Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τους περιορισμούς που θα επιβάλλει η κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες αν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού, εν όψει του φθινωπόρου.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε πως δύσκολα θα οδηγηθούμε ένα νέο γενικό lockdown, ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο σε ένα νέο κύμα κορωνοϊού να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα κατά ορισμένων ομάδων.

«Εμείς θα μελετήσουμε πώς θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες.Εάν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65 -λέτε εσείς- να στέλνουν SMS όπως στέλναμε πέρυσι όλοι ή να συμπληρώνουν χαρτί, ναι, θα το κάνουμε. Εάν θα πρέπει να δώσουμε άδεια για αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και δουλεύουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, ναι, θα το κάνουμε. Θα προστατεύουμε αυτούς που κινδυνεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε επίσης πως -όταν θα είναι έτοιμο- το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά θα υπάρχει ισχυρή σύσταση εμβολιασμού. Όπως είπε, από κοινού η ευρωπαϊκή οικογένεια προχωρά σε συνεργασίες με εταιρίες και πανεπιστήμια και προφανώς θα υπάρχει ιεράρχηση για εκείνους που θα πρέπει να προστατευτούν.

«Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι μεγάλοι σε ηλικία συμπολίτες μας και οι υπέργηροι, οι ευπαθείς ομάδες, αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις πρώτα απ όλα για να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »