Σκληρή σύγκρουση
Νέα επίθεση κατά της Γαλλίας είχαμε από την Τουρκία! Η Άγκυρα το προηγούμενο διάστημα είχε βάλει στο ”κάδρο” τον προέδρο Μακρόν, ο οποίος είναι ο απόλυτος ”εφιάλτης” του Ερντογάν.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η Τουρκία, κάνοντας χρήση του παράνομου μνημονίου με την Λιβύη, με μία πρωτοφανή κίνηση που παραπέμπει σε εμπόλεμη κατάσταση, έστειλε το πολεμικό της πλοίο νοτίως της Κρήτης, με σκοπό να απειλήσει το γαλλικό προκειμένου να αποχωρήσει από την περιοχή, ισχυριζόμενοι ότι βάσει του παράνομου μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση Σαράτζ, η περιοχή είναι υπό τουρκική κυριαρχία!
Τι λένε οι Τούρκοι

Ο Επικεφαλής Επικοινωνιών της Προεδρίας Φαχρετίν Άλτουν δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ”ρατσιστές” υποκινούν τη βία εναντίον Μουσουλμάνων, ενώ κρύβονται πίσω από έννοιες όπως η ελευθερία και η δημοκρατία και είπε: «Ας σβήσουμε αυτήν τη φωτιά μίσους που τροφοδοτούν κάποιοι, με το μήνυμα της ειρήνης του Ισλάμ».

Ο Altun μοιράστηκε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα παραπάνω ”σχετικά με τις ρατσιστικές συζητήσεις και τις ενέργειες κατά του Ισλάμ και των αγίων του Ισλάμ”, όπως είπε.

Στην ανάρτηση, υπήρχε επίσης ένα βίντεο που ετοίμασε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας, με τις δηλώσεις ευρωπαίων πολιτικών σχετικά με το Ισλάμ, το Κοράνι και τους Μουσουλμάνους.

Στο βίντεο, αναφέρεται ότι τα ”ακροδεξιά” κινήματα αποτελούν ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην Ευρώπη, και αυτή η ιδεολογία τροφοδοτείται από ρατσισμό, ισλαμοφοβία, ξενοφοβία και αντισημιτισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέση Ανατολή 18.04.2021 – 08:5179
Τούρκοι & Κινέζοι σε συμπόσιο για την “δημιουργία της νέας διεθνούς τάξης”!
Αναφέροντας ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα της ”ακροδεξιάς” σε ολόκληρη την ΕΕ είναι μια εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη, σημειώνεται ότι αυτό το κίνημα που εμπνέεται από μίσος έχει γίνει “ρεύμα” σε πολλές δυτικές χώρες μετά από χρόνια περιθωριοποίησης. Οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Στη Γαλλία, η Marine Le Pen έχει ξενοφοβική και αντιισλαμική ατζέντα. Συγκρίνει τους μουσουλμάνους που προσεύχονταν στους δρόμους με τη ναζιστική κατοχή στη Γαλλία και πρότεινε την απαγόρευση της μαντίλας.

Τα μέλη του δεξιού λαϊκιστικού Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας είναι γνωστά για τις ισλαμοφοβικές απόψεις τους και στοχεύουν συνεχώς τους μουσουλμάνους με ρητορική μίσους. Ο αρχηγός του κόμματος Norbert Hofer είπε ότι το Κοράνι είναι πιο επικίνδυνο από το Covid-19.

Το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Σουηδίας, οι ”ακροδεξιά” Σουηδοί Δημοκρατικοί, κάνει εκστρατεία για τη ρητορική κατά των μεταναστών. Ο αρχηγός του κόμματος Jimmie Akesson χαρακτήρισε τον ισλαμισμό, ως τον ναζισμό και τον κομμουνισμό της εποχής μας.

Το ΕΛΑΜ, που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, έχει διαπράξει πολλές πράξεις βίας κατά των Τουρκοκυπρίων και στοχεύει στην εξάλειψη της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο.

Ο Geert Wilders και το Κόμμα Ελευθερίας του στις Κάτω Χώρες στοχεύουν επίσης τους μουσουλμάνους με ισλαμοφοβική ρητορική. Ο Wilders διαδίδει ανοιχτά την αντιισλαμική ρητορική του.

Προσπαθεί να απαγορεύσει όλα τα τζαμιά και το Κοράνι στη χώρα του. Πρότεινε επίσης να επιβληθούν φόροι στις γυναίκες που φορούν μαντίλα και ότι τα ολλανδικά σύνορα να κλείνουν για τους μουσουλμάνους μετανάστες.

Μετά τις προφορικές επιθέσεις του στους χώρους λατρείας του Ισλάμ και το ιερότερο βιβλίο του, ο Wilders στοχεύει πλέον το Ραμαζάνι. Ο ακροδεξός πολιτικός της Ολλανδίας δημοσίευσε ένα βίντεο που ζητούσε «Σταματήστε το Ισλάμ, σταματήστε το Ραμαζάνι» και συνέχισε με το μήνυμα «Το Ισλάμ δεν έχει θέση στην Ολλανδία»

“Αυτές είναι διαφορετικές αντανακλάσεις της ακροδεξιάς στην Ευρώπη”, είπε ο Φαχρετίν Άλτουν.”

Στο βίντεο, όπου αναφέρεται ότι οι ρατσιστικοί και ισλαμοφοβικοί λόγοι δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη, πολιτισμένη κοινωνία, τονίζεται ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία που προσπαθεί να διαδώσει την ειρήνη και καταδικάζει τον εξτρεμισμό, τον ρατσισμό και τη βία.

“Η Τουρκία καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει αυτές τις εκστρατείες μίσους κατά του Ισλάμ. Η μεγαλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε στην ακροδεξιά, είναι η ανεκτικότητα, ο σεβασμός και η κατανόηση που εκφράζει η θρησκεία μας” συμπλήρωσε.

Τέλος ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ, μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχήθηκε στους μουσουλμάνους Καλό Ραμαζάνι.

Από τα παραπάνω διαπιστώνετε ότι με αφορμή το Ραμαζάνι η Τουρκία στέλνει το μήνυμα του ήπιου Ισλάμ κατηγορώντας παράλληλα τις Ευρωπαϊκές χώρες για Ισλαμοφοβία.

Τι υποκρισία άραγε;

Δεν ήταν η Τουρκία αυτή που καλούσε σε έμπρακτη στήριξη της πολιτικής της, τους μετανάστες της σε Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία, με αποτέλεσμα οι “γκρίζοι λύκοι “να δημιουργήσουν εκτεταμένα επεισόδια σε αυτές και να τεθούν εκτός νομιμότητας;

Το ”κερασάκι” στην τούρτα ήρθε με την επίθεση της Άγκυρας κατά της Λεπέν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »