Τελευταία γραμμή άμυνας πριν το Σλαβιάνσκ

Το υπό ρωσικό έλεγχο Σολεντάρ (πρώην ουκρανική πόλη και νυν ρωσική μετά τα δημοψηφίσματα) είναι γεμάτο πλέον με πτώματα νεκρών Ουκρανών στρατιωτών  που παρέμειναν με εντολή του Κιέβου ακόμα και όταν είχε φανεί ότι ο αγώνας ήταν χαμένος, ενώ πλέον ανοίγει ο δρόμος για την κατάληψη των στρατηγικών θέσεων και την απελευθέρωση του Ντονέτσκ.

Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί τρομακτικές απώλειες αλλά το δυτικό χρήμα που ρέει μπορεί να κρατήσει τους αριθμούς με αθρόες προσλήψεις μισθοφόρων.

Πλέον οι τοπικοί διοικητές των Ουκρανών θεωρούν ότι το Μπάκχμουτ θα πέσει (δεν είναι τόσο εύκολο, το τονίζουμε) και μετά έρχεται η σειρά του Σεβέρσκ, τελευταίου προπύργιου πριν το Σλαβιάνσκ και την Λίμαν. Δηλαδή οι Ουκρανοί κινδυνεύουν να χάσουν ότι κατάφεραν να κρατήσουν (Σλαβιάνσκ) και ότι ανακατέλαβαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο (Λίμαν και Ιζίουμ).

Οι Ρώσοι εθελοντές της Βάγκνερ μαζεύουν τα πτώματα από το δρόμο και τα βάζουν σε αποθήκη για να τα συλλέξει η ουκρανική πλευρά.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ρωσικής τηλεόρασης καθώς και το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι μισθοφόροι που έχουν καταλάβει την πόλη, «υπάρχουν παρόμοιες αποθήκες σε όλη την πόλη, γιατί υπάρχουν χιλιάδες νεκροί».

Πάγωσαν από το κρύο στις θέσεις που πέθαναν.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως επίσης ένας μεγάλος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών εγκατέλειψε τις θέσεις του αφήνοντας πίσω μεγάλες ποσότητες οπλισμού και πυρομαχικών δυτικής προέλευσης και ειδικότερα αντιαρματικών όπλων.

 

Στο μεταξύ και επίσημα ανακηρύχθηκε η απελευθέρωση Soledar από την ρωσική πλευρά που δείχνει με σχεδιάγραμμα την στρατηγική θέση επί της γραμμής Σεβέρσκ -Αρτεμόβσκ(Μπακχμούτ).

Μετά την πτώση του Soledar η περικύκλωση του Μπαχμούτ και του Seversk από τους Ρώσους είναι θέμα χρόνου ενώ ήδη οι Ουκρανοί διοικητές επί της πρώτης γραμμής πιέζουν το ουκρανικό επιτελείο να μην επαναλάβει τις εκατόμβες του Σολεντάρ αλλά να δώσει διαταγή υποχώρησης.

Εκτός και αν η Δύση έχει άλλη άποψη που μπορεί να εκφράστηκε μετά την συνάντηση του Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ με τον Ουκρανό ομόλογο του σήμερα στην Πολωνία.

Κρίνοντας από τα χθεσινά γεγονότα, το Seversk είναι το επόμενο μετά την πλήρη εκκαθάριση του Soledar από τα ουκρανικά στρατεύματα, που θα γίνει ένας από τους κύριους στόχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »