Όταν ξέσπασε το κυβερνητικό σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κάλεσε τον Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, προκειμένου να διαφωτίσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων!

Εκεί ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων παραδέχθηκε ότι η Υπηρεσία του παρακολουθούσε τηλέφωνα και ότι το έκανε κατόπιν αιτήματος ξένης μυστικής υπηρεσίας!

Βέβαια από την Νέα Δημοκρατία προσπάθησαν αυτήν την κολοσσιαία αναφορά να την υποβαθμίσουν, ισχυριζόμενοι, ότι  υπάρχουν αιτήματα και από ξένες υπηρεσίες, που όμως ελέγχονται και ικανοποιούνται!

Δηλαδή, όχι Γιάννης, αλλά Γιαννάκης!

Αυτή και μόνο η παραδοχή από τον Διοικητή της Μυστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, που ως μόνο της μέλημα έχει την προστασία, την ασφάλεια της Πατρίδος μας, έπρεπε να ρίξει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και όχι να οδηγηθούν στην παραίτηση ο Διοικητής της ΕΥΠ και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού (ανιψιός του) Γρηγόρης Δημητριάδης!

Ο οποίος ανέλαβε και την πολιτική ευθύνη, την οποία δεν ανέλαβε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκ των κορυφαίων Συνταγματολόγων Προκόπης Παυλόπουλος, είπε για το ζήτημα της πολιτικής ευθύνης, προ ημερών από την Άρτα:

«Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική. Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους»!

Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα!

Γιατί, μια φασιστικού τύπου ενέργεια που παραβιάζει το Σύνταγμα και τις αρχές της Δημοκρατίας, όταν αποκαλύπτεται, δεν μπορεί να  αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ο εξ απορρήτων διορισμένος υπάλληλος του Πρωθυπουργού και όχι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του διορισμένου υπαλλήλου!

Μπορεί λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μας είπε, πως δεν άκουσε, δεν ήξερε, δεν γνώριζε, αλλά δυστυχώς γι΄ αυτόν δεν πείθει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό! Το Μητσοτάκης Gate, των τηλεφωνικών υποκλοπών είναι υπαρκτό και βαρύνει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

“Οξύ πολιτικό πρόβλημα” στην Ελλάδα με την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη…

Στη συνέχεια, “έχοντας χάσει την μπάλα”, στοχοποίησαν ως ξένες μυστικές υπηρεσίες την Ουκρανική και την Αρμενική πλευρά! Για να βγει ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα και να πει:

«Επιτρέψτε μου να επισημάνω αυτό, ποτέ δεν έχουμε ζητήσει κάτι τέτοιο από τον Έλληνα ομόλογό μας. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα»!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »