Η στρατηγική σημασία της κατάληψης των πόλεων της Μαρίνκα και της Αντβίιβκα – Απελευθερώνονται οι «πύλες» του Ντονέτσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Περβομαϊσκόγιε ακριβώς δίπλα στην Μαρίνκα πιέζοντας έτσι από τα βόρεια τις ουκρανικές δυνάμεις.

Oι Ρώσοι ταυτόχρονα με το Μπάκχμουτ επιχειρούν στο μέτωπο της πόλης του Ντονέτσκ, για να απελευθερώσουν την δυτική και την νότια είσοδό της που φράζονται από την Μαρίνκα και την Αντβίιβκα αντίστοιχα.

Η Μαρίνκα αποτελεί εμπόδιο στην δυτική πύλη του Ντονέτσκ και έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Είναι από τις πρώτες πόλεις που οι Αμερικανοί μετέτρεψαν σε φρούριο από το 2014 έως και σήμερα.

Στην Αντβίιβκα οι Ρώσοι πληρώνουν βαρύ τίμημα για να την περικυκλώσουν και να για να καταλάβουν τα περιμετρικά οικοδομικά της τετράγωνα ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν προς το κέντρο της, όπως δείχνουν σχετικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι Ουκρανοί έχουν και αυτοί βαρύτατες απώλειες και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον ανεφοδιασμό.

Με κατάληψη της Αντβίιβκα και της Μαρίνκα οι Ρώσοι απελευθερώνουν ολοκληρωτικά την μεγάλη πόλη του Ντονέτσκ (έχει πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους), η οποία θα μπορεί να διαθέσει δυνάμεις της σε άλλα μέτωπα (έχει λείψει η παρουσία του αξιόμαχου ρωσόφωνου Τάγματος «Σπάρτα»), όπως αυτό του Βούλενταρ στα νοτιοδυτικά.

Τα δυτικά ΜΜΕ επιχειρούν να παρουσιάσουν τις ρωσικές δυνάμεις ως «ανίκανες» επειδή με αργό ρυθμό καταλαμβάνουν εδάφη στο Ντονμπάς αλλά δεν λένε την αλήθεια τουλάχιστον όχι ολόκληρη.

Οι πόλεις του Ντονμπάς έχουν μετατραπεί σε φρούρια από τις ΗΠΑ κατά την διάρκεια οκτώ ετών και αν καταληφθούν δεν υπάρχουν ανάλογες αμυντικές διατάξεις από το Σλαβιάνσκ μέχρι το Κίεβο…

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »