Οι Έλληνες παίρνουν τη ζωή τους πίσω
Ηχηρό «όχι» στo lockdown και στις κυβερνητικές απαγορεύσεις είπαν γι’ ακόμη μία φορά οι Έλληνες και βγήκαν μαζικά έξω σε Πάτρα, Ξάνθη και Κοζάνη το Σαββατοκύριακο για να τιμήσουν την Αποκριά.

Εκατοντάδες πολίτες ένιωσαν ελεύθεροι και γιόρτασαν το έθιμο όπως συνέβαινε την εποχή προ του κορωνοϊού, με μουσική, χορό και φαγητό.

Πάτρα

Στην Πάτρα δεκάδες νεαροί έκαναν πάρτι τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή του Μιντιλογλίου, με τους συλληφθέντες να βρίσκονται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα. Οι τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται να οργάνωσαν το πάρτι, είδαν να τους επιβάλλεται ένα υπέρογκο πρόστιμο των 5.000 ευρώ και σήμερα θα απολογηθούν για την παραβίαση των μέτρων.

Πάρτι έγινε και σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, όπου και συμμετείχαν συνολικά 98 άτομα, όπου όλοι πήραν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του πάρτι κατάφεραν να εξασφαλίσουν ρεύμα από το διπλανό σπίτι προκειμένου να βάλουν μουσική, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο και προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ ένας από τους διοργανωτές κατάφερε να πηδήσει από το παράθυρο και να διαφεύγει την σύλληψη, προς το παρόν.
Και στο Κάστρο της Πάτρας συγκεντρώθηκαν αρκετά άτομα, το οποία έβαλαν δυνατά μουσική, χόρεψαν, πήραν σουβλάκια και ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαρκώς φωτογραφίες και βίντεο με βεγγαλικά και αυτοσχέδιες μουσικές που έδιναν τον ρυθμό.
Ο απλός κόσμος ένιωσε ελεύθερος και γέμισε την Ξάνθη

Εκατοντάδες πολιτών βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, με τον Δήμο λόγω της ημέρας να παίζει μουσικές. Ο δήμαρχος της πόλης «έτρεξε» να «δικαιολογηθεί» κάνοντας λόγο για «αυθόρμητη συμμετοχή».

«Ήταν μια αυθόρμητη συμμετοχή. Όλη την βδομάδα κάναμε διαδικτυακές εκδηλώσεις για τον κόσμο για να κρατήσουμε λίγο την νότα του καρναβαλιού και να μην στερήσουμε την ψυχολογία της χαράς από την κοινωνία» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μανώλης Τσεπέλης και συνέχισε:

«Χθες το απόγευμα βάλαμε την μουσική 17.00 -20.00 που βάζουμε και κατά της 19.00 παρατηρήθηκε μια μεγάλη συμμετοχή νεολαίας και να σταματούν στην πλατεία. Αμέσως ο πρόεδρος με άλλους παράγοντες σταμάτησαν την μουσική και ανέφεραν ότι δεν είναι σωστό αυτό γιατί είχαν φέρει και ατομικά μεγάφωνα»

Νωρίτερα ο Δήμος της πόλης είχε βγάλει ανακοίνωση αναφέροντας πως «ήταν σύμπτωση» καθώς συγκιριακά το Σάββατο συγκεντρώνεται περισσότερος κόσμος στην πλατεία, καθώς και ότι «δεν υπήρχε τίποτα το οργανωμένο».
Γέμισε κόσμο και το κέντρο της Κοζάνης

Και στην Κοζάνη ωστόσο υπήρχε έντονη κινητικότητα το Σαββατοκύριακο. Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παρέλασαν καρναβαλιστές, με αρκετό κόσμο να ξεχύνεται στο κέντρο της πόλης προκειμένου να περάσει λίγες χαλαρές στιγμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »