Συκοφαντικό παραλήρημα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας μέσω ξένων ΜΜΕ

Σε νέο παραλήρημα έχει αφεθεί και ο ξένος τύπος με θέμα τα ελληνικά νησιά και την αποστρατικοποίηση τους στα πλαίσια σχεδίου κατασυκοφάντησης της πατρίδος μας. 

Η ιστοσελίδα middleeastmonitor.com αναφέρει ότι Έλληνες και Τούρκοι διαφωνούν για πράγματα που αφορούν πολλούς τομείς που φτάνουν μέχρι τα γλυκά για παράδειγμα.

Εξαφανισμένοι οι Τούρκοι: Καμία εμφάνιση φρεγάτας νότια της Κρήτης – Πολεμικό πλοίο έστειλε η Ελλάδα στο Καστελόριζο

“Και οι δύο ισχυρίζονται ότι ο «μπακλαβά» είναι δικός τους και το διαφημίζουν με τον δικό τους τρόπο. Αυτά είναι απλές διαφωνίες διότι η πιο σοβαρή αφορά την  «αποστρατικοποίηση του Αιγαίου» που είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Ιστορικά, υπάρχουν περισσότερα για το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου από αυτά που βλέπουμε.

Το 1983, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) εκπόνησε μια μελέτη έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, σε περίπτωση στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο εκ των μελών της.

Στην πραγματικότητα, το «καθεστώς αποστρατικοποίησης των Νήσων του Ανατολικού Αιγαίου» είναι  αποδεκτό νομικό καθεστώς στη μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τα νησιά πρέπει να αποστρατικοποιηθούν λόγω πολλών διεθνών συμφωνιών που επέβαλαν νομικές υποχρεώσεις στην ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα” γράφει μεταξύ άλλων το φιλοτουρκικό ΜΜΕ.

Πρόσφατα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί  Ακάρ, ανέφερε ότι η Ελλάδα παραβίασε το διεθνές δίκαιο εξοπλίζοντας «16 από τα 23 νησιά του Αιγαίου» που υποτίθεται ότι έχουν καθεστώς αποστρατικοποίησης.

“Επιπλέον, το 2018, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτική άσκηση στο νησί Καστελόριζο, το οποίο βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές της επαρχίας της Αττάλειας. Η άσκηση δεν ήταν μόνο προκλητική αλλά και σαφής παραβίαση της αποστρατικοποιημένης κατάστασης του νησιού.

Είναι προφανές ότι η αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αναγνωρίστηκε διεθνώς λόγω της πρωταρχικής σημασίας τους για την ασφάλεια της Τουρκίας. Στην πραγματικότητα, υπήρχε και παραμένει ένας άμεσος σύνδεσμος μεταξύ της κυριαρχίας των νησιών και της αποστρατικοποιημένης κατάστασής τους.

Από αυτή την άποψη, η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα να αντιστρέψει αυτό το καθεστώς μονομερώς με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Σήμερα, 23 Απριλίου, η Τουρκία γιορτάζει την Εθνική Ημέρα Κυριαρχίας και την 100ή επέτειο της Μεγάλης Εθνικής Συνέλευσης. Αν και αυτό σηματοδότησε την ίδρυση της κοσμικής, σύγχρονης δημοκρατίας, οι Τούρκοι δεν έχουν ξεχάσει ότι, ως συνέπεια της ήττας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν τη Συνθήκη των Σεβρών το 1920.

Ακόμα χειρότερα, το 1923 με τη Συνθήκη της Λωζάνης αναγκάστηκαν να παραδώσουν πολλά πρώην οθωμανικά εδάφη. Καθώς κινείται προς την εκατονταετία της Συνθήκης της Λωζάννης, η Τουρκία, αναμφίβολα, θα προετοιμαστεί για να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα μετά το 2023”, καταλήγει το άρθρο προοίμιο πιθανών σημαντικών εξελίξεων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

“Τρέμουν” τον Ελληνισμό στην Άγκυρα – Τι παραδέχεται για τους Έλληνες Τούρκος ναύαρχος

Πρόκειται για ένα οργανωμένο και καλά μελετημένο σχέδιο πρόκλησης με στόχο την πίεση γενικώς για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Την ίδια στιγμή όμως στα παράλια της Μικράς Ασίας έχει συγκεντρωθεί μια ισχυρότατη τουρκική πολεμική μηχανή της αποκαλούμενης «4ης Στρατιάς του Αιγαίου», η οποία απειλεί ξεκάθαρα ελληνικό έδαφος και είναι μια ανάσα από τις κύριες προκεχωρημένες βάσεις της ΤΗΚ, του στρατού και του τουρκικού ναυτικού. Αιχμή του δόρατος της τουρκικής επιθετικότητας και επεκτατικότητας στο Αιγαίο είναι η περίφημη 4η Στρατιά του Αιγαίου με έδρα την Σμύρνη.

Η στρατιά του Αιγαίου ήταν από τη αρχή της ίδρυσης της σταθερά προσανατολισμένη προς τα νησιά του Αιγαίου, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί σημαντικά με μεγάλο αριθμό αποβατικών σκαφών, γεγονός που αποδεικνύει και τον επιθετικό της χαρακτήρα σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι έγινε για την άμυνα της Μικράς Ασίας.

Σήμερα η Στρατιά του Αιγαίου έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά σώματα της Τουρκίας. Εκτός από τον αποβατικό στόλο περιλαμβάνει την 57η ταξιαρχία πυροβολικού με έδρα το προάστιο Μπουρνόβα στην Σμύρνη, την 19η ταξιαρχία πεζικού με έδρα το Αδραμύττιο, απέναντι από την Λέσβο, την 11η ταξιαρχία μηχανοκινήτου πεζικού με έδρα το Ντενιζλί, νοτιοανατολικά της Σμύρνης, την 3η εκπαιδευτική ταξιαρχία πεζικού με έδρα την Αττάλεια και την πρώτη εκπαιδευτική ταξιαρχία πεζικού με έδρα τη Μαγνησία, βόρεια της Σμύρνης.

Για αυτή την στρατιά δεν γίνεται καμία κουβέντα, διότι αυτή απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια των ελληνικών νησιών και σαφώς δεν ισχύει το αντίθετο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »