Όσα είδα στην περιοδεία που έκανα στην περιοχή Θεσσαλονίκης αυτό το εορταστικό τριήμερο, με έπεισαν ότι ο «εφιάλτης» του Μαξίμου κατέστρεψε οικονομικά την πατρίδα μας. Έμαθα από σοβαρά και αδιάψευστα χείλη ότι πολλά παιδάκια έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ρωτάνε τη μητέρα τους: «Μαμά θα φάμε σήμερα;». Επίσης ακούγονται τα παιδιά να λένε: «Μαμά πάλι μακαρόνια θα φάμε σήμερα;». Μέσα σε πολλά σπίτια της Βορείου Ελλάδος αντικρύζεις εικόνες Κατοχής, αναξιοπρεπούς διαβίωσης που έφερε το μνημόνιο, ο κορονοϊός, και κυρίως η νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα αστυνομικά μέτρα του ακατοίκητου ενοίκου του Μαξίμου, ο οποίος σπέρνει τον όλεθρο στη χώρα μας.

Σε ορισμένα κοινωνικά παντοπωλεία που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα σχηματίζονται ουρές. Χιλιάδες κάτοικοι της Βορείου Ελλάδος σε χωριά έξω από τη Θεσσαλονίκη και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν τα προς το ζην. Αρκετοί είναι αυτοί που πηγαίνουν για ψάρεμα σε λίμνες ή σε ποτάμια (να ψαρέψουν) προκειμένου να βρούνε κάτι να φάνε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φέρει σε απόγνωση όλες τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες. Σε μια χώρα με οξύ δημογραφικό πρόβλημα, όπως η δική μας, άκουσα από τρίτεκνες μητέρες που ζούνε στην πρώτη περιφέρεια Θεσσαλονίκης ότι καλούνται με ένα κομπιούτερ, ένα τάμπλετ και ένα κινητό να σπουδάσουν και να μελετήσουν τα παιδιά τους την εποχή της τηλεκπαίδευσης που επιβάλει ο φίλος του Μπιλ Γκέιτς, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια μάνα μου είπε ότι ενημερώθηκε από την Αγγλίδα καθηγήτρια ότι δεν μπορεί να βάλλει «άλφα» στο παιδί της, γιατί δεν ήταν παρόν σε όλα τα τηλεμαθήματα. Πώς να είναι παρόν το παιδί σε όλα τα τηλεμαθήματα με ένα κομπιούτερ που διαθέτει το σπίτι; Έπρεπε η μητέρα να δώσει προτεραιότητα στα βασικά μαθήματα και για το άλλο παιδί. Πώς να βρει λεφτά αυτή η οικογένεια να έχει πολλά κομπιούτερ και τάμπλετ, όταν ο άνδρας της δουλεύει στα ΚΤΕΛ και πέρυσι έκανε να πληρωθεί αναδρομικά τρεις μήνες;

Η Μακεδονία όχι μόνο πουλήθηκε στις Πρέσπες από τον Αλέξη Τσίπρα και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και παραδόθηκε από τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου στην απόλυτη ένδεια, στην πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Πολλά από τα καταστήματα εστίασης ή λιανεμπορίου δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά. Σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα καταρρέει η «μαύρη» Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν ακούς πουθενά έναν καλό λόγο για τον σημερινό πρωθυπουργό τον οποίο όλα τα κανάλια παρουσιάζουν ως ο πλέον δημοφιλής. Παντού ακούς διαμαρτυρίες, αφορισμούς και αποδοκιμασίες τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπουργούς του.

Όλοι καταλαβαίνουν πλέον την πλύση εγκεφάλου των δελτίων ειδήσεων των χρυσοπληρωμένων καναλιών. Όλοι έχουν αντιληφθεί πόσο μακριά από τον λαό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η «μαύρη» Δημοκρατία του. Όλοι απορούν γιατί τόσο ο δημοσιογραφικός κόσμος όσο και η αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τόσο χαλαρά τα εγκλήματα που διαπράττει και την καταστροφή που επιφέρει κάθε μέρα που περνάει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όλοι στη Βόρειο Ελλάδα, στην Μακεδονία και στη Θράκη μας, συζητούν για την ανικανότητά του. Όλοι κουβεντιάζουν για την «Αγία οικογένεια» και τις πολιτικές επιλογές της. Όλοι συζητούν για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομία, για τα «αντίδωρα» που μοιράζει, για τα χρέη που συσσωρεύει, για την χαλαρή αντίδρασή της σε υποθέσεις, όπως αυτή του κυρίου Λιγνάδη, και για το πώς αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα.

Εδώ και δύο μέρες οι ίδιοι οι «μαϊντανοί» λοιμωξιολόγοι παραδέχονται ότι ο κόσμος έχει υποστεί ασφυξία από τα αστυνομικά μέτρα, και ότι για αυτό ξεσπάει με τα κορονοπάρτι όπως αυτά που έγιναν στην Πάτρα και στην Ξάνθη. Επίσης έχουν αρχίσει να παραδέχονται ότι δεν είναι δυνατόν ο κορονοϊός να μην υπάρχει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και να καραδοκεί μόνο στα καταστήματα λιανεμπορίου και στις επιχειρήσεις εστίασης. Η κυβέρνηση επιμένει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται αλλά δεν τολμάει να επιστρατεύσει ιδιωτικές κλινικές για να ανακουφίσει την κοινωνία και να μπορέσει έτσι να διευκολύνει την οικονομία με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει. Τα αστυνομικά μέτρα που σιγά σιγά δρασκελίζουν το ένα έτος και πάμε για το δεύτερο, προκαλούν γενική ψυχική καταπλάκωση. Η νεολαία αλλά και οι μεγαλύτερες ηλικίες υποφέρουν. Από παντού ακούγεται ότι αυτό δεν είναι ζωή και ότι προτιμούν να διακινδυνεύσουν παρά να μένουν φυλακή. Έτσι το αστυνομικό δελτίο καταγράφει τη μια κορονοπαράβαση μετά την άλλη.

Στην Πάτρα ήταν απίστευτο το καρναβαλικό γλέντι. Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως οι νέοι, ξεχύθηκαν στους δρόμους. Το ίδιο συνέβη στην Ξάνθη, περίπου το ίδιο στην Κοζάνη. Η υγεία χωρίς ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει. Οι άνθρωποι υποφέρουν από τον συνεχή εγκλεισμό. Τα αστυνομικά μέτρα είναι φωτιά κάτω από ένα καζάνι που βράζει.

Τόσο οι εισαγγελείς όσο και η αστυνομία έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να δημιουργούνται συμπλοκές παντού όπου οι άνθρωποι θέλουν έστω και για λίγο να αναπνεύσουν μαζί και να βρεθούν ελεύθερα. Οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους άνεργοι και πεινασμένοι, και να ακούν από την τηλεόραση ιστορία για τον κύριο Λιγνάδη και διαγγέλματα του πρωθυπουργού εναντίον εκείνων που έφαγαν ξύλο ή διαδήλωσαν στην Νέα Σμύρνη.

Εκατομμύρια Έλληνες στερούνται την ελευθερία τους και την εργασία τους επί ένα έτος. Και δεν αντιλαμβάνονται γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι επαρκές, ενώ τους ξεζουμίζουν οικονομικά επί δέκα χρόνια. Επίσης έχουν καταλάβει ότι ο ανέπνευστος του Μαξίμου βυθίζει τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου ύφεση χωρίς να ενδιαφέρεται για το πώς περνάνε, τι τρώνε οι Έλληνες και πώς μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους. Όλοι γνωρίζουν ότι οι περικοπές στο σύστημα υγείας και σε όλους του στρατηγικούς τομείς του κράτους πήγαιναν στα γερμανικά δημόσια ταμεία, τους περίφημους δανειστές.

Ήδη λοιμωξιολόγοι, όπως ο κύριος Νίκος Τζανάκης, καθηγητής της πνευμονολογίας της Κρήτης, όπως και η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Σωτηρία» και Πρόεδρο του ΚΕΣΥ, κυρία Μίνα Γκάγκα, λένε προς την πλευρά των ανεγκέφαλων τηλεανθρώπων και του ανερμάτιστου πολιτικά Μαξίμου ότι πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική. Ο κύριος Τζανάκης λέει ότι πρέπει να επιτραπεί στον κόσμο να πηγαίνει στην ύπαιθρο, όπως και η κυρία Γκάγκα, φίλη του πρωθυπουργού, λέει ότι πρέπει να αλλάξουν τα μέτρα και να υπάρχει αποσυμπίεση της οικονομίας.

Μάλιστα επίμονα όλοι οι φιλοκυβερνητικοί κύκλοι μιλάνε για μια ανεύρεση μιας βαλβίδας αποσυμπίεσης. Ήδη χιλιάδες κάτοικοι πόλεων περπατούν αποχαυνωμένοι σαν άνθρωποι του Νεάντερταλ, με μακριά μαλλιά, αξύριστοι, κακοντυμένοι και κακοσιτιζόμενοι.

Η ελληνική διοίκηση εμφανίζεται αμήχανη τόσο στα θέματα εμβολιασμών όσο και γενικότερα στα θέματα λειτουργείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτό όμως καταστρέφει την οικονομία. Ο ιός θα συνεχίσει να διατρέχει τη χώρα όπως και όλη την ανθρωπότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »