Ούτε πρόβα της ορκωμοσίας του δεν τολμάει να κάνει ο Τζο Μπάιντεν, καθώς φοβάται την λαϊκή οργή, με τους περισσότερους Αμερικανούς να θεωρούν ότι βγήκε με νοθεία.

Μια πρόβα της τελετής ορκωμοσίας η οποία προγραμματιζόταν να γίνει μεθαύριο Κυριακή, αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, ανέφερε αργά χθες Πέμπτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico, επικαλούμενος δύο πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Η πρόβα της τελετής πιθανόν να γίνει τη Δευτέρα 18η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό.

Συνολικά 21.000 στρατιώτες βρίσκονται στην Ουάσινγκτον για να φυλούν τον νέο πρόεδρο στην ορκωμοσία του αφού δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση κι έτσι κατά έναν τρόπο αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τα όπλα για να μείνει στην εξουσία.

Μάλιστα η πρωτεύουσα των ΗΠΑ αρχίζει να μπαίνει σε καθεστώς lockdown ενόψει της τελετής ορκωμοσίας της επόμενης Τετάρτης, με την αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines να θέτει σήμερα νέους περιορισμούς στους επιβάτες που ταξιδεύουν στην Ουάσινγκτον.

Η Delta δεν θα επιτρέπει στους επιβάτες πτήσεών της που πετούν στα αεροδρόμια της περιοχής της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας να μεταφέρουν όπλα μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Εντ Μπάστιαν.

Την ημέρα της ορκωμοσίας οι δρόμοι γύρω από το Καπιτώλιο θα παραμείνουν κλειστοί, ορισμένες επιχειρήσεις έχουν δηλώσει ότι θα κλείσουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και η υπηρεσία δημόσιων μέσων μεταφοράς της πόλης ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ορισμένους σταθμούς του μετρό και θα ανακατευθύνει γραμμές λεωφορείων από αύριο Παρασκευή έως τις 21 Ιανουαρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν, όρισε την εκλεκτή του για υφυπουργός Δικαιοσύνης, την Λίσα Μόνακο ως προσωρινή σύμβουλο εσωτερικής ασφάλειας ενόψει της τελετής ορκωμοσίας της επόμενης Τετάρτης, δήλωσε μια εκπρόσωπος του επιτελείου Μπάιντεν, που είναι αρμόδιο για την μετάβαση εξουσίας.

«Η κυρία Μόνακο θα βοηθήσει τον εκλεγμένο πρόεδρο και θα συνεργαστεί με τον εισερχόμενο σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, τον εισερχόμενο σύμβουλο εσωτερικής ασφάλειας και τους σημερινούς αξιωματούχους ασφαλείας και δυνάμεων επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για τα σχέδιά τους για την ορκωμοσία», δήλωσε η εκπρόσωπος στο Reuters.

«Δεδομένων των υπαρχουσών απειλών, ο προσωρινός ρόλος της κας Μόνακο θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην περίοδο πριν την ορκωμοσία», πρόσθεσε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »