Χαμός στην Ευρώπη!!! Στην Ελλάδα περιμένουν το σούβλισμα του αρνιού…

Δύο ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν ότι δεν θα φάνε ό,τι προσφέρεται μέσω της ατζέντας Μεγάλης Επανεκκίνησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ . Η έγκριση κυκλοφορίας τροφίμων, που περιλαμβάνουν συστατικά από έντομα και ειδικότερα γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα στην ΕΕ, «προκαλεί αναστάτωση στους καταναλωτές και εύλογη ανησυχία σε επιστημονικούς φορείς».

Η Ιταλία και η Ουγγαρία ψήφισαν νόμους την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν, όπως σχολιάζεται, τους πολίτες τους από την απόφαση της ΕΕ να εμπορεύεται τα έντομα ως τρόφιμα (ΕΔΩ και ΕΔΩ)!

Ο υπουργός Γεωργίας της Ουγγαρίας István Nagy ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει εγκρίνει κανονισμούς που απαιτούν τα τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες εντόμων να φέρουν την ετικέτα, « Προσοχή! Τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες εντόμων » και να εμφανίζονται χωριστά από άλλα προϊόντα.

«Εκείνοι, για τους οποίους είναι σημαντικό να αγοράζουν τρόφιμα ουγγρικής προέλευσης, δεν θέλουν να τρώνε έντομα», ανέφερε η ουγγρική εφημερίδα Origo .

«Επιπλέον, οι Ούγγροι αγρότες παρέχουν πάντα στον ουγγρικό πληθυσμό υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκα και υψηλής ποιότητας τρόφιμα και δεν χρειάζεται να φοβόμαστε την έλλειψη τροφίμων ή πρωτεϊνών», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, η Ουγγαρία ήταν το μόνο κράτος μέλος που δεν υποστήριξε την πρωτοβουλία της ΕΕ να επιτρέψει στα έντομα να διατίθενται στην αγορά ως τρόφιμα και συστατικά τροφίμων στην ΕΕ.

Και η Ιταλία απαγόρευσε το αλεύρι εντόμων από τα ζυμαρικά της την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη την «σκληρή αντίδραση» που προκάλεσε στη χώρα.

«Η αυξανόμενη χρήση στο μαγείρεμα αλευριού από γρύλους, ακρίδες και προνύμφες εντόμων έχει συναντήσει σφοδρή αντίδραση στην Ιταλία, όπου η κυβέρνηση πρόκειται να απαγορεύσει την χρήση του σε πίτσα και ζυμαρικά και να το διαχωρίσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ», ανέφεραν οι Sunday Times .

Ο Francesco Lollobrigida, υπουργός Γεωργίας, πρόσθεσε: «Είναι θεμελιώδες να μην συγχέονται αυτά τα αλεύρια με τρόφιμα που παρασκευάζονται στην Ιταλία».

Πρόσφατα το EL.GR είχε αναδείξει την απόφαση-βόμβα της Ε.Ε. σχετικά με την εισαγωγή στην αγορά «μερικώς απολιπωμένης σκόνης από Acheta domesticus (οικοδίαιτο γρύλλο) ως νέου τροφίμου».

Πιο συγκεκριμένα, με τον νέο κανονισμό της 4ης Ιανουαρίου του 2023 εγκρίθηκε για πρώτη φορά η διάθεση στην αγορά μερικώς απολιπασμένης σκόνης που λαμβάνεται από ολόκληρο το Acheta domesticus (οικιακός γρύλος) ως νέα τροφή, καθώς και του Alphitobius diaperionus (λιγότερο αλευροσκουλήκι)

ΩΣΤΟΣΟ, αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι οι διεργασίες που είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν η Ε.Ε. για να μας…αλλάξει σταδιακά (ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) τις διατροφικές συνήθειες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »