Η3η τουρκική στρατιωτική διοίκηση με έδρα το Ικόνιο πραγματοποίησε άσκηση ρίψης μονάδος αλεξιπτωτιστών στην κατεχόμενη Κύπρο ως μέρος συνεχών ασκήσεων στην Α.Μεσόγειο εν μέσω της ελληνο-τουρκικής κρίσης.

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε την υλοποίηση της «εκπαίδευσης» μονάδος αλεξιπτωτιστών της 3ης στρατιωτικής διοικήσεως η οποία πραγματοποιήθηκε στον κυπριακό ουρανό με ειδικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

«Η Διοίκηση Δυνάμεων Ασφαλείας της ΤΔΒΚ συνεχίζει την εκπαίδευσή της με μεγάλο ηθικό και κίνητρο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το σχέδιο Ερντογάν
Το σχέδιο Ερντογάν σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αμυντικών αναλυτών είναι να «γεμίσουν» τα νησιά με αλλοδαπούς (μέσα στους οποίους θα βρίσκονται εκατοντάδες Τούρκοι πράκτορες), ενώ ο τουρκικός στρατός θα ”χτυπήσει” στην Κύπρο, ανοίγοντας ένα τεράστιο μέτωπο από τον Έβρο μέχρι το θαλάσσιο οικόπεδο 6 στην Κύπρο. Αυτό ας το έχουν υπόψη οι ελλαδικές και ελληνοκυπριακές αρχές.

Η προειδοποίση των Ρώσων
Σύμφωνα με προχθεσινό άρθρο μας, ρωσικό ΜΜΕ ανέφερε ότι η Τουρκία απεργάζεται σχέδια πιθανή κατάληψης ολόκληρης της νήσου δοθείσης ευκαιρίας πάντα.

«Το βόρειο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται υπό de facto τουρκικό έλεγχο.Οι Βρετανοί ελέγχουν το 2% του νησιού με δύο στρατιωτικές βάσεις τους. Ωστόσο, η Κύπρος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ενώ η Τουρκία αποκαλείται από τους Αμερικανούς ως το σημαντικότερο «περιουσιακό στοιχείο» της δύσης στη Μέση Ανατολή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Άγκυρα θεωρεί επιτρεπόμενη τη στρατιωτική της επέμβαση στο έδαφος της Κύπρου σύμφωνα με τις διατάξεις της Συνθήκης του 1960 με αφορμή τις εγγυήσεις που αφορούν τους Τουρκοκύπριους», δηλώνει μεταξύ άλλων το ρωσικό ΜΜΕ.

Όλες οι ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Κύπρο αφορούν την αερομεταφορά δυνάμεων και μέσων, όταν και εφόσον απαιτηθεί από τις συνθήκες. Η Άγκυρα επιθυμεί διακαώς τον πλήρη έλεγχο της νήσου για αυτό και έχει μεταφέρει εποίκους από τα βάθη της Ανατολής στο Βόρειο τμήμα.

Στην Κύπρο σήμερα έχουμε την παρουσία ολόκληρου τουρκικού σώματος στρατού με σύγχρονα άρματα μάχης, αυτοκινούμενο πυροβολικό, πυραύλους κά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νησί εδώ και 1,5 χρόνο.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις βλέψεις της κυβέρνησης του Ερντογάν μας προδιαθέτουν για πιο επικίνδυνα και κυρίως ύποπτα σενάρια τα οποία πιθανόν επεξεργάζονται οι Τούρκοι, για να υλοποιήσουν τα άνομα σχέδια τους στην μεγαλόνησο , την οποία έχουν βάλει στο «μάτι» εδώ και πολλά –πολλά χρόνια.

Αποβατική άσκηση Τούρκων
Πριν λίγο με ένα μήνυμα σε κοινωνικό δίκτυο, δημοσιοποιήθηκε ότι Τούρκοι πεζοναύτες διενεργούν αποβατική άσκηση κάπου στο Νότιο Αιγαίο, (Θάλασσα των Νήσων την αναφέρουν επίτηδες οι Τούρκοι).

Προφανώς πρόκειται για πεζοναύτες της Ταξιαρχίας από την Φώκαια της Σμύρνης, ενώ σίγουρα έχουμε την συμμετοχή και των κομάντος SAT-SAS που επιβαίνουν σε τουρκικά πολεμικά πλοία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »