Η Σομαλία είναι μια φτωχή χώρα που η Τουρκία κινεί σχεδόν τα πάντα, στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή. Το πιο σημαντικό ήταν ότι μόλις πριν λίγους μήνες (τον Δεκέμβριο) είχε αποκαλυφθεί ότι 2.500 ήταν στα παράλια της Σμύρνης και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να περάσουν το Αιγαίο και να αποβιβαστούν ως “κατατρεγμένοι” στα ελληνικά νησιά

Κατά την προσφιλή της τακτική η Άγκυρα, «εργαλειοποιεί» πολίτες της μουσουλμανικής αφρικανικής χώρας και προωθούνται από ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Καθοριστικό ρόλο έχει το τουρκικό «Γραφείο Διασύνδεσης», τ΄ οποίο λειτουργεί στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου και διεκπεραιώνει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Έτσι είχε αποκαλυφθεί ένα νέο, οργανωμένο σχέδιο από την Τουρκία από το υπουργείο Μετανάστευσης και την ΕΥΠ. Ειδικότερα, η Άγκυρα και συγκεκριμένες ΜΚΟ φαίνεται να ενορχηστρώνουν και να διευκολύνουν τη μετάβαση στην Ελλάδα μεταναστών από τη Σομαλία.
Αλλά αυτοί οι Σομαλοί που θα βρεθούν στην Ελλάδα θα είναι όντως απλοί πολίτες; Και αυτό γιατί η Τουρκία έχει ξεκινήσει και επενδύει στην στρατιωτική αναβάθμιση της Σομαλίας με την ανάληψη της εκπαίδευσης Σομαλών καταδρομέων σε τουρκικά σχολεία ειδικών δυνάμεων.

Πρόσφατα όπως ανακοίνωσε και το ίδιο το τουρκικό γενικό επιτελείο 330 Σομαλοί καταδρομείς ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στο σχολείο καταδρομέων της Ισπάρτα (αρχαία Σπάρτη της Μικράς Ασίας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »