”Απασφάλισε” ο Τούρκος Πρόεδρος
Στο ”κόκκινο” έχει φθάσει η ένταση ανάμεσα σε Γαλλία και Τουρκία. Ο Ε. Μακρόν είναι ο μοναδικός ηγέτης στην Ευρώπη που αντιστέκεται στα σχέδια της Άγκυρας, κάτι που ενοχλεί σφόδρα τον Τολυρκο πρόεδρο.

Η Γαλλία έχει κηρύξει τον ”πόλεμο” τόσο στον ισλαμισμό, όσο και στην Μουσουλμανική Αδελφότητας, της οποίας ηγείται άτυπα ο Ερντογάν.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις

”Η ευχή μου για τη Γαλλία είναι να ξεφορτωθεί τον Μακρόν το συντομότερο. Αλλιώς, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν για περισσότερο (σ.σ. διάστημα) τους διαδηλωτές των “κίτρινων γιλέκων”, ή μπορεί να εμφανιστούν και τα “κόκκινα γιλέκα”», δήλωσε χαρακτηριστικά.”

Ανέφερε ότι ο μεσολαβητική θέση της Γαλλίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν ισχύει πλέον εξαιτίας των αμφιλεγόμενων αποφάσεων.
Προκλήσεις στην Α. Μεσόγειο

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία στέλνει κατασκοπευτικά στην Kύπρο. Ένα Boeing E-7T (reg. 13-002 – callsign TURAF52) και ένα CASA CN-235 MSA (reg. TCB-652 – callsign TURNA1) επιχειρούν έξω από την Κύπρο.

Ταυτόχρονα, η Άγκυρα στέλνει μεταγωγικά στη Λιβύη. Μάλιστα στην περιοχή υπάρχει έντονη κινητικότητα, καθώς διεξάγεται η άσκηση ”ΜΕΔΟΥΣΑ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »