Η Wagner ξεκίνησε έφοδο στην Μινκίβκα το τελευταίο οχυρό πριν το Σλαβιάνσκ!

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στις μάχες του Μπάκχμουτ, καθώς οι δυνάμεις της Wagner κατάφεραν να σπάσουν τον εσωτερικό αμυντικό δακτύλιο των Ουκρανών στο κέντρο της πόλης και αυτή την στιγμή οι συγκρούσεις διεξάγονται λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα κεντρικά διοικητικά κτίρια.

Οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει συνολικά 70.000 άνδρες μέσα στην πόλη (έχουν απομείνει περίπου 5.000) και περιμετρικά αυτής (κυρίως στο Τσάσιβ Γιαρ) επιδιώκοντας να αντεπιτεθούν και να απωθήσουν τους Ρώσους αλλά αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα καθώς οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον όλες τις οδικές αρτηρίες και οποιαδήποτε κατά μέτωπο επίθεση θα καταλήξει σε καταστροφή για τους Ουκρανούς.

Οι Ρώσοι έχουν θέσει και το Τσάσιβ Γιαρ σε μία «λαβίδα» από βόρεια και νότια κατεύθυνση και στην ουσία ο διάδρομος προς το Μπάκχμουτ που έχουν αφήσει ανοιχτό, είναι ένας διάδρομος «θανάτου» καθώς οποιαδήποτε δύναμη των Ουκρανών προωθηθεί, βομβαρδίζεται ανηλεώς.

 

 

 

 

 

Σημειώνεται ότι ο Ιωάννης Μπαλτζώης, αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ, μιλώντας στον Τάσο Γκουριώτη, στην εκπομπή Black Monday, στην τηλεόραση του PRONEWS, για τον ουκρανικό πόλεμο, εκτίμησε ότι η Ρωσία θα καταλάβει το Μπάκχμουτ, το οποίο αποτελεί το κέντρο βάρους του Ντόνμπας και εν τέλει θα φτάσει μέχρι τον Δνείπερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »