Οι ΗΠΑ πριν από λίγο μέσω των δηλώσεων του Τζο Μπάιντεν αλλά και των διαρροών Αμερικανών αξιωματούχων, δεν «βλέπουν» ρωσική εμπλοκή πίσω από τα πυραυλικά χτυπήματα στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα και εν συνεχεία παραδέχονται ότι ο πύραυλος ήταν ουκρανικός. Η Πολωνία επιχειρεί να τα «μαζέψει» και η ίδια με τον πρόεδρο της χώρας, Αντρέι Ντούντα να μιλά για μη ύπαρξη «αδιάσειστων αποδείξεων», ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σημειώνει ότι ο πύραυλος ήταν ρωσικής κατασκευής. Όμως όπως ήδη έχει πει το pronews.gr, ο πύραυλος ήταν ρωσικής κατασκευής αλλά αυτό δεν σήμαινε πως ήταν… ρωσικής κατοχής και χρήσης. Το ενδεχόμενο να επρόκειτο για ουκρανική προβοκάτσια υπάρχει καθώς αμέσως μετά την πτώση των πυραύλων σε πολωνικό έδαφος, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει ότι «είχε προειδοποιήσει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί». «Ο τρόμος δεν περιορίζεται στα εθνικά μας σύνορα. Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Πολωνία… Εκτόξευση πυραύλων σε έδαφος του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια ρωσική πυραυλική επίθεση στη συλλογική ασφάλεια! Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κλιμάκωση. Πρέπει να δράσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ζελένσκι. Με λίγα λόγια, οι Ουκρανοί επεδίωκαν κλιμάκωση μίας κρίσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε όλο τον πλανήτη.

BySfairika.gr

Νοέ 16, 2022

Γιατί οι G-20 θέλουν άμεση ειρήνευση στην Ουκρανία: «Έχει διαλυθεί η παγκόσμια οικονομία»

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προχώρησε σε νέα παρέμβαση καθώς δήλωσε σήμερα ότι το πυραυλικό πλήγμα στο πολωνικό έδαφος δείχνει πως η Δύση πλησιάζει περισσότερο σε άλλον ένα Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το περιστατικό με το καταγγελλόμενο από την Ουκρανία “πυραυλικό πλήγμα” σε πολωνικό αγρόκτημα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: διεξάγοντας υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει εγγύτερα σε παγκόσμιο πόλεμο», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Μεντβέντεφ.

 

Υπάρχει πλέον και στην Δύση μία εικόνα πως ο Β.Ζελένσκι έχει αρχίσει να αποτελεί επικίνδυνο βάρος για την παγκόσμια ασφάλεια.

Πάντως σε πολύ δύσκολη κατάσταση έχουν περιέλθει οι δυτικές οικονομίες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της επιβολής κυρώσεων στην Ρωσία, όπως φαίνεται και από την κοινή δήλωση των G20 η πλειοψηφία των οποίων είναι δυτικές χώρες.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας, τονίζεται στη δήλωση «προκαλεί τεράστιο ανθρώπινο πόνο και επιδεινώνει τις υπάρχουσες αδυναμίες στην παγκόσμια οικονομία – περιορίζοντας την ανάπτυξη, αυξάνοντας τον πληθωρισμό, διακόπτοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού, ενισχύοντας την ενεργειακή και επισιτιστική ανασφάλεια και αυξάνοντας τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».

Μέσα σε μία παράγραφο οι Δυτικοί συνόψισαν τον λόγο για τον οποίο θέλουν άμεση διακοπή των εχθροπραξιών και ο Β.Ζελένσκι να προσέλθει άμεσα σε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.

Oι ΗΠΑ προκάλεσαν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ελπίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα καταστρέψουν την ρωσική οικονομία και μαζί της και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κάτι τελικά που δεν έγινε, γιατί υποτίμησαν την αξία της πραγματικής οικονομίας και αντίθετα υπερτίμησαν την αξία της χρηματοπιστωτικής οικονομίας, η οποία όμως αν δεν υπάρχουν ενέργεια, πρώτες ύλες και τρόφιμα προς αγορά, χάνει εντελώς την ισχύ της.

Οι G20 κατέληξαν ότι  «η χρήση ή η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων είναι απαράδεκτη. Η ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων, οι προσπάθειες αντιμετώπισης κρίσεων, καθώς και η διπλωματία και ο διάλογος είναι ζωτικής σημασίας. Στη σημερινή εποχή δεν πρέπει να υπάρχει πόλεμος».

Τονίζεται ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να τηρηθεί και ότι η απειλή να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα είναι απαράδεκτη, ενώ καλωσορίζεται η πρωτοβουλία για τις εξαγωγές δημητριακών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Στη δήλωση αναφέρεται επίσης πως οι κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών θα συνεχίσουν να διαβαθμίζουν καταλλήλως τον ρυθμό της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Τα μέλη της G20 επαναλαμβάνουν επίσης τη δέσμευσή τους να αποφύγουν την υπερβολική αστάθεια στις συναλλαγματικές ισοτιμίες ενώ αναγνωρίζουν ότι «πολλά νομίσματα κινήθηκαν σημαντικά» φέτος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »