάβησε κι ένα άλλο περίεργο γεγονός που ενισχύει την οσμή σκανδάλου στην υπόθεση. Την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) πως τα αδέλφια Πιπερίδη, που ανέλαβαν να προμηθεύσουν το ελληνικό Δημόσιο με 3.000.000 self tests, αντί 10.080.000 ευρώ, μεταβίβασαν το μεγαλύτερο μέρος της εταιρίας τους SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ, που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, σε άλλη εταιρεία που συνδέεται τελικά με τον Άγγελο Γιαννακόπουλο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη γνωστή αλυσίδα φούρνων «Το χωριάτικο». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »