Oι δυνάμεις του Κιέβου συντρίβονται αλλά επιμένουν

Μεγάλος αριθμός Πολωνών και Ρουμάνων μισθοφόρων σκοτώθηκαν στις μάχες του Ντόνμπας και συγκεκριμένα στην οριογραμμή της περιφέρειας του Λουγκάνσγκ τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα οι Πολωνοί επέβαιναν σε ένα φορτηγό με προορισμό την περιοχή Staroblesk στο Λουγκάνσκ αλλά οι Ρώσοι έχονταν γνώση για την μετακίνηση τους εντόπισαν και λίγο αργότερα ρωσικό UAV μετέδωσε τις συντεταγμένες του φορτηγού στις ρωσικές δυνάμεις.

 

Το φορτηγό «εξαερώθηκε« με βολή ATGM.

Σε μία άλλη περιοχή του ίδιου μετώπου και συγκεκριμένα στο Σβάτοβο σκοτώθηκαν Ρουμάνοι μισθοφόροι μαζί με έναν μεγάλο αριθμό Ουκρανών νεοναζιστών που ανήκουν στο περιβόητο νεοναζιστικό Σύνταγμα Kraken.

 

Συγκεκριμένα μονάδες της 92ης μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, υποστηριζόμενες από δυνάμεις της Λεγεώνας των Ξένων και ενός αποσπάσματος από το Kraken, προσπάθησαν να σπάσουν την άμυνα του ρωσικού Στρατού στην περιοχή Σβάτοβο πραγματοποιώντας έφοδο από τρεις κατευθύνσεις.

 

Και πάλι όμως τα ρωσικά UAV έκαναν την δουλειά τους.

Το πρώτο απόσπασμα έδρασε κοντά στο χωριό Tabaevka, το οποίο βρίσκεται περίπου 35 χλμ βορειοδυτικά του Svatovo και εντοπίστηκε από ρωσικό UAV το οποίο μετέδωσε τις συντεταγμένες στο ρωσικό Πυροβολικό με αποτέλεσμα να εξοντωθεί πλήρως.

 

Το δεύτερο απόσπασμα αποτελούνταν από Ρουμάνους μισθοφόρους και μερικούς αλλοδαπούς άλλων εθνικοτήτων και προσπάθησε να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές στο χωριό Lozovaya, που βρίσκεται 32 χλμ. από το Svatovo.

Όμως οι Ρώσοι υπέκλεψαν συνομιλίες των Ρουμάνων κάνοντας χρήση του “Palantin”, ρωσικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου και εν συνεχεία μοίρες Πυροβολικού αποτελούμενες από 2S19 “Msta-S” των 152mm ανέλαβαν δράση με δυσάρεστα αποτελέσματα για τους Ρουμάνους.

Το μεγαλύτερο απόσπασμα ήταν το τρίτο και επιχείρησε να διεισδύσει από τα χωριά Kuzemovka και Berestovoye σε απόσταση 25 χλμ. από το Svatovo.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα αντιμετωπίστηκε από δύο ζεύγη επιθετικών ελικοπτέρων.

Από ένα Mi-28N “Night Hunter” και ένα ζεύγος  Ka-52 “Alligator”.

Η καταστροφή του ήταν ολοκληρωτική.

Οι συνεχείς απώλειες των Ουκρανών δείχνει πως το Κίεβο δεν έχει πρόβλημα να αναλώνει τις εφεδρείες του όχι μόνο διότι στην Ουκρανία υπάρχει διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και γιατί έχουν καταφτάσει περίπου 100.000 μισθοφόροι από τις δυτικές χώρες για να ενισχύσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Τουλάχιστον για τώρα επαρκούν για συνεχόμενες επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα.

Πάντως, οι Ρώσοι δεν πιάνονται πλεόν «κορόιδα». Έχουν στήσει ισχυρές γραμμές άμυνας και γνωρίζοντας πως το Κίεβο πιέζεται από την Ουάσιγκτον για «μεγάλες νίκες» αφήνουν τους Ουκρανούς να αναλώνονται σε αιματηρές επιθέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Εν τω μεταξύ έρχεται ο ουκρανικός χειμώνας και η… λάσπη. Οι Ουκρανοί στηρίζονται στους ταχυκίνητους ελιγμούς που ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν σε λίγες ημέρες και αυτό το είδος πολέμου συμφέρει κατά πολύ τους Ρώσους, στην παρούσα τακτική κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »