Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέδειξε την δυτική υποκρισία, με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης του νεοναζί και μέλους παραστρατιωτικών οργανώσεων Ρόμαν Προτάσεβιτς.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν η Λευκορωσία διέταξε ένα αεροπλάνο να προσγειωθεί και συνέλαβε δύο επιβάτες αγνοούν το γεγονός ότι και άλλα έθνη έχουν λάβει παρόμοια δράση στο παρελθόν.

Μιλώντας στο πλαίσιο μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Σότσι με τον ομόλογό του από τη Λευκορωσία, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Πούτιν παρατήρησε ότι η κατακραυγή ήταν «συναισθηματικής φύσεως»

«Κάποτε ανάγκασαν να προσγειωθεί το αεροπλάνο του Προέδρου της Βολιβίας», είπε ο Πούτιν χαμογελώντας ειρωνικά. «Έβγαλαν τον πρόεδρο από το αεροπλάνο, και τίποτα, σιωπή.», κατέληξε, υπενθυμίζοντας με αυτό τον τρόπο την δυτική υποκρισία.

Στο προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Έβο Μοράλες απαγορεύτηκε η πρόσβαση στον εναέριο χώρο αρκετών χωρών στη Δυτική Ευρώπη το 2013 μετά από αίτημα των ΗΠΑ, αναγκάζοντάς το να προσγειωθεί και να ανεφοδιάσει με καύσιμα στην Αυστρία, όπου πραγματοποιήθηκε παράνομη έρευνα βάσει ανακριβών πληροφοριών πως στο αεροπλάνο βρίσκονταν ο Αμερικανός πληροφοριοδότης Edward Snowden.

Από την πλευρά του ο Αλεξάντερ Λουκασένο έκανε λόγω για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Λευκορωσίας κι έφερε έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα με στοιχεία για το περιστατικό τα οποία επρόκειτο να παραδώσει στον Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Έφερα μερικά έγγραφα για να καταλάβεις τι συμβαίνει», είπε. και πρόσθεσε πως «Μία προσπάθεια είναι σε εξέλιξη να ταρακουνήσει το σκάφος για να φτάσει στο επίπεδο του περασμένου Αυγούστου».

Οι λευκορωσικές αρχές σε αντίθετα με τις υπερβολές του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έκαναν καμία «κρατική αεροπειρατεία», ούτε μαχητικά σήκωσαν, ούτε είχαν πράκτορες στο αεροπλάνο. Μία απλή εντολή από τον πύργο ελέγχου έστειλαν, κάτι που έχει γίνει εκατοντάδες φορές από όλα τα κράτη τα οποία αντιλαμβάνονται πως σε μία πτήση βρίσκεται κάποιος καταζητούμενος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »