Κλιμακώνεται η θρησκευτική αντιπαράθεση
Ξεφεύγει ολοκληρωτικά η κατάσταση στην κόντρα Τουρκίας-Γαλλίας, αφού Γάλλοι πολίτες έστειλαν προειδοποιήσεις σε Τζαμί της χώρας, κατά Τούρκων και ακραίων τζιχαντιστών, σε μια ραγδαία επιδείνωση ενός θέματος που όπως φαίνεται υποβόσκει εδώ και χρόνια εντός του ευρωπαϊκού εδάφους.

Αυτό αφορά την δράση ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων στην ΕΕ που επικαλούνται ως δικαιολογία το Ισλάμ, την οποία τώρα θέλει να οικειοποιηθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν.

Σε ένα τζαμί στη βόρεια Γαλλία είχαμε μια ευθεία προειδοποίηση. Το σημείωμα που ρίχθηκε στο γραμματοκιβώτιο του τζαμιού στην περιοχή της Νορμανδίας, περιείχε απειλές θανάτου και μηνύματα εναντίον όλων των Τούρκων αλλά και των ακραίων ισλαμιστών που έχουν αιματοκυλήσει την Γαλλία εδώ και μερικά χρόνια με απολογισμό 500 νεκρούς περίπου.
«Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει. Θα σας απομακρύνουμε από τη χώρα μας. Θα δώσετε λόγο για την δολοφονία του Σάμουελ», αναφέρει το σημείωμα, αναφερόμενο στην πρόσφατη δολοφονία του Γάλλου δασκάλου Σάμουελ Πάτι στη γαλλική πρωτεύουσα στις 16 Οκτωβρίου από Τζιχαντιστή ετών 18.

Ο Πάτι ήταν καθηγητής ιστορίας, δίδαξε με την ζωή του την ελευθερία της έκφρασης, επικαλούμενος τις καρικατούρες του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ από την γνωστή σατιρική εφημερίδα και το επακόλουθο λουτρό αίματος από δολοφόνους Τζιχαντιστές.

Σε απάντηση της στυγνής και απάνθρωπης δολοφονίας του καθηγητή, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δεσμεύθηκε να προστατεύσει τις κοσμικές αξίες της Γαλλίας από ριζοσπάστες μουσουλμάνους που δρουν στη χώρα, ασκώντας αυτό που ονόμασε ως «ισλαμιστικό αυτονομισμό», ανοίγοντας όμως παράλληλα τους “ασκούς του Αιόλου” σε ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρη την ΕΕ, λόγω της αθρόας μετανάστευσης μουσουλμάνων από το 2014.
Ο Ερντογάν βρίσκοντας την ευκαιρία, οικειοποιείται το περιστατικό στην Γαλλία και ξεκινά νομική επίθεση κατά του Μακρόν.

Η κόντρα Μακρόν-Ερντογάν έχει ανέλθει πλέον σε νέο επίπεδο, με τον Τούρκο πρόεδρο να θέλει να εμφανιστεί ως “προστάτης” όλων των μουσουλμάνων, παίζοντας ένα λίαν επικίνδυνο ρόλο στην όλη αυτή κρίση.
“Λάδι στην φωτιά” έριξε όμως κια το νέο εξώφυλλο της γαλλικής σατυρικής εφημερίδας, με επίκεντρο τον Ερντογάν και τον Μωάμεθ

Η γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού την Τρίτη έδειχνε στον Τούρκο ηγέτη με το εσώρουχό του κρατώντας ένα ποτό, και σηκώνοντας το φόρεμα μιας γυναίκας που φοράει ισλαμική μαντίλα.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει μια νομική και διπλωματική επίθεση,ως απάντηση κατά της γαλλικής εφημερίδας.

Η διεύθυνση επικοινωνιών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της δημοσίευσης κατά του Ερντογάν στη Γαλλία.

“Οι αρχές στην Άγκυρα έχουν αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός δικαιοσύνης Abdulhamit Gul, ενώ οι Τούρκοι εισαγγελείς αναφέρθηκαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για τα στελέχη της εφημερίδας Τσάρλι Νέμπντο.

Κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η γελοιογραφία με τον Ερντογάν δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ελευθερία έκφρασης.

Ο διευθυντής επικοινωνιών του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, έγραψε στο Twitter την Τρίτη ότι η Άγκυρα καταδικάζει «ν την πιο αηδιαστική προσπάθεια εφημερίδας, αφού πρόκειται για διάδοση πολιτιστικού ρατσισμού και μίσους».

Σύμφωνα με τον Ιμπραήμ Καλίν, τον προεδρικό εκπρόσωπο, το γαλλικό έντυπο έδειξε «τη χυδαιότητα και την ανηθικότητα της δύσης».

Άλλο που δεν ήθελε ο Ερντογάν μετά τα τόσα προβλήματα στο εσωτερικό του, έκανε μπαϊράκι το θέμα και μιλά για δήθεν «αντι-ισλαμική ατζέντα» του Μακρόν, αφού πρώτα τον κατηγόρησε λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται ψυχίατρο λόγω του «προβλήματος» του με τους μουσουλμάνους.

Η Γαλλία όμως που αντιμετωπίζει ένα πραγματικά σοβαρό ζήτημα στο εσωτερικό της, ξεκίνησε μια μεγάλη αστυνομική εκστρατεία κατά των ισλαμιστών ριζοσπαστών στη χώρα, οι οποίοι πιθανόν και να ετοιμάζουν και νέα κτυπήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »