Ο επόμενος στόχος είναι το Τσάσιβ Γιαρ

H μάχη του Μπάκχμουτ τελειώνει ίσως και εντός των επόμενων δύο ημερών καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν και στον ακόμα κατεχόμενο δυτικό τομέα της πόλης και αυτές τις ώρες εξασφαλίζουν τον έλεγχο στην δυτική όχθη του ποταμού Bakhmutske.

Οι Ουκρανοί αποχωρούν μαζικά και κυριολεκτικά σε κατάσταση πανικού.

Χαρακτηριστικό είναι πως η 93η ουκρανική Ταξιαρχία από λάθος έπληξε την 128η ουκρανική Ταξιαρχία την οποία θεώρησε ως ρωσική δύναμη!

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο αρχηγός της Ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε πως «η πόλη είναι περικυκλωμένη και αφήσαμε έναν δρόμο ανοιχτό για να φύγουν οι Ουκρανοί».

 

 

Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν οι ουκρανικές δυνάμεις είναι να ρυθμίσουν την αποχώρησή τους ώστε να γίνει όσο γίνεται πιο συντεταγμένα προς το Τσάσιβ Γιαρ.

Να σημειωθεί ότι το Τσάσιβ Γιαρ είναι μία βιομηχανική πόλη 15.000 κατοίκων και θα αποτελέσει τον άμεσο στόχο των Ρώσων τις επόμενες ημέρες μόλις ολοκληρωθεί η πτώση του Μπάκχμουτ.

Το Τσάσιβ Γιαρ θεωρείται απαραίτητο για την προώθηση στο Κραματόρσκ και γιατί οι Ρώσοι δεν θέλουν να έχει απομείνει κανένας Ουκρανός στην «πλάτη» τους.

 

 

Η πτώση του Μπάκχμουτ θα έχει τεράστια στρατηγική αξία για τους Ρώσους που θα το πάρουν και για τον ίδιο λόγο για τους Ουκρανούς που θα το χάσουν.

Πρόκειται για μία πόλη που συνδέει σε καίριο σημείο όλα τα μέτωπα του Ντόνμπας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »