Oι αρμενικές δυνάμεις ξεκίνησαν μεγάλη αντεπίθεση κατά των Αζέρων και κτυπούν εντός του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν στην πόλη Τάρταρ με σκοπό να μεταφέρουν τον πόλεμο στην αζερική επικράτεια και να σταματήσει η προέλαση του Μπακού προς την πρωτεύουσα του Αρσάχ, το Στεπανεκέρτ.

Οι δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ πραγματοποιούν «αντεπίθεση μεγάλης ισχύος» όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος των τοπικών δυνάμεων.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ενημέρωσε πως ο ίδιος και οι ομόλογοί του από Γαλλία και ΗΠΑ ετοιμάζουν κοινή δήλωση αναφορικά με την ανάφλεξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Για «εγκλήματα πολέμου» κατηγορεί την Αρμενία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καταγγέλλοντας πως βάζει στο στόχαστρο των επιθέσεών της αμάχους.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ζήτησε από την Τουρκία να επέμβει κατευναστικά.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν ενημέρωσε, σε συνέντευξή του στους New York Times, ότι εξέφρασε στον Αμερικανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’Μπρέιν την δυσαρέσκειά του για τη χρήση αμερικανικών μαχητών F-16 από την Τουρκία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η μεταφορά ακόμα 430 Τουρκμένων-Σύρων στο διαβατήριο- μισθοφόρων οι οποίοι αναχώρησαν για το πολεμικό μέτωπο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το Σαββατοκύριακο.

Συνολικά 93 μισθοφόροι από τη Συρία έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ 53 σοροί έχουν ήδη μεταφερθεί πίσω στη χώρα, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Sputnik.
Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι η αεροπορική άμυνα της χώρας κατέγραψε εκτόξευση πυραύλων στα εδάφη της χώρας από θέσεις εντός της Αρμενίας.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι η αεροπορική άμυνα της χώρας κατέγραψε εκτόξευση πυραύλων στα εδάφη της χώρας από θέσεις εντός της Αρμενίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »