”Άκυρο” από την Μόσχα, η οποία χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη πρόταση ως “ανάρμοστη συνδιαλλαγή”
ΗΡωσία και η Τουρκία, θα μπορούσαν να βρεθούν σε θέση να συμφωνήσουν σχετικά με το καθεστώς της Συρίας και της Κριμαίας, εάν η Μόσχα συμφωνούσε να αναγνωρίσει τα Κατεχόμενα ως ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε ο συγγραφέας της εφημερίδας Yeniçağ, Armağan Kuloğlu, αξιολογώντας τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και το συριακό ζήτημα σε σημερινό άρθρο του.

Στο άρθρο του, ο Kuloğlu δήλωσε ότι είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ ως κράτος, αλλά για αυτό, η Τουρκία θα πρέπει να κάνει αλλαγές στην πολιτική της για τη Συρία και το ζήτημα της Κριμαίας.
Κάλεσε τη Ρωσία, να γίνει ”μπροστάρης” του κινήματος για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, καθώς “σε περίπτωση ενοποίησης, η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει μέρος του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν είναι προς το συμφέρον της Μόσχας”.

Να αναφέρουμε πως ο Ερντογάν, δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά του χρησιμοποιώντας Ερντογανικούς καθηγητές πανεπιστημίων, αρχισυντάκτες φυλοκυβερνητικών εφημερίδων, διπλωματικό προσωπικό, κ.ά., αφού πρίν από 15 ημέρες ένας άλλος ο καθηγητής του τουρκικού Πανεπιστημίου του Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη, Hasan Unal, προέβαλλε την ίδια άποψη στο ρωσικό Lenta.ru. .

“Η Ρωσία δεν χρειάζεται να αναγνωρίσει αμέσως την ΤΔΒΚ: αρκεί να μην παρεμβαίνει με άλλες χώρες στην τροχιά αναγνώρισης της και να ξεκινήσει το άμεσο εμπόριο μαζί της”, είχε αναφέρει ο Unal.
“Η Ρωσία δεν χρειάζεται να αναγνωρίσει αμέσως την ΤΔΒΚ: αρκεί να μην παρεμβαίνει με άλλες χώρες στην τροχιά αναγνώρισης της και να ξεκινήσει το άμεσο εμπόριο μαζί της”, είχε αναφέρει ο Unal.
«Απειλή για την Ρωσία η Ενωμένη Κύπρος»
Ο Kuloğlu δήλωσε στο άρθρο του, ότι η Ρωσία, είναι μία από τις χώρες που θα υποφέρουν περισσότερο από τη λύση της Ομοσπονδιακής Κύπρου. Υπενθυμίζοντας τα λόγια του καθηγητή Dr. Hasan Unal, ο Kuloğlu έγραψε ότι η αναγνώριση της ΤΔΒΚ είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας:

«Μια πολιτική που αποσκοπεί στο να πείσει τη Ρωσία, η οποία θα υποφέρει περισσότερο από μια ενιαία, ομοσπονδιακή λύση της Κύπρου, μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα».

Όπως δήλωσε ο Hasan Unal: “Η Ενωμένη Κύπρος, θα είναι σε θέση να γίνει μέλος της ΕΕ και στη συνέχεια του ΝΑΤΟ. Το γεγονός ότι η Ρωσία, η οποία αγωνίζεται ενάντια στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και αντιτίθεται στην ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας, είναι πρόθυμη να μεταφέρει την Κύπρο στο ΝΑΤΟ, θα απειλήσει τις βάσεις της τις συριακές ακτές, θα χτυπήσει τη στρατηγική τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Επομένως, το ενδιαφέρον της Ρωσίας έγκειται στην αναγνώριση της ΤΔΒΚ».

Τι πρέπει να κάνει η Τουρκία
Στο άρθρο του, ο Kuloğlu δήλωσε ότι η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία, πρέπει να αλλάξει και να γίνει κατανοητή προς την κατεύθυνση των κοινών συμφερόντων:

«Το πρώτο βήμα που θα κάνει η Τουρκία για να αναγνωρίσει η Ρωσία την ”ΤΔΒΚ”, είναι η αλλαγή στην πολιτική της Συρίας, στην οποία επιμένω. Το κοινό μας σημείο είναι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας σε πολιτική ενότητα. Ο σχηματισμός ενός τρομοκρατικού κράτους στο βορρά, αποτελεί κοινή απειλή. Είναι πιθανό να αποκατασταθούν οι σχέσεις και να βρεθούν κοινά συμφέροντα. Μπορεί επίσης να υπάρξει λύση, στο ζήτημα των μεταναστών. Αυτό που αναμένεται από όλα αυτά θα είναι η αναγνώριση της ΤΔΒΚ με ενθάρρυνση της Ρωσίας».

Ο Armağan Kuloğlu, πιστός στις τουρκικές παραδόσεις των Ανατολίτικων παζαριών δήλωσε, ότι πρέπει να γίνει ένα ακόμα βήμα στην πολιτική της Κριμαίας και ότι θα αρκούσε για την Τουρκία, να μην πει ότι η Κριμαία είναι ουκρανικό έδαφος:

«Ένα άλλο βήμα είναι η αλλαγή ρητορικής στην πολιτική της Κριμαίας. Η Κριμαία είναι ιστορικής σημασίας για την Τουρκία. Το κυριότερο είναι ότι τα δικαιώματα και το δίκαιο των Τούρκων εδώ, η επιρροή τους στη διοίκηση ως Αυτόνομης Δημοκρατίας, τα έθιμα και οι παραδόσεις τους, η ελευθερία της ζωής και η σύνδεσή τους με την Τουρκία συνεχίζονται με ασφάλεια. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό, κάνοντας μια συμφωνία με τη Ρωσία χωρίς να προσβληθεί η Ουκρανία».

Ο εκβιαστικός λόγος του Kuloğlu, πήγε ένα βήμα παραπέρα καθώς δήλωσε, ότι η βαρύτητα της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στη διαδικασία.

 

 

Εφαρμόζοντας την αναθεωρητική πολιτική της εποχής Ερντογάν, ζητά αντάλλαγμα για αυτές τις πολιτικές, οι οποίες θα εφαρμοστούν με βάση το “kazan-kazan”, λέγοντας πως αυτό που αναμένει από τη Ρωσία, είναι η αναγνώριση της ΤΔΒΚ, η οποία είναι προς το συμφέρον της. «Η αναγνώριση της Ρωσίας και της Συρίας, θα διευκολύνει τις δύο Τουρκικές Δημοκρατίες και θα ανοίξει το δρόμο για άλλες φιλικές και αδελφικές χώρες», κατέληξε.

Πρέπει να αναφερθεί πως κατηγορηματικά η ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία, διαψεύδει συνεχώς δημοσιεύματα περί επικείμενης αναγνώρισης του ψευδοκράτους από τη Μόσχα.
Ρωσική αντίδραση
Υπενθυμίζουμε, ότι λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Χασάν Ουνάλ , η Νατάλια Ποκλόνσκαγια, βουλευτής της Ρωσικής Δούμας (Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου της Ρωσίας), χαρακτήρισε την εν λόγω “προσφορά” ως “ανάρμοστη συνδιαλλαγή”, σύμφωνα με όσα είχε μεταδώσει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

“Αυτή η συνδιαλλαγή είναι ανάρμοστη. Το δημοψήφισμα της Κριμαίας, είναι η έκφραση της βούλησης του λαού και δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται η έκφραση της βούλησης του λαού ως διαπραγματευτικό χαρτί”, δήλωσε η Ποκλόνσκαγια, αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας.

“Η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα. Και αργά ή γρήγορα η Τουρκία μαζί με άλλες χώρες θα αναγνωρίσουν το δημοψήφισμα της Κριμαίας”, τόνισε. Σύμφωνα με την Ποκλόνσκαγια, η διαδικασία αναγνώρισης της Κριμαίας ως κομμάτι της Ρωσίας θα μπορούσε να ήταν ταχύτερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »