Με την παγοκάλυψη για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να παραμένει πάνω από τον μέσο όρο της δεκαετίας 201020, η έκταση των καλοκαιρινών θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική εξέπληξε τους ειδικούς που κάποτε προέβλεπαν ότι τέτοια επίπεδα θα ήταν αδύνατα

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κυρίαρχη κλιματική αφήγηση που προβλέπει “τη μείωση των θερινών πάγων στην Αρκτική”. Ορισμένοι πολιτικοί είχαν υποστηρίξει ακόμη και ότι τμήματα της Αρκτικής θα ήταν πλέον απαλλαγμένα από τους πάγους.

Με το εποχικό λιώσιμο της Αρκτικής να έχει τεχνικά τελειώσει, είναι δίκαιο να συμπεράνουμε ότι η έκταση των πάγων το καλοκαίρι του 2022 ήταν μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των 10 ετών. Τις περισσότερες ημέρες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα επίπεδα του θαλάσσιου πάγου ήταν πάνω από τον μέσο όρο των 10 ετών και σημαντικά περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Το ιαπωνικό Εθνικό Ινστιτούτο Πολικών Ερευνών παρέχει μια χρήσιμη απεικόνιση στο παρακάτω γράφημα. Ο φετινός θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής – που εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα – συγκρίνεται με τον μέσο όρο 10 ετών και τα επίπεδα των προηγούμενων ετών, συμπεριλαμβανομένου του 2012, όταν ο πάγος είχε φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο της περιόδου που παρακολουθείται.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Δανίαςη έκταση των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής ήταν πολύ μεγαλύτερη από την τελευταία πενταετία , όπως φαίνεται στο διπλανό γράφημα.

 

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Αρκτική παρέμειναν σε επίπεδα παρόμοια με τον μέσο όρο 44 ετών της περιόδου 1958-2002, χωρίς αξιοσημείωτη αύξηση της αύξησης της θερμοκρασίας. Στο γράφημα, η θερμοκρασία παρουσιάζεται στην κλίμακα Κέλβιν- η οριζόντια μπλε γραμμή είναι η κατάψυξη, ή μηδέν βαθμοί Κελσίου και 32 βαθμοί Φαρενάιτ.

Τώρα, εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα: Γιατί οι διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες του κλίματος δεν μπόρεσαν να προβλέψουν αυτή τη σημαντική αύξηση της έκτασης του θερινού θαλάσσιου πάγου;

Μήπως επειδή η συνολική προσέγγισή τους είναι προκατειλημμένη προς την υποστήριξη της θεωρίας ότι το διοξείδιο του άνθρακα θερμαίνει τον πλανήτη σε επικίνδυνα επίπεδα;

Ή μήπως επειδή τα μοντέλα τους είναι ανίκανα να προβλέψουν τις μελλοντικές θερμοκρασίες;

Η αναγνώριση ότι “δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει το πολύπλοκο κλιματικό σύστημα” θα υπονομεύσει την αξιοπιστία των επιστημόνων και των πολιτικών θεσμών που προωθούν καταστροφικές ενεργειακές πολιτικές για να αντιμετωπίσουν μια φαντασίωση κλιματικής καταστροφής.

Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα σημαντικό στοιχείο για την αιτιολόγηση των περιοριστικών ενεργειακών πολιτικών που έχουν υιοθετηθεί από πολλές χώρες. Είναι ειρωνικό – και εξοργιστικό – ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από υψηλές τιμές ενέργειας και διακοπές ρεύματος την ίδια στιγμή που οι πάγοι της Αρκτικής έχουν φτάσει στη μεγαλύτερη έκταση των τελευταίων πέντε ετών!

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ραγδαία αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και έλλειψη φυσικού αερίου. Οι πολίτες στις ΗΠΑ βιώνουν υψηλές τιμές ενέργειας, καθώς η πρόσβασή τους σε φθηνά ορυκτά καύσιμα περιορίζεται από το κόλλημα της κυβέρνησης με την ηλιακή και την αιολική ενέργεια. Η Κίνα αγωνίζεται να μειώσει τις διακοπές ρεύματος. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι πολιτικοί ηγέτες δεν είχαν προωθήσει μια ψευδή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα.

Δεν έχει νόημα να αναγκάζονται οι άνθρωποι να ζουν στο σκοτάδι στο όνομα της πολιτικής για το κλίμα, όταν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν τόσο λίγη κατανόηση των μηχανισμών θέρμανσης και ψύξης του πλανήτη. Αναγνωρίστε το νηπιακό στάδιο της κλιματικής επιστήμης και απελευθερώστε τους ανθρώπους από την ενεργειακή τυραννία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »