Η “ανάγνωση” των ΜΜΕ φέρνει στον “αναγνώστη” την ενημέρωση! Η προσεκτική “ανάγνωση” φέρνει τη γνώση! Η ακόμη πιο προσεκτική “ανάγνωση” φέρνει την αποκωδικοποίηση που άπτεται της ιδεολογικής κατεύθυνσης του Μέσου, ή του συμφεροντολογικού κέρδους της ιδιοκτησίας του Μέσου!

Αυτή η αναφορά μου έχει να κάνει με όσα παρακάτω θα προσπαθήσω να αναλύσω, αλλά και να ενημερώσω σύμφωνα με τη γνώση μου και τις συλλεγόμενες πληροφορίες μου!

Από τα σημερινά κορυφαία ζητήματα είναι η μεταστροφή του Έλληνα Πρωθυπουργού για την ημερομηνία τέλεσης των εθνικών εκλογών!

Θα θυμάστε πως ο Πρωθυπουργός διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους, ότι εκλογές θα γίνονταν στο τέλος της τετραετίας, αρνούμενος τις όποιες εσωκομματικές πιέσεις – ακόμη και στενών συνεργατών του, συμβούλων του – για πρόωρες εκλογές!

Αυτή η ασκούμενη πίεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε βάση, αφού όλοι που περιβάλλουν τον Πρωθυπουργό, αλλά και αρκετοί Υπουργοί του, όπως και αρκετοί πρωτοκλασάτοι Βουλευτές, οι οποίοι δεν ανησυχούν ότι δεν θα εκλεγούν στις εκλογές της απλής αναλογικής, έβλεπαν ότι καθημερινά τα ποσοστά της ΝΔ πέφτουν, παρ΄ ότι οι επιλεγμένες Συστημικές δημοσκοπήσεις φέρνουν επί τρία χρόνια τη ΝΔ από το 29-34%! Μη πείθοντας κανέναν, από τη στιγμή που τα πολιτικά εγκλήματα της κυβέρνησης είναι πολλά και φέρεται πλέον ως η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση – τουλάχιστον – της Μεταπολίτευσης!!

Αναδίπλωση Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές…

Έτσι ο Πρωθυπουργός αποφάσιζε να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, για τον λόγο αυτό έδωσε εντολή στους Υπουργούς του να περιδιαβούν όλη την Επικράτεια, ταυτόχρονα με τη διανομή παροχών (χρημάτων εξαγοράς ψήφων), που όμως αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη και αυτές τις προεκλογικές παροχές να τις διαχειριστεί σωστά, μετατρέποντας το κυβερνητικό πλεονέκτημα αυτών των παροχών, σε επιπλέον ανάθεμα του ήδη οργισμένου λαού!

Αυτές οι πρόωρες εκλογές είχαν οριστεί από το Μαξίμου για το Φθινόπωρο και όπως πρώτοι εμείς γράψαμε, σύμφωνα και την ακριβή πληροφόρηση – θα μου επιτρέψετε να πω, από ωτακουστή του Μαξίμου – είχαν οριστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου, προκειμένου αν ο Πρωθυπουργός προχωρούσε σε νέες εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική, αυτές να γίνονταν στις 9 Οκτωβρίου! Δηλαδή, όπως είχα γράψει ακριβώς, οι δεύτερες εκλογές σέρνουν τις πρώτες!

Ωστόσο ο Πρωθυπουργός ξαφνικά ανακοινώνει εκ νέου, ότι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο πέρας της τετραετίας! Δηλαδή το 2023!

Τι άλλαξε όμως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης “πάγωσε” τις πρόωρες εκλογές;

Η πληροφόρηση η δική μας είναι, ότι ο Πρωθυπουργός κυριεύθηκε από έντονη ανησυχία, μετά τα νέα τσαμπουκαλέματα του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν και του πολιτικό-στρατιωτικού του επιτελείου, προεξέχοντος του κυβερνητικού εταίρου του, Προέδρου του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που υλοποιεί την ρητορική των “γκρίζων λύκων”! Της εθνικιστικής, φασιστικής, ναζιστικής πολιτικής οργάνωσης, που ανεπίσημα είναι η νεολαία του (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί!

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί λοιπόν, από τα γραφεία των “γκρίζων λύκων”, φωτογραφήθηκε με χάρτη που απεικονίζει τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, ακόμη και την Κρήτη ως ανήκοντα στην τουρκική κυριαρχία!

Αυτή η πλέον ακραία κίνηση από τον κυβερνητικό εταίρο του Ρ. Τ. Ερντογάν, δεν μπορούσε να μην έχει την αμέριστη συναίνεση του Τούρκου Προέδρου, γι΄ αυτό και κωφεύει (προς το παρόν)!

Έτσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, φοβούμενος και τις πληροφορίες περί θερμού επεισοδίου που θα εκδηλώσει η Τουρκία κατά της Ελλάδος εντός των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, ανέστειλε τις πρόωρες εκλογές, προκειμένου να μην βρεθεί η χώρα μας σε κενό κυβερνητικής εξουσίας, εάν επαληθεύονταν οι πληροφορίες επίθεσης της Τουρκίας κατά της Ελλάδος!!

“Πράσινο φως” για οπλισμένους στρατιωτικούς σε ρόλο αστυνομικών…

Σας μίλησα στην αρχή του σημερινού μου κειμένου για την ανάγνωση που είναι υποχρεωμένος να κάνει ο Έλληνας πολίτης!

Παρ΄ ότι κορυφαία ζητήματα και για τα οποία θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται ευρέως, “θάβονται” από τα περισσότερα ΜΜΕ!

Ένα κολοσσιαίο ζήτημα είναι αυτό που διαβάσαμε στην εφημερίδα “Ριζοσπάστης” (8 Ιουλίου), που αποτελεί  όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ!

Το οποίο έχει τίτλο: “Πράσινο φως” για οπλισμένους στρατιωτικούς σε ρόλο αστυνομικών! Επικίνδυνη απόφαση από τους Υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη!

Συνεχίζουμε με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ριζοσπάστης”:

«Την έξοδο στρατιωτικών οπλισμένων και έτοιμων να ανοίξουν πυρ εκτός στρατοπέδων, σε ρόλο αστυνομικών, προβλέπει απόφαση των υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη “για την οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, πέραν της φύλαξης στρατοπέδων, ζωτικών χώρων και εγκαταστάσεων από τα όργανα υπηρεσίας”.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, που αναρτήθηκε χτες στη “Διαύγεια”, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορεί να κυκλοφορεί οπλισμένο και με άδεια να ανοίξει πυρ για την εκπλήρωση συγκεκριμένων αποστολών πέραν της φύλαξης στρατοπέδων, ζωτικών χώρων και εγκαταστάσεων από τα όργανα υπηρεσίας, τα τμήματα φυλακής ή ασφάλειας και τα στελέχη της στρατονομίας.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση οπλίζει τους στρατιωτικούς και τους εντάσσει στους μηχανισμούς εσωτερικής αστυνόμευσης και καταστολής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πυροβολούν με διαταγή του ΓΕΕΘΑ! Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η εντολή για την ανάπτυξη ένοπλων στρατιωτών σε ρόλο αστυνομικών σε όλη τη χώρα επαφίεται αποκλειστικά στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι στην απόφαση καθορίζονται ως «αποστολές»: “Η συνοδεία και προστασία υψηλών προσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ΕΔ έως το επίπεδο των διοικητών μειζόνων διοικήσεων εντός και εκτός στρατιωτικών χώρων, καθώς και η συνοδεία χρηματαποστολών, υλικών και μέσων στρατιωτικού ενδιαφέροντος, που μεταφέρονται εκτός στρατιωτικών χώρων, μέσω της παρουσίας και δράσης ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού”.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η συνοδεία των ανώτατων αξιωματικών από στρατονόμους δεν ήταν ένοπλη, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον λόγο για τον οποίο αλλάζει αυτό. Παραπέρα, με βάση ακριβώς την ορολογία της απόφασης περί “υλικών και μέσων στρατιωτικού ενδιαφέροντος”, ολοφάνερα ανοίγει ο δρόμος ώστε οι αυτοκινητοπομπές του ΝΑΤΟ που θα διασχίζουν τη χώρα, ή τα τρένα που θα μεταφέρουν από την Αλεξανδρούπολη πολεμικό υλικό προς τη Βουλγαρία και τα σύνορα με τη Ρωσία, να φρουρούνται από ένοπλους στρατιωτικούς, με ελεύθερο να ανοίξουν πυρ εναντίον όποιου επιχειρήσει να εκφράσει τη δικαιολογημένη αντίθεσή του στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο.

Σημειωτέων, πληροφορίες αναφέρουν ότι για την απόφαση αυτή μοντέλο αποτέλεσαν οι “ελευθερίες” που έχει η αμερικανική Στρατονομία, σε άλλη μια περίπτωση στοίχισης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα αμερικανοΝΑΤΟικά “πρότυπα λειτουργίας”, ειδικά σε μια εποχή που η ιμπεριαλιστική κόντρα του ευρωατλαντικού άξονα με Ρωσία και Κίνα φουντώνει και πασχίζουν να σφραγίσουν κάθε αρμό στο εσωτερικό του, και πρώτα απ’ όλα βέβαια ενάντια στον “εχθρό λαό”.

Άλλωστε, ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΓΕΕΘΑ προωθήθηκε και αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα των στελεχών προς το ακόμα αυστηρότερο και αντιδημοκρατικότερο, με πρόσχημα τις τάχα διαρροές για τις παρτίδες οπλισμού που έστειλαν στην Ουκρανία, στην προσπάθειά τους για φίμωση κάθε αντίθετης φωνής σε άθλιες μεθοδεύσεις.»!!

Ασύμμετρες τουρκικές μεθοδεύσεις κατά της Πατρίδος μας;

Ωστόσο αυτή η ανάγνωση περί της πρωτόγνωρης κυβερνητικής αποφάσεως, είναι “η μια πλευρά του νομίσματος”!

Μήπως υπάρχει όμως και δεύτερη; Μήπως η κυβέρνηση και οι Υπηρεσίες της γνωρίζουν πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν πιθανότατα να χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδος νέες υβριδικού τύπου επιχειρήσεις; Μήπως υπάρχουν πληροφορίες παρουσίας Τούρκων πρακτόρων (ΜΙΤ) στην Αθήνα και τον Πειραιά καθώς και ανώτατων αξιωματικών του τουρκικού στρατού, που ενδεχομένως μεθοδεύουν μαζί με Πακιστανούς, Αφγανούς και Σομαλούς εκτροπή της νομιμότητας στην Ελλάδα;

Μήπως λοιπόν, η παραπάνω κυβερνητική απόφαση – πρωτίστως – αφορά την διασφάλιση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας μας, προκειμένου να μην επιτραπεί να βρεθούμε σε κατάσταση πολιορκίας, λόγω ασύμμετρων τουρκικών απειλών;

Ευχόμαστε να είναι γι΄ αυτούς τους λόγους κι όχι για να προστατευθούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, καθ΄ όλα μισητές στον ελληνικό λαό!

Βέβαια αυτά τα σενάρια ενισχύονται από την παρουσία στις ΗΠΑ του ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου!

Του οποίου η επίσκεψη στις ΗΠΑ είναι πολυήμερη, με επαφές με επιτελείς του Αμερικανικού Πενταγώνου, με σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους του State Department, με εκπροσώπους Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων!

Και είναι βέβαιο, ότι στις συζητήσεις αυτών των κορυφαίων συναντήσεων κυριάρχησαν τα ζητήματα της άμυνας και της ασφάλειας, σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο!!

Έρχεται Οικουμενική κυβέρνηση…

Σε αυτό το νεφελώδες πολιτικό τοπίο, όπου με τη σημερινή κυβέρνηση, η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (EUIPO) κατοχύρωσε τον εμπορικό όρο “Τουρκικό Αιγαίο (Τurkaegean)” στην Τουρκία, και ταυτόχρονα η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερασπίζεται ακόμη την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, αλλά και δεν απαντά επιθετικά, θέτοντας βέτο σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς κατά της Τουρκίας, για τη δημοσιοποίηση των “τουρκικών νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης”, μέσω του χάρτη Μπαχτσελί, αλλά και μη δείχνοντας πυγμή απαιτώντας από την ΕΕ τις οικονομικές κυρώσεις που θα όφειλε ήδη να έχει επιβάλλει, στα πρότυπα κατά της Ρωσίας, ανησυχούμε αν αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις πιθανές ασύμμετρες τουρκικές απειλές, ή ένα ενδεχόμενο τουρκικό επεισόδιο στο Αιγαίο ή στον Έβρο!

Η Πατρίδα μας βρίσκεται σε κίνδυνο και τον οποίο θα πρέπει επιτυχώς να αντιμετωπίσει!

Γι΄ αυτό πλέον είναι ορατή η ανάγκη δημιουργίας Οικουμενικής κυβέρνησης! Όχι βέβαια με Πρωθυπουργό τον άνθρωπο των Αγορών Ευρωπαίο Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, ή τον έτερο  άνθρωπο των Ευρωπαϊκών Αγορών, Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (από το 2014) Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίοι θα υπερασπιστούν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!

Αλλά μια εμβληματική προσωπικότητα και την οποία θα αποδέχονται όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί! Ακόμη και το δογματικό ΚΚΕ, του Δημήτρη Κουτσούμπα!

Ο οποίος παραβρεθείς τη Δευτέρα το βράδυ στο Περιστέρι, στην εκδήλωση τιμής προς τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, είχε πολύ φιλική συνεύρεση με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή!

Ο οποίος μπροστά σε χιλιάδες λαού, προτίμησε να μην απευθύνει την ομιλία του, έπαινο προς τον προσωπικό του φίλο Σταύρο Ξαρχάκο, αφού ο λόγος του περιείχε αρκετό συναίσθημα Ελληνικών Αξιών, που με τις κυβερνήσεις Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, τείνει να ξεχάσει ο λαός μας!

Ενδεχομένως για να μην δημιουργήσει μεγαλύτερο ρήγμα του υφισταμένου στη ΝΔ! Την πάλαι ποτέ “γαλάζια παράταξη” που έχει “δηλητηριαστεί” με πράσινο και ροζ χρώμα! Για να μην υπάρξει μεγαλύτερη πολυδιάσπαση και πολυκερματισμός της ΝΔ, που ασθμαίνοντας παρουσιάζει στα ψηφοδέλτιά της τον Χρυσοχοΐδη ΚΑΙ άλλους Σημιτανθρώπους! Με τελευταίο παράδειγμα την υποψηφιότητα του Χρήστου Βερελή!

Ενδεχομένως για να μην προκαλέσει τον αστικόκοσμο των Δυτικών Συνοικιών να φωνάξουν το γνωστό πανελλήνιο σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Έρχεται κάλεσμα Κώστα Καραμανλή;

Είναι όμως διατυπωμένο, πως εάν η Πατρίδα καλέσει τον Κώστα Καραμανλή, εκείνος θα είναι στη διάθεση της Πατρίδας!

Από τη στιγμή που μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής, αυξάνοντας την οικουμενικότητά του, και παίρνοντας αποστάσεις από τα σημερινά συμβαίνοντα στην Πατρίδα!

Όταν καθημερινά υπάρχουν ομοβροντίες – περιβάλλοντος Καραμανλή – υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και υλοποίησης – απαίτησης απόλυτης εφαρμογής των Διεθνών Συνθηκών, όπως της αύξησης των ναυτικών μας μιλίων από τα 6 στα 12!

Θα υπάρξει λοιπόν πολιτικό κάλεσμα Κώστα Καραμανλή, από τη στιγμή που ουδείς γνωρίζει, πως θα εξελιχθούν τα Ελληνοτουρκικά, που πάνε από το κακό στο χειρότερο, με έναν επιθετικό Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος με το ανιστόρητο αφήγημα αρπαγής ελληνικών νησιών, θέλει να ανακάμψει και να κερδίσει τις εκλογές του 2023, που σήμερα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να τις κερδίσει;

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Πατρίδα μας είναι ραγδαίες, αφού τα σύνορα αλλάζουν κ%B

Translate »