Υπόγειο μπραντεφέρ Μόσχας -Άγκυρας για το Ναγκόρνο/Καραμπάχ.
Πληροφορίες της ρωσικής εφημερίδας Vzgliad, φέρουν μια τουρκική μονάδα κομάντος έτοιμη για δράση στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ. Η Τουρκία θέλει να χρησιμοποιήσει επίλεκτες ειδικές δυνάμεις της σε επιχείρηση στο μέτωπο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, ανέφερε η ρωσική πηγή.

«Η Τουρκία σκοπεύει να εμπλέξει μια ειδική μονάδα τακτικών στρατευμάτων στην επιχείρηση στο μέτωπο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας», αναφέρει και το κανάλι Telegram WarGonzo.

Σύμφωνα με πηγές, η Άγκυρα σκοπεύει να στείλει ειδικές δυνάμεις για να βοηθήσει τους Αζέρους μετά την αποτυχία τους να διεισδύσουν βαθιά ταχύτατα στο έδαφος στη ζώνη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι Αζέροι εφάρμοσαν την τουρκική τακτική μαζικής διείσδυσης σε επιλεγμένο σημείο στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ επιτυγχάνοντας κάποια αποτελέσματα αρχικά, αλλά στην συνέχεια οι Αρμένιοι σταθεροποίησαν το μέτωπο και εξαπέλυσαν φονικότατες αντεπιθέσεις που επέφεραν 200 και πλέον νεκρούς, καθώς και την καταστροφή οχημάτων και ΤΟΜΑ.

Σημειώνεται ότι μετά από μια πιθανή είσοδο των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στις εχθροπραξίες, η σύγκρουση θα εισέλθει σε ένα θεμελιωδώς διαφορετικό πολιτικό στάδιο με άμεση επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων.

Ρώσοι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ”ότι σήμερα η τουρκική Πολεμική Αεροπορία και οι χερσαίες δυνάμεις αποτελούν πραγματικά μια ιδιαίτερη απειλή για την Αρμενία, ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Αρμενίας, η Άγκυρα είναι απίθανο να διακινδυνεύσει ανοιχτά να παρέμβει στη σύγκρουση, συνειδητοποιώντας ότι ότι θα λάβει αμέσως απάντηση από τον ρωσικό στρατό”.
Υπενθυμίζουμε πάντως ότι η Αρμενία διαθέτει και ρωσικούς πυραύλους ΙSKANDER όχι όμως με εμβέλεια 300 χλμ.

Αυτό το βεληνεκές ισχύει μόνο για την εξαγωγική έκδοση με την κωδική ονομασία ISKANDER-E, οι Αρμένιοι διαθέτουν πυραύλους ISKANDER-M, με φονικό βεληνεκές μάχης 400 + χιλιομέτρων αποτελώντας έναν «μίνι διηπειρωτικό πύραυλο».

Μεταστάθμευση ρωσικών αεροσκαφών στο αρμενικό έδαφος
Σύμφωνα με πληροφορίες από ανοικτές πηγές, ένας μεγάλος αριθμός ρωσικών μεταγωγικών έχει αναπτυχθεί από το έδαφος της Ρωσίας στην Αρμενία τις τελευταίες 24 ώρες.

Η μεταστάθμευση ξεκίνησε αρκετές ώρες πριν από την ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το βράδυ της 26-27 Σεπτεμβρίου, ένα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος An-124 προσγειώθηκε στο Ερεβάν από το αεροδρόμιο του Πλατώφ (Ροστόφ-Ντον) και μετά από 6 ώρες άρχισε η πολεμική ενεργή αντιπαράθεση μεταξύ των στρατών των δύο χωρών.

Λίγες ώρες αργότερα, και άλλα μεταγωγικά εντοπίστηκαν να πετούν και να προσγειώνονται στο Ερεβάν μέσω του Ροστόφ-Ντον.

Μετά την έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, εμφανίστηκε ένα άλλο ρωσικό αεροσκάφος, πιθανόν AWACS, συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών,το οποίο πιθανότατα να δίνει εικόνα στο Κρεμλίνο για την έκταση των πολεμικών συγκρούσεων.

Το ποιος ακριβώς είναι ο λόγος για την μεταστάθμευση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην Αρμενία, είναι ακόμη άγνωστος, ωστόσο, στο πλαίσιο της επιδείνωσης της κατάστασης στα σύνορα, τέτοιες ενέργειες είναι μελετημένες και πιθανότατα αφορούν πιθανή παρουσία τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο αρμενικό έδαφος, ως αντιπερισπασμό στην αρμενική επίθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »