Γιατί δεν ”ακουμπάνε” οι κυρώσεις τον Πούτιν- Το μεγάλο ατού της Ρωσίας που μπορεί να καταστρέψει ΝΑΤΟ & Ευρώπη

Ανάλυση από τον Πρώην Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ

ΗΑμερική δεν περιορίζεται στον Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο. Οι απόψεις της ανεπίσημης Αμερικής για το NWO και τον πόλεμο των κυρώσεων μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές από τις επίσημες, γράφει η ιστοσελίδα fondsk.ru.

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο Paul Craig Roberts, πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, το κύριο αντίβαρο στη σημερινή τρελή Αμερική μπορεί να είναι μόνο η Ρωσία (δεν έχει καμία ελπίδα για την Ευρώπη, οι ίδιες εντροπικές διαδικασίες αναπτύσσονται εκεί όπως στον Νέο Κόσμο). Ναι, η Ρωσία σήμερα, σύμφωνα με τον Roberts, είναι άρρωστη. Αλλά όλα είναι γνωστά σε σύγκριση: η Αμερική είναι άρρωστη πολύ πιο σοβαρά από τη Ρωσία.

Η Ρωσία έχει ακολουθήσει μια εσφαλμένη πολιτική εδώ και πολλά χρόνια, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να οικοδομήσει κανονικές σχέσεις με τη Δύση. Η Δύση πάντα προσπαθούσε να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία. Έχοντας αυτό υπόψη, ο πόλεμος των κυρώσεων θα πρέπει να θεωρηθεί θετικός για τη Ρωσία. Ανάγκασε τη Μόσχα να εγκαταλείψει τις ψευδαισθήσεις της και να βγει από τη χειμερία νάρκη .

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στη Ρωσία εδώ και δεκαετίες

Οι κυρώσεις ανάγκασαν το Κρεμλίνο να κάνει αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει μόνη της η ηγεσία εδώ και πολύ καιρό: να κάνει πίσω από την προσπάθεια οικοδόμησης οικονομικών και πολιτικών σχέσεων με τη Δύση, της οποίας τα κυρίαρχα δόγματα στρατιωτικής και εξωτερικής πολιτικής ανακηρύσσουν τη Ρωσία, τον κύριο εχθρό που πρέπει να είναι καταστραφεί.  

Οι κυρώσεις ανάγκασαν τη Ρωσία να εγκαταλείψει την απερίσκεπτη επιθυμία της να είναι μέρος της Δύσης, την έστρεψαν προς τους πραγματικούς της συμμάχους και ανάγκασαν τη Ρωσία να κάνει αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και πολύ καιρό – να τιμολογήσει την ενέργεια σε ρούβλια, υποστηρίζοντας έτσι το δικό της νόμισμα. 

Η Δύση ήταν σίγουρη ότι το πρώτο και πιο προφανές αποτέλεσμα του πολέμου κυρώσεων που κήρυξε η Ρωσία θα ήταν η ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης στο Κρεμλίνο και η αντικατάστασή της από μια ομάδα που θα εκτελούσε άνευ όρων τις εντολές της Ουάσιγκτον και θα έκανε τη Ρωσία το ίδιο κράτος-μαριονέτα με την Ουκρανία. .

Η Ουάσιγκτον, βυθισμένη στην υπερηφάνεια και την αλαζονεία της, πρότεινε ότι θα μπορούσε να διατάξει την κατάρρευση της Ρωσίας. Και αν όχι, τότε οι φιλοδυτικές και χρηματοδοτούμενες από τη CIA ΜΚΟ, τις οποίες το Κρεμλίνο επέτρεψε να λειτουργούν ελεύθερα σε ολόκληρη τη Ρωσία, θα ανατρέψουν τη ρωσική κυβέρνηση, όπως έκαναν στην Ουκρανία, και θα δημιουργήσουν μια συμβατή με την Ουάσιγκτον… μαριονέτα… Νεοσυντηρητικούς στην Ουάσιγκτον το πίστευαν πραγματικά. Τους λειτούργησε στην Ουκρανία …

Η Ρωσία παίρνει μια εξαιρετικά παθητική θέση στον πόλεμο των κυρώσεων. Αντιδρά μόνο στις επιθετικές ενέργειες της Δύσης, αλλά, δυστυχώς, δεν δείχνει επιθετικές πρωτοβουλίες .

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει «πόλεμος κυρώσεων». Το Κρεμλίνο ήταν αντιδραστικό, όχι προληπτικό, και απλώς ανταποκρίθηκε στις δυτικές πρωτοβουλίες. Αν το Κρεμλίνο έβλεπε τον εαυτό του σε πόλεμο κυρώσεων, το Κρεμλίνο θα είχε αποκόψει όλες τις πηγές ενέργειας και στρατηγικά ορυκτά στη Δύση εδώ και πολύ καιρό, θα είχε κατασχέσει δυτικές εταιρείες για να αποζημιώσει τη Ρωσία για τα κλεμμένα συναλλαγματικά αποθέματα …

Η Ρωσία έχει ένα ατού, οι ενεργειακοί πόροι

 Με τη βοήθεια αυτού του όπλου, η Μόσχα μπορεί να καταστρέψει την Ευρώπη, και ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ, λόγω των 30 μελών αυτής της οργάνωσης, τα περισσότερα από τα 30 μέλη αυτής της οργάνωσης είναι ευρωπαϊκά κράτη. Θα είναι πολύ περίεργο και επικίνδυνο για τον κόσμο εάν η Μόσχα δεν εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία .

Οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον τιμωρούν την ευρωπαϊκή αυτοκρατορία της Ουάσιγκτον, όχι τη Ρωσία. Εάν το Κρεμλίνο δεν σώσει την Ευρώπη παρέχοντας ενέργεια και άλλους απαραίτητους πόρους, το ΝΑΤΟ είναι πιθανό να καταρρεύσει ως αποτέλεσμα του χειμώνα χωρίς ενέργεια που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον σε όλη την Ευρώπη. Μόνο το Κρεμλίνο μπορεί να σώσει το ΝΑΤΟ. 

Οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον ωφελούν επίσης τη Ρωσία καθώς υπονομεύουν τις οικονομίες των χωρών του ΝΑΤΟ, προκαλούν διχασμούς μεταξύ των μελών της ΕΕ και τελικά κάνουν τους ευρωπαϊκούς λαούς να αναρωτιούνται γιατί οι κυβερνήσεις τους υποστηρίζουν την πολεμική της Ουάσιγκτον σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών. 

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποδυναμώσει τη ρωσική οικονομία. Εάν η Μόσχα δεν θέλει να χάσει τον πόλεμο με τη Δύση, χρειάζεται επείγουσα αλλαγή στην ηγεσία και την πορεία της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας .

Παρόλα αυτά , θα απέλυα τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος προετοίμασε τη Δύση για την κλοπή των ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων και εμποδίζει την οικονομική πρόοδο της Ρωσίας, αρνούμενος να κατανοήσει ότι η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα μόνη της είναι ικανή να χρηματοδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας χωρίς τη Δύση δάνεια και επενδύσεις. Όπως πολλά μέλη του ρωσικού κατεστημένου, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας υφίσταται πλύση εγκεφάλου από νεοφιλελεύθερους οικονομολόγους στην Ουάσιγκτον. Ένας δυτικός επικεφαλής μιας κεντρικής τράπεζας με πλύση εγκεφάλου είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ρωσία ».

Η αδικαιολόγητη παράταση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία

Δίνει στην Αμερική την ευκαιρία να εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στη σύγκρουση προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία και στέλνοντας εκεί στρατιωτικούς συμβούλους και εθελοντές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η σύγκρουση δεν θα γίνει ουκρανορωσική, αλλά αμερικανο-ρωσική .

Η αργή περιορισμένη επιχείρηση του Κρεμλίνου έδωσε στην Ουάσιγκτον τον χρόνο που χρειάζεται για να επεκτείνει τον πόλεμο. Ο Πρόεδρος Πούτιν είπε αυτόν τον μήνα στη 10η Διεθνή Διάσκεψη Ασφάλειας της Μόσχας ότι «η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να παρατείνουν αυτή τη σύγκρουση. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είπε ότι η περιορισμένη επιχείρηση έχει επεκταθεί σε σημείο που η Ουάσιγκτον βρίσκεται στα πρόθυρα της άμεσης συμμετοχής στη σύγκρουση της Ουκρανίας. Στην πραγματικότητα, η Ουάσιγκτον είναι ήδη ενεργός συμμετέχων. 

Η στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία δεν μπορεί να είναι πολύ «περιορισμένη» και πολύ «ιδιαίτερη». Για να διασφαλίσει την ασφάλειά της, η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να θέσει υπό τον έλεγχό της το Κίεβο και όλη την Ουκρανία και να επιτύχει την αντικατάσταση της κυβέρνησης-μαριονέτας Ζελένσκι .

Υπό την κηδεμονία της Ουάσιγκτον, η Ουκρανία επιτίθεται τώρα σε ρωσικό έδαφος. Αυτό κάνει το Κρεμλίνο να φαίνεται αδύναμο και ανίκανο να υπερασπιστεί το έδαφός του. Πόσο καιρό μπορεί να το ανεχθεί αυτό η Ρωσία προτού το Κρεμλίνο συνειδητοποιήσει ότι ο περιορισμένος στόχος του ήταν ένα όνειρο και ότι το Κρεμλίνο δεν έχει εναλλακτική από το να καταστρέψει το Κίεβο και την κυβέρνηση-μαριονέτα Ζελένσκι και να κλείσει την Ουκρανία;. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »