“Κόλαση” στη Συρία
ΗΡωσία και ο συριακός στρατός πραγματοποίησαν ακόμη μία επίθεση σε περιοχές λαθρεμπορίου πετρελαίου στη βόρεια Συρία σήμερα (14 Μαρτίου) το βράδυ, για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα.

Την Κυριακή το απόγευμα, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που εδρεύουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Koweires βομβάρδισαν τις αγορές καυσίμων στην περιοχή al-Hamran στην ύπαιθρο Jarablus, στο ανατολικό Χαλέπι.

Ο βομβαρδισμός επηρέασε επίσης την περιοχή Terhin στην ύπαιθρο του al-Bab μετά την πτώση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Koweires.

“Ο βομβαρδισμός οδήγησε σε τεράστιες πυρκαγιές στους καυστήρες καυσίμων”, ανέφερε πηγή στο North Press.

Σύμφωνα με αναφορά του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), σημειώθηκαν βίαιες εκρήξεις στην περιοχή ως αποτέλεσμα των πυραυλικών επιθέσεων που στοχεύουν στην αγορά καυσίμων της Αλ Χαμάρ στην ύπαιθρο του Jarablus, που είναι υπό την τουρκική επιρροή. Το παρατηρητήριο σημείωσε επίσης ότι ένας μεγάλος αριθμός φορτηγών και δεξαμενόπλοιων κάηκαν και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Όπως αναφέρουν πηγές, η συριακή κυβέρνηση, με τη συνεργασία των Ρώσων, δεν θέλει να επιτρέψει τη λεηλασία του πετρελαίου της χώρας από τους τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και εξαπέλυσαν επιθέσεις σε περιοχές-“κλειδιά”. Παράλληλα, σημειώνονται μεγάλες απώλειες υλικών στην αγορά πετρελαίου των νταρτών μαχητών στο παρακάτω βίντεο ένας μαχητής κλαίει γιατί έχασε αρκετές χιλιάδες δολάρια / ευρώ.
Ο δημοσιογράφος Mohammed Rashid, ανέφερε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η περιοχή Tarhin στη βόρεια εξοχή του Al-Bab χτυπήθηκε επίσης από πυραύλους και ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα πετούσαν στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »