Οι Τούρκοι παίζουν με την “φωτιά” απειλώντας την Αρμενία
Το Αζερμπαϊτζάν παίζοντας το γνωστό σχέδιο “όλα για όλα” ειδικά λόγω της τεράστιας κατακραυγής που έχει ξεσηκωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο εναντίον της εισβολής του, πραγματοποίησε γενική επίθεση με όλα τα διαθέσιμα οπλικά συστήματα του, αλλά απέτυχε παταγωδώς για δεύτερη φορά σκορπίζοντας απογοήτευση στην Άγκυρα.

“Το Αζερμπαϊτζάν έχει πλέον μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό εν μέσω επίθεσης στο Artsakh. Προς το παρόν, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη κατά μήκος της γραμμής επαφής Αρτσάχ-Αζερμπαϊτζάν. Τρομερά σκληρές μάχες πραγματοποιούνται στις βόρειες και νότιες κατευθύνσεις,τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΑΜ της αυτόνομης αρμενικής επαρχίας υποστράτηγος, Suren Sarumyan.

«Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί ολόκληρο το οπλοστάσιό της, UAV, αεροπορία, ΤΟΜΑ, ειδικές μονάδες, πυροβολικό και τακτικούς πυραύλους. Οι άνδρες μας δείχνουν μια ηρωική αντίσταση, απωθούν τις επιθέσεις του αντιπάλου που στέκονται σταθερά στις θέσεις τους», είπε ο ίδιος.

Ο Sarumyan πληροφόρησε επίσης ότι οι Τουρκο-Αζέροι υπέστησαν μεγάλες απώλειες ειδικά σε μια μηχανοκίνητη φάλαγγα τους, αλλά ο ακριβής αριθμός των νεκρών και τραυματιών τους δεν διευκρινίζεται επί του παρόντος.
Η Τουρκία μπορεί να στοχοποιηθεί από αρμενικούς Iskander-M και να καταστραφούν τουρκικές βάσεις
Το Ερεβάν την ίδι
α στιγμή απειλεί να χρησιμοποιήσει τους «υπερηχητικούς» βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M για να αποτρέψει τις επιθέσεις των τουρκικών F-16, οπότε η Άγκυρα “παίζει με τη φωτιά”, παρεμβαίνοντας στη σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, γράφει το American Military Watch.
Μετά την έναρξη ενός άλλου γύρου αντιπαράθεσης στην Υπερκαυκασία, οι Τούρκοι απείλησαν να στείλουν αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16C σε υπηρεσία για να βοηθήσουν το Μπακού.

Μετά την αποκάλυψη δεκάδων αναφορών για την μεταφορά τζιχαντιστών από διάφορες χώρες στην περιοχή, η οποία πραγματοποιείται όμως αποκλειστικά από την Άγκυρα, έχει ξεσηκωθεί ένα τεράστιο κύμα διεθνούς κατακραυγής κατά του Ερντογάν.

“Για την Τουρκία, μια χώρα του ΝΑΤΟ, αυτή θα είναι η τρίτη ενεργή παρέμβαση στις υποθέσεις άλλων κρατών τα τελευταία χρόνια. Επομένως, οι Αρμένιοι αισθάνονται έναν πραγματικό κίνδυνο και θα αντιταχθούν στους Τούρκους, διότι απλώς δεν έχουν άλλη επιλογή”, γράφει Αμερικανός ειδικός.

Ο Πρέσβης της Αρμενίας στη Μόσχα, Βάρνταν Τογκανάν, δήλωσε για τους πυραύλους Iskander-M.

Τα λόγια του επιβεβαιώθηκαν από τον επίσημο εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της χώρας, Artsrun Hovhannisyan, διευκρινίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν και “άλλα” επιθετικά όπλα.

Πιθανότατα, μιλάμε για τα μαχητικά Su-30SM, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος μεσαίας εμβέλειας Kh-31P (ταχύτητα έως 110 χλμ.) αλλά και πυραύλους αέρος-αέρος R-77 με την ίδια εμβέλεια.

Ρώσος ειδικός αναφέρει ότι “θα πρέπει να σημειωθεί ότι, λόγω ορισμένων περιστάσεων, δεν πραγματοποιήθηκε ο εκσυγχρονισμός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και ότι τα τουρκικά F-16C, είναι εξοπλισμένα με πολύ ξεπερασμένους πυραύλους”, αφήνοντας υπόνοιες ακόμα και για πιθανές παραλαβές ρωσικών πυραύλων προς την Αρμενία από την Μόσχα.

Όσο για τους πυραύλους Iskander-M, ο ίδιος τονίζει ότι οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να γίνουν μια ασύμμετρη απειλή κατά της Τουρκίας.

Οι πύραυλοι Iskander-M μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 7 Mach και είναι σχεδόν αδύνατο να αναχαιτιστούν.
Ταυτόχρονα, η ανίχνευση μιας εκτόξευσης πυραύλου αυτού του τύπου είναι αδύνατη διότι οι πύραυλοι αυτοί μεταφέρονται από κινητές μονάδες και ο εντοπισμός τους είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Επιπλέον, ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ερεβάν μπορεί να χρησιμοποιήσει 48 πυραύλους, οι οποίοι θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν όλες τις αεροπορικές βάσεις στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς και μέρος των τουρκικών βάσεων.

Για την Αρμενία, ο πύραυλος Iskander-M OTRK είναι ένα τρομερό αποτρεπτικό μέσο, ​​με τη βοήθεια του οποίου οι Αρμένιοι αν θελήσουν θα μπορούσαν να μειώσουν τις εντάσεις, καθώς οι Τούρκοι δεν έχουν παρόμοια πυραυλικά συστήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »