Σχέδιο αλώσεως των Βαλκανίων από Ερντογάν
Ύποπτο τουρκικό σχέδιο βλέπουμε και στη Δυτική Θράκη, για την οποία ο τοπικός μουσουλμανικός τύπος κατηγορεί δήθεν τα ελληνικά ΜΜΕ, ότι έχουν εμμονή με την “τουρκική κοινότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, η οποία θέλει να μιλά και να γράφει τη μητρική της γλώσσα, την τουρκική”.

Συγκρίνει δε τους Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη ή στην Αλβανία που μιλούν τη μητρική τους ελληνική γλώσσα.

 

Όλη αυτή η εισαγωγή της μειονοτικής εφημερίδας της Δυτικής Θράκης έγινε για να καταλήξει στο τέλος στην απαίτηση ουσιαστικά της ύψωσης της τουρκικής σημαίας κατά τη διάρκεια των εθνικών εορτών της Τουρκίας, εντός ελληνικού εδάφους.

Στηλιτεύεται επίσης η ελληνική γλώσσα στις πινακίδες των εισόδων των μειονοτικών χωριών στην Θράκη, διότι προφανώς τους ενοχλεί.

“Δεν αφήνουν την Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα να μιλά Τουρκικά, που είναι οι δικές τους αξίες και η μητρική τους γλώσσα;

Όταν πρόκειται για τη δουλειά σας, γράφετε «Έλληνες Μουσουλμάνοι», όταν όλα είναι καλά, γράφετε «Έξω οι Τούρκοι από την Θράκη» και φωνάζετε”, αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

Πρόκειται σαφώς για προσπάθεια πιθανής υποκίνησης οργής στην περιοχή από κάποιους ακραίους, για να παρέμβει πιθανόν στην συνέχεια ο “σωτήρας” Τούρκος πρόεδρος, εγείροντας θέμα για την περιοχή, αφού αυτό αποτελεί το κύριο σχέδιο του.

Η Ελλάδα συμπεριφέρθηκε και συνεχίζει να το πράττει, με το καλύτερο τρόπο διαχρονικά στην μουσουλμανική μειονότητα, παρά τα όποια λάθη του παρελθόντος, και σε σχέση με τον απάνθρωπο και ωμό τρόπο της Τουρκίας στους Έλληνες που ζούσαν στην χώρα αυτή, η διαφορά είναι χαώδης.

Οι συνθήκες και οι επίσημοι νόμοι του ελληνικού κράτους είναι γνωστοί και περιλαμβάνουν όλους τους πολίτες της ελληνικής επικράτειας, χωρίς καμία απολύτως διάκριση.
Σχέδιο πολιτικής αλώσεως της Βουλγαρίας μαζί με τον “φίλο” Μπορίσοφ θα υλοποιήσει η Τουρκία στις επερχόμενες εκλογές

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τώρα, επεμβαίνει ανοιχτά και στην εσωτερική πολιτική της Βουλγαρίας, με μοχλό την τουρκική μειονότητα.

 

O Τούρκος πρόεδρος προέβη σε μια άμεση παρέμβαση με βιντεοσκοπημένη ομιλία προς το Τουρκικό Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (DPS) της Βουλγαρίας και μόνο.

Στις 12 Δεκεμβρίου, ο Ερντογάν μίλησε σε ένα σύντομο βίντεο μια διάσκεψη κόμματος του DPS (Renew Europe), το οποίο επανεξέλεξε τον Μουσταφά Καραντάι ως επικεφαλής.

«Αγαπητά μέλη του Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, σας συγχαίρω με τα πιο θερμά συναισθήματα αγάπης και λαχτάρα. Βλέπουμε ότι υπό την προεδρία του αγαπητού μου φίλου Μπόικο Μπορίσοφ, η Βουλγαρία αντιμετωπίζει την κρίση που προκαλείται από την πανδημία. Με βάση την κατανόηση της φιλίας, η Τουρκία υποστηρίζει όσο καλύτερα μπορεί τους φιλικούς και αδελφικούς λαούς”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Βουλγαρίας από την αντιπολίτευση της χώρας, ενώ η ομιλία του Ερντογάν ήρθε μια μέρα μετά την προκλητική προς την Ελλάδα στάση Μπορίσοφ και Μέρκελ, εμποδίζοντας τις προσπάθειες επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η Βουλγαρία πρόκειται να διενεργήσει κοινοβουλευτικές εκλογές την άνοιξη. Ο πολιτικός επιστήμονας Parvan Simeonov από την εταιρεία Gallup Bulgaria, συμφώνησε ότι ο Ερντογάν προσπαθεί για πρώτη φορά να τοποθετηθεί ως παράγοντας στην εγχώρια πολιτική της Βουλγαρίας.

Πολλοί Βούλγαροι ειδικοί θεωρούν ότι ο Ερντογάν ελέγχοντας τον Μ.Μπορίσοφ νομιμοποιεί τη μελλοντική πολιτική συνεργασία μεταξύ του τουρκικού DPS και του κόμματος GERB του νυν Βούλγαρου πρωθυπουργού, ελέγχοντας την κυβέρνηση της χώρας.

Από την άλλη πλευρά είναι πλέον πασιφανές ότι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός εκπροσωπεί τον Ερντογάν στην ΕΕ, όπως είχε πει και ο Ερντογάν πριν από χρόνια.

Ο Ερντογάν επιβλέπει όλα τα πρώην εδάφη της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Βουλγαρία για τον Τούρκο πρόεδρο αντικατοπτρίζει μια περιοχή που θέλει την επιστασία του πρώην ηγεμόνα της.

 

Δυστυχώς στην ίδια παγίδα έχει υποπέσει και ο Σέρβος πρόεδρος, ο οποίος μαζί με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό ούτε “τυρί είδαν ούτε την τουρκική φάκα” που τους περιμένει στην γωνία από την Άγκυρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »