Κινήσεις στο παρασκήνιο…

Μετά από επαφές με τη Μόσχα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν ταξίδεψε στο Κίεβο για να παροτρύνει ανεπίσημα τον Ζελένσκι να διαπραγματευτεί με την Ρωσία και να αποκηρύξει την δημόσια απόρριψή του για ειρηνευτικές συνομιλίες. Η Αμερική καλεί ανοιχτά την Ουκρανία να διαπραγματευτεί, σχολιάζει σε άρθρο του ο «The American Conservative».

Όπως αναφέρεται ο Σάλιβαν συνέστησε στον Ζελένσκι να επικεντρωθεί σε πραγματικούς στόχους “το συντομότερο δυνατό”, ανέφερε η Wall Street Journal, όπως είχατε διαβάσει στο ΕΛ.

Όπως αναφέρουν λοιπόν στις ΗΠΑ: Η Δύση άλλαξε τις θέσεις της και έτοιμη για κατάπαυση του πυρός

Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να συμφωνήσουν στην διατήρηση του ρωσικού ελέγχου στην Κριμαία και τις περιοχές του Ντονμπάς, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Τα δεδομένα είναι τρία, σύμφωνα με αυτά που λέγονται στις ΗΠΑ:

  1. Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι μπορούν αργότερα να συζητήσουν το θέμα της Κριμαίας και το καθεστώς του Ντονμπάς.
  2. Την ίδια στιγμή, το Ηνωμένο Βασίλειο επιμένει στο απόλυτο ελάχιστο : η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στις θέσεις της στις 23 Φεβρουαρίου, πριν από την έναρξη της επίθεσης.
  3. Η Γερμανία δήλωσε ότι θα υποστηρίξει οποιεσδήποτε κόκκινες γραμμές χαράξει η Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η Γερμανία θεωρεί μη ρεαλιστικό ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα εγκαταλείψουν εντελώς όλα τα «κατεχόμενα» εδάφη.

Σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους, εάν η Ουκρανία επιτεθεί στην Ρωσία για να καταλάβει την Κριμαία, το Κρεμλίνο θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει αμέσως όπλα μαζικής καταστροφής «ανεξαρτήτως συνεπειών». Η Μόσχα δεν θα διστάσει να χτυπήσει όλους τους στόχους που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την Κριμαία.

Έτσι, η συμβουλή του Sullivan προς τον Zelensky να σκεφτεί ρεαλιστικά αιτήματα και προτεραιότητες και το γεγονός ότι ορισμένοι δυτικοί σύμμαχοι συμπεριέλαβαν αυτή τη διατύπωση στις ομιλίες τους, δείχνει ότι κάτι ετοιμάζεται:

“Γίνεται ολοένα και πιο προφανές στη Δύση ότι η Ρωσία θα διατηρήσει την Κριμαία και τις περιοχές του Ντονμπάς που έλεγχε πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης. Τα μέρη ενδέχεται να συμφωνήσουν σε διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα αργότερα. Η τρέχουσα προτεραιότητα είναι μια παύση στο πεδίο του πολέμου!!!

 

Το θέμα βέβαια είναι τι σκέφτεται η Ρωσία: Θα κρατήσει αυτά τα εδάφη που αποτελούν το 1/5 της Ουκρανίας ή θα απελευθερώσει όλες τις ρωσικές περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας;;;

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ και δουλεύουν συνήθως υπό άκρα μυστικότητα. Το γεγονός πως θα τους προσφερθεί το Ντονμπάς, την Κριμαία την ελέγχουν ήδη, μπορεί να λέει πολλά μπορεί και τίποτα.

Η Μόσχα άλλωστε, όπως έχει πει, ΔΕΝ εμπιστεύεται πια την Δύση, μετά την επίσημη παραδοχή πως οι συμφωνίες του Μινσκ υπεγράφησαν απλά για να κερδίσει χρόνο η Ουκρανία.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι Ρώσοι βολτάρουν συνεχώς με τα πυρηνικά τους όπλα! Ο δεύτερος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) “Yars” με βάση το σιλό πήγε σε υπηρεσία μάχης στην σύνδεση Kozelsky των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων (περιοχή Kaluga), αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δείτε:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »