Δήλωση-”βόμβα”
Δήλωση με τεράστιο νόημα ξεστόμισε ο όμηρος πλέον του τουρκικού καθεστώτος και σχεδιαστής της ”Γαλάζιας Πατρίδας” Ναύαρχος ε.α. Τζεμ Γκιουρντενίζ, ο οποίο δήλωσε σε δημοσιογράφο ότι “αυτή τη φορά τελείωσε η κυβέρνηση, λίγο μετά την είσοδο της στην λογική ότι είναι μια μεγάλη χώρα”.

Ο κύριος υπαίτιος του μεγαλόπνοου τουρκικού σχεδίου επέκτασης σε Αιγαίο και Α.Μσόγειο Cem Gürdeniz, είναι κρατούμενος και κλήθηκε να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιολάκι στο πόδι, ωστόσο αποδείχθηκε οι αστυνομικοί που ήρθαν στο σπίτι του για να του το τοποθετήσουν, δεν μπόρεσαν να το κάνουν, διότι δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον τουρκικό δορυφόρο.
Ο αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Sözcü, Aytunç Erkin, ήταν δίπλα στον Ναύαρχο Gürdeniz τη στιγμή που οι αστυνομικοί επιχείρησαν ανεπιτυχώς να του βάλλουν βραχιολάκι στο πόδι.
“Οι αστυνομικοί είχαν έρθει για να τοποθετήσουν ηλεκτρονικό βραχιολάκι στον ναύαρχο όπως έκαναν και στους υπόλοιπους ναυάρχους. Το GPS όμως δεν ανταποκρίνονταν σε τέσσερις ξεχωριστές προσπάθειες, έτσι οι αστυνομικοί αφαίρεσαν το ηλεκτρονικό βραχιολάκι και αποχώρησαν», είπε ο ίδιος.

Ο Erkin, μίλησε με τον Γκιουρντενίζ ο οποίος δήλωσε ότι: «Είμαι στο στόχαστρο και πάλι μετά από 10 χρόνια. Πριν από 10 χρόνια, όταν στις ΗΠΑ πρόεδρος ήταν ο Μ.Ομπάμα, το όνομά μου φιγουράριζε στις υποθέσεις Ergenekon και Βαριοπούλα”, για αυτό και με αποστράτευσαν στις 30 Αυγούστου 2012.
Θεωρώ ως το μεγαλύτερο έγκλημα αυτήν την περίοδο, την στάση των αξιωματούχων όσον αφορά τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Τουρκίας στην θάλασσα, κυρίως στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της Γαλάζιας Πατρίδας.

Μέχρι στιγμής, έχω γράψει 7 βιβλία και 500 άρθρα, ενώ συμμετείχα σε 400 συνέδρια και συνεντεύξεις σχετικά με την Γαλάζια Πατρίδα και την γεωπολιτική. Πιστεύω ότι έχω διδάξει το κράτος και τον λαό τι σημαίνει Γαλάζια Πατρίδα.

Τώρα έχουμε μια γεωπολιτικά αναπόφευκτη και μη αναστρέψιμη πορεία της Τουρκίας στον 21ο αιώνα, κατά την οποία η Γαλάζια Πατρίδα και η θάλασσα θα είναι στην κορυφή. Αυτό δεν είναι επιλογή αλλά πεπρωμένο.

Αυτή τη φορά όμως τελείωσε η κυβέρνηση, λίγο μετά την είσοδο σε αυτή την διαδικασία της Γαλάζιας Πατρίδας συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μεγάλη κρίση προέρχεται από μια απλή επιστολή αποστράτων αξιωματικών. Βλέπω ότι το σχέδιο της Γαλάζιας Πατρίδας είναι στην πραγματικότητα “στοχευμένο” (από εξωτερικούς παράγοντες), εμπλέκοντας την συνθήκη του Μοντρέ και τα Στενά, κάτι που μου θυμίζει την περίοδο που έκανε κουμάντο η οργάνωση FETO.

Την περασμένη εβδομάδα, το Παρίσι, μέσω του γαλλικού ερευνητικού πλοίου, εισήλθε στη δικαιοδοσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια προσπάθεια που δεν είναι τίποτα άλλο, από μια δοκιμή διάλυσης του σχεδίου μας.

Σήμερα, ήρθαν και προσπάθησαν να μου φορέσουν χειροπέδες στο πόδι μου. Αν υπήρχε ένας Έλληνας δημοσιογράφος εδώ σήμερα στη θέση μου, τι τίτλο θα έκανε;

Οι Έλληνες με έκαναν πρωτοσέλιδο με τίτλο “η Γαλάζια Πατρίδα σβήστηκε, ο εμπνευστής της συνελήφθη”.

Σε αυτό το σημείο, να αφέρουμε, πως μόνο το Πενταπόσταγμα αναφέρθηκε σε αυτό το ζήτημα και με αυτό τον τίτλο, άρα μας ”φωτογραφίζει”.

Και συνέχισε:

Έβαλαν και μια γραφική παράσταση με μια φυλακή δίπλα στη φωτογραφία μου με τη στολή του ναύαρχου και με ταπεινωτικές εκφράσεις εξέφρασαν την ευτυχία τους.

Είδα την ίδια ευτυχία να παρουσιάζεται στους ιστότοπους της FETO με τον ίδιο ενθουσιασμό. Έκανα λοιπόν σωστή δουλειά. Έτσι απέδειξα ότι είμαι ο ναύαρχος του Μουσταφά Κεμάλ. Αν η Ελλάδα είναι ευχαριστημένη με την αιχμαλωσία μου, είμαι στην σωστή πλευρά των γεγονότων”, κατέληξε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Ο ναύαρχος με αυτά που δηλώνει ουσιαστικά μας προεξοφλεί ότι υλοποιείται ήδη μια νέα κατάσταση στην Τουρκία, κατά την οποία ο Ερντογάν θα αποχωρήσει είτε με το καλό είτε με το άγριο (λόγω μεγάλης αντιπάθειας), ενώ το όνειρο της Γαλάζιας πατρίδας και της Μεγάλης Τουρκίας θα μείνει απλά όνειρο απατηλό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »