Με τα χρήματα και τις τεχνολογικές του δυνατότητες αποκλείεται να μην ήξερε…
Να παρουσιαστεί και να καταθέσει στον ανακριτή για τους δεσμούς του με τον Τζέφρι Έπσταϊν καλείται ο ιδιοκτήτης της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του. Ο δικηγόρος εννέα εκ των θυμάτων του παιδεραστή χρηματιστή, καλεί τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία να καταθέσει για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν, καθώς αποκαλύφθηκε ότι αγόρασε διάφορα σπίτια, κοντά σε αυτά του Έπσταϊν και ενός από τους δισεκατομμυριούχους φίλους του.

Ο δικηγόρος Σπένσερ Κούβιν, δήλωσε ότι ο Γκέιτς θα πρέπει να προσφέρει εθελοντικά οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον ανώμαλο χρηματιστή ή τους φίλους του, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα της Γκισλέιν Μάξγουελ.

Ο Γκέιτς και ο δισεκατομμυριούχος παιδεραστής συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2011 – τρία χρόνια αφότου ο Επστάιν δήλωσε ένοχος για την αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού στη Φλόριντα – και συναντήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις.

«Το ζήτημα που θέτω είναι παρόμοιο με αυτό του πρίγκιπα Άντριου», δήλωσε ο Κούβιν στη βρετανική Sun.

«Γιατί κάνεις επαγγελματικές συναντήσεις με ένα τέτοιο άτομο; Αμφισβητώ την ηθική οποιουδήποτε επιλέγει να κάνει επαγγελματικές συναντήσεις με κάποιον που έχει επιδείξει αυτού του είδους τη συμπεριφορά και έχει παραδεχθεί αυτού του είδους τη συμπεριφορά.»

»Με τον Μπιλ Γκέιτς, τον πλούτο του και τις διερευνητικές του δυνατότητες, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν γνώριζε την πλήρη έκταση των ισχυρισμών που έχουν διατυπωθεί εις βάρος του Έπσταϊν.»

»Κι όμως, συνέχισε να κάνει συναντήσεις μαζί του. Απλά δείχνει κακή κρίση.»

Ο Γκέιτς πάντα αρνείτο ότι είδε κάποιο αδίκημα κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε από τις συναντήσεις του με τον Έπσταϊν. Ο πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Ενώ τα αρχεία δείχνουν ότι ο Γκέιτς πέταξε με το διαβόητο Lolita Express του Επστάιν το 2013, ο Γκέιτς ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε σε ποιον ανήκε το τζετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μελίντα Γκέιτς ενοχλήθηκε από τη σχέση του συζύγου της με τον Επστάιν το 2013, λέγοντας σε φίλους πόσο άβολα ένιωθε κατά τη συναναστροφή μαζί του και ότι δεν ήθελε «καμία σχέση μαζί του», ανέφερε η Daily Beast.

Ο μεγιστάνας της Microsoft ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αυτός και η Μελίντα θα χωρίσουν μετά από 27 χρόνια γάμου.

Ο Κούβιν πρόσθεσε ότι ο χρόνος του διαζυγίου, η διαδικασία του οποίου πιστεύεται ότι ξεκίνησε το 2019 από τη Μελίντα, περίπου την εποχή της σύλληψης του Επστάιν με κατηγορίες σεξουαλικής διακίνησης (trafficking) «φαίνεται ύποπτος».

Τώρα καλεί τον Γκέιτς να παρουσιαστεί στις αρχές και να καταθέσει κάθε πληροφορία που έχει για τον Επστάιν και τους συνεργάτες του στην υπόθεση Γκισλέιν Μάξγουελ. Η Μάξουελ υπήρξε ερωμένη και «εξ απορρήτων» του Έπσταϊν.

Η φυλακισμένη Μάξγουελ, 59 ετών, αρνείται κάθε αδίκημα και έχει δηλώσει αθώα για σεξουαλική διακίνηση και άλλες κατηγορίες σχετικά με τον φερόμενο ρόλο της στην «προμήθεια» τεσσάρων έφηβων κοριτσιών για κακοποίηση από τον πρώην εραστή της Έπσταϊν μεταξύ 1994 και 2004.

Ο Κούβιν είπε:

«Θυμηθείτε ότι υπάρχει μια έρευνα σε εξέλιξη σχετικά με την Γκισλέιν Μάξγουελ.»

»Έτσι, αν ο κ. Γκέιτς, έχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτή την έρευνα, θα έλεγα ότι πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά.»

Ο Κούβιν εκπροσωπεί εννέα θύματα του Έπσταϊν.

«Όπως είπα σε σχέση με τον πρίγκιπα Άντριου, ο κ. Γκέιτς θα πρέπει να καταθέσει εθελοντικά κάθε πληροφορία που πιστεύει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την έρευνα.»

»Και νομίζω ότι πρέπει να εξεταστούν περισσότεροι άνθρωποι, όχι μόνο ο Μπιλ Γκέιτς, όχι μόνο η Γκισλέιν Μάξγουελ, αλλά πάντα έλεγα ότι αυτό ήταν ένα πολύ μεγαλύτερο δίκτυο ανθρώπων που πρέπει να θεωρηθούν υπόλογοι για τις διασυνδέσεις τους με τον Τζέφρι Επστάιν».

»Γνωρίζουμε ιστορικά ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι έκαναν συναντήσεις με τον Επστάιν μετά την καταδίκη του. Απλά σιγά-σιγά ξεφλουδίζουμε τα στρώματα αυτού του κρεμμυδιού των πολυάριθμων ατόμων, υψηλόβαθμων ατόμων, που συνέχισαν τις κοινωνικές και επιχειρηματικές τους σχέσεις με αυτό το σύνολο, παρά τις… προτιμήσεις τους.»

»Υπάρχουν ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιχειρηματίες που συνέχιζαν τις σχέσεις με τον Έπσταϊν μετά την καταδίκη του και τις ομολογίες του για το τι είχε κάνει σε νεαρά κορίτσια».

Ο Γκέιτς μέχρι στιγμής έχει δηλώσει κατηγορηματικά: «Τον γνώρισα (τον Επστάιν). Δεν είχα καμία επαγγελματική σχέση ή φιλία μαζί του.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »