Κύμα ρωσικών πυραύλων Caliber από ρωσικά πολεμικά πλοία από Εύξεινο Πόντο και Κασπία Θάλασσα

Οι Ρώσοι δεν σταματούν να βομβαρδίζουν την Ουκρανία ούτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μερικές ώρες πριν την έλευση του νέου χρόνου.

Πριν μερικά λεπτά είχαμε ισχυρότατες εκρήξεις στο Κίεβο. Πληροφορίες και βίντεο αναφέρουν περί μαζικής ρωσικής πυραυλικής επίθεση κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ακούστηκαν τουλάχιστον δέκα ισχυρές εκρήξεις, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της πόλης.

Δεκάδες κτίρια καίγονται, ενώ ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko είπε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές Pechersky και Goloseevsky κεντρικά του Κιέβου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει καταστροφή», ενώ ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής συνεχίζεται.

Οι Ρώσοι παραμονή πρωτοχρονιάς κτυπούν με πυραύλους Caliber από Εύξεινο Πόντο και  Κασπία Θάλασσα

 

Νέο κύμα μαζικής πυραυλικής επίθεσης έχουμε από τον Εύξεινο Πόντο με εκτόξευση πυραύλων «Caliber» από τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας στην Κασπία Θάλασσα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Zhytomyr, όπου έχουμε σειρά ισχυρών εκρήξεων είχε ήδη σκορπίσει το χάος και την καταστροφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέες εκρήξεις χτυπούν στις περιοχές Τερνομπίλ και Κιέβου.

Μέρος του κύματος των πυραύλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας αποστέλλεται στα δυτικά της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντεπιτεθούν στην Κριμαία με κύμα drones
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να αντεπιτεθούν κατά της Κριμαίας, μετά από μαζική πυραυλική επίθεση σε στόχους στο ουκρανικό έδαφος.

Αναφέρεται η καταστροφή επιθετικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή Dzhankoy (κεντρική Κριμαία). Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν ουκρανικά drone , ενώ κτύπησαν και ρωσικές υποδομές με άγνωστα αποτελέσματα.

Ομηρικές μάχες και στο πολύπαθο Ντονιέτσκ
Ο ρωσικός στρατός την ίδια στιγμή επιτίθεται προς την κατεύθυνση του Ντονιέτσκ κοντά στο Kupyansk και το Krasny Liman, αναφέρει το ρωσικό υπουργείου Άμυνας:

▪️Στην κατεύθυνση Kupyansk, το πυροβολικό και η ρωσική πολεμική αεροπορία επιτέθηκαν σε 3 ομάδες τακτικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Timkovka, Kislovka και Novoselovskoe, περιοχή Kharkov.

Περισσότεροι από 50 μαχητές, 2 τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν.

▪️Στην κατεύθυνση Krasno-Limansky, ως αποτέλεσμα σύνθετης εμπλοκής πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στον οικισμό Serebryanka , οι Ρωσόφωνοι εξουδετέρωσαν 140 Ουκρανούς , 5 άρματα μάχης, 7 τεθωρακισμένα οχήματα και 4 φορτηγά.

Στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να προελαύνουν, πραγματοποιώντας πλήγματα με επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, πυροβολικό και βαριά συστήματα φλογοβόλων TOS-1, σε περιοχές συσσώρευσης ουκρανικής εφεδρικών μονάδων και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, περισσότεροι από 80 μαχητές, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 4 τεθωρακισμένα οχήματα και 3 φορτηγά καταστράφηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

▪️Στην κατεύθυνση Νότιο Ντόνετσκ, ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων, τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τον οικισμό Περιοχή Dorozhnyanka Zaporozhye. Καταστράφηκαν  3 οχήματα μάχης πεζικού, 2 τεθωρακισμένα οχήματα .

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκτιμά ότι οι συνολικές απώλειες μάχης των ρωσικών δυνάμεων από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου ανήλθαν σε περίπου 105.960 στρατιώτες με 710 Ρώσους στρατιώτες που εξοντώθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου 2022.

Το μακελειό συνεχίζεται ενώ η ειρήνη δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα στην είσοδο του 2023.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »