Εκατόμβες νεκρών – Σκληρές εικόνες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Bakhmut καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνέτριψαν τις αμυντικές γραμμές της 93ης Ταξιαρχίας, από την οποία δεν απέμεινε σχεδόν κανείς, και της 71ης ουκρανικής Ταξιαρχίας και μπήκαν στην πόλη. Οι οδομαχίες έχουν ξεκινήσει στο αστικό κέντρο του Bakhmut για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου.

Πιο αναλυτικά, τις τελευταίες 48 ώρες τα Ρωσικά στρατεύματα και κυρίως οι δυνάμεις Wagner εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση με αποτέλεσμα να καταλάβουν το εργοστάσιο Σινιάτ και να μπουν στα πρώτα οικοδομικά τετράγωνα του αστικού κέντρου του Bakhmut από τα ανατολικά.

Επιπλέον, ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει και στην δασική περιοχή που εφάπτεται με την πόλη με συνέπεια να ξεσπάσουν συγκρούσεις με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Η γραμμή οριοθέτησης, κατά μήκος της οποίας τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν τώρα την πόλη, εκτείνεται κατά μήκος της οδού Dobrolyubov (πρώτος χάρτης).

Η κατάσταση είναι απελπιστική για τους Ουκρανούς. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες.

Στο πρώτο βίντεο, Ουκρανοί στρατιώτες μέσα από κραυγές απόγνωσης ζητούν απελπισμένοι βοήθεια από τον ασύρματο καθώς έχουν τραυματίες και είναι εγκλωβισμένοι.

Στα υπόλοιπα βίντεο, Ουκρανοί στρατιώτες απειλούν τον Ζελένσκι με κρέμασμα στο κέντρο του Κιέβου!

Υπό το βάρος της κατάρρευσης, οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να ανατινάξουν γέφυρα που συνδέει το Bakhmut με το Σλαβιάνσκ.. Η ανατίναξη έγινε στον αυτοκινητόδρομο Μ-03 του Bakhmut (Artemovsk).

Δείτε βίντεο

Ουκρανός στρατιώτης:

“Έχω κήλες. Ήμουν ξαπλωμένος στο έδαφος για δύο ημέρες, στα χαρακώματα κάτω από τα δέντρα.

Είναι τρομαχτικά. Πολύ κρύο έξω, επικρατεί παγετός.

Κάνει ζέστη μόνο όταν αρχίζουν να μας πυροβολούν. Δεν σταματούν. Είναι δυνάμεις της Wagner.

Προς το παρόν αντέχουμε και κρατάμε τις θέσεις μας”.

Δημοσιογράφος: Βλέπουμε περισσότερους τραυματίες στα νοσοκομεία από σφαίρες.

Ουκρανός στρατιώτης: Συμβαίνει πιο συχνά επειδή πλησιάζουν. Έχουν αλλάξει τακτική. Πλησιάζουν σε μικρές ομάδες κυρίως τη νύχτα. Είναι όλοι ντυμένοι στα μαύρα. Είναι δύσκολο να τους εντοπίσουμε και να τους δούμε.

Μας ρίχνουν πολύ συχνά με βαρύ πυροβολικό και αυτό δεν είναι εύκολο. Αν είχαμε την ευκαιρία να απαντήσουμε θα ήταν τέλεια.

Είναι πολύ δύσκολο να εκκενώνουμε τους τραυματίες όταν μας ρίχνουν με οβίδες των 150 και 120 χλστ”.

Δείτε το βίντεο

Δεύτερος Ουκρανός στρατιώτης αναφέρει για την κατάσταση στο Bakhmut:

“Δεν έχουμε τίποτα να φάμε και τίποτα να πολεμήσουμε.

Έχουμε μείνει μόνο 7 στρατιώτες σε αυτήν εδώ τη θέση. Οι Διοικητές μας δεν έχουν έρθει εδώ και τρεις εβδομάδες.

Πήραν μόνο 3 άντρες για να παραδώσουν πυρομαχικά, υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν την ίδια ημέρα και δεν ξαναεμφανίστηκαν.

Αν και εδώ είμαστε στην δεύτερη γραμμή άμυνας, εντούτοις δεχόμαστε πολύ σφοδρά πυρά”.

Ο Ουκρανός δείχνει μερικούς νεκρούς Πολωνούς μισθοφόρους και καταλήγει ότι θα παραδοθεί γιατί διαφορετικά θα πεθαίνει από το κρύο.

Δείτε το βίντεο

Ένας ακόμη Ουκρανός στρατιώτης αναφέρει:

“Θέλω να στείλω τα χαιρετίσματα μου στον ΑΓΕΕΘΑ Ζαλούζνι και στον πρόεδρο μας.

Πώς πάει; Είναι ζεστά εκεί που είστε;

Λέτε στα βίντεο σας ότι όλα είναι καλά, ότι οι στρατιώτες δεν χρειάζονται τίποτα. Δεν μας σκοτώνουν μόνο τα όρκς (Ρώσοι) αλλά και το κρύο.

Πού είναι οι ενισχύσεις μας; Η Διοίκηση μας αγνοεί. Οι γ@@@@@ μας απειλούν μόνο με φυλακίσεις.

Να θυμάστε αυτό: Θα επιστρέψουμε σίγουρα. Θα επιβιώσουμε.

Όχι μόνο για τη νίκη αλλά για να σε κρεμάσουμε στο Κίεβο, στην πλατεία Maidan.

Να προσεύχεστε οι Ρώσοι να φτάσουν πρώτοι. Τότε ίσως να μείνετε ζωντανοί στη φυλακή”!

Δείτε το βίντεο

Οδομαχίες στο Bakhmut!

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν ήδη στο Bakhmut (Artyomovsk ).

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι εισέρχονται όλο και περισσότερες ρωσικές «ομάδες δολιοφθοράς, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη τη διατήρηση της άμυνας της πόλης κάθε ώρα που περνάει».

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, μία αναφορά του ουκρανικού στρατού αναφέρει:

“Ήδη στην πόλη γίνονται οδομαχίες. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε ενισχύσεις. Η κατάσταση είναι περίπλοκη.

Ταυτόχρονα, ουκρανικές μονάδες που βρίσκονται στο Artyomovsk δηλώνουν ότι «σφαίρες πέφτουν βροχή» στο δυτικό τμήμα της πόλης – στο το έδαφος που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Bakhmutka.

Η κατάσταση πλέον είναι ριζικά διαφορετική για τις ουκρανικές δυνάμεις. Τώρα τα ρωσικά στρατεύματα πιέζουν τον ουκρανικό Στρατό από πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Από τα βόρεια έχουν καταλάβει τη Yakovlevka, στο Soledar, από τα νότια και τα νοτιοδυτικά οι ρωσικές μονάδες έφτασαν στα περίχωρα του Artemovsk. Πλέον μάχονται για Kleshcheyevka και Opyshny, καταλαμβάνοντας Kurdyumovka και Andreevka.

Το πρόβλημα για τον ουκρανικό Στρατό είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έθεσαν υπό τον έλεγχο του πυροβολικού πολλά τμήματα της διαδρομής προς την Konstantinovka γεγονός που δεν επιτρέπει στις ουκρανικές Δυνάμεις να εφοδιάσουν τα στρατεύματα στην πόλη.

Δείτε βίντεο: Σκληρές εικόνες – Νεκροί μισθοφόροι

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν τη γέφυρα προς το Σλαβιάνσκ

Παράλληλα, οι ουκρανικές Δυνάμεις αναγκάστηκαν να ανατινάξουν τη γέφυρα στο βόρειο τμήμα του Bakhmut, προσπαθώντας να επιβραδύνουν την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων.

“Oυκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Bakhmut ( Artemovsk ) ανατίναξαν τη σιδηροδρομική γέφυρα στο βόρειο τμήμα της πόλης, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα τεχνητό φράγμα στις μονάδες Wagner.

Η ανατίναξη της γέφυρας έγινε στην περιοχή Paraskovievka στα βόρεια προάστια του Bakhmuta. Η γέφυρα κατέρρευσε στον αυτοκινητόδρομο Artyomovsk-Slavyansk. Η απόφαση λήφθηκε με φόντο την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων που εισέρχονταν ήδη στην πόλη από τα βορειοανατολικά.

Συγκεκριμένα, οι μονάδες των «μουσικών» της Wagner εμφανίστηκαν στο Ποντγκόρνι και συνορεύει με την Παρασκόβιεφκα.

Η κατάσταση των αμυνόμενων ουκρανικών μονάδων είναι πολύ κρίσιμη.

“Το Κίεβο αναγνωρίζει ότι η κατάσταση στην περιοχή Bakhmut και Soledar είναι δύσκολη, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων θέλει να παραδώσει και τις δύο πόλεις για να σώσει το προσωπικό, αλλά με την απόφαση αυτή δεν συμφωνεί η πολιτική ηγεσία της χώρας, με επικεφαλής τον Ζελένσκι” τονίζουν ρωσικές πηγές.

Βίντεο: Ρωσικό πυροβολικό πλήττει ουκρανικές θέσεις στο Bakhmut

Bίντεο: Ουκρανοί στρατιώτες προσπαθούν να διαφύγουν μέσα από φλεγόμενο τεθωρακισμένο μετά από επίθεση που δέχτηκαν.

Δείτε χάρτες

Το σημείο της ανατίναξης της γέφυρας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »