Πτήσεις τουρκικών UAV στο Ντονμπάς
Ηείδηση προχθές ότι Σύριοι μισθοφόροι ετοιμάζονται στο συριακό έδαφος για Ουκρανία πιθανότατα να ήταν ένα τουρκικό σχέδιο “συσκότισης” των κινήσεων των Τούρκων στην Ουκρανία.

Το λέμε αυτό διότι την ίδια στιγμή έχουμε εκατοντάδες Σύριους μισθοφόρους στο Ναγκόρνο, πολύ πιο κοντά στην Α.Ουκρανία, οι οποίοι πεινάνε και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα.

Syrian terrorist mercenaries who were deployed to Artsakh last September now complaining that they have not received wages. The guy talking identifies them as fighters from “Abo Amsha’s” group, a notorious pro-Turkish terrorist commander. pic.twitter.com/5Y8NQF4mzh

— 301?? (@301_AD) April 9, 2021
Μάλιστα αυτοί οι Σύριοι μισθοφόροι που είχαν αναπτυχθεί στο Artsakh, παραπονιούνται ότι δεν έχουν λάβει ακόμα τους μισθούς τους.

Ένας από αυτούς που μιλάει σε βίντεο αναγνωρίστηκε από ειδικούς ως μαχητής της περιβόητης οργάνωσης “Abo Amsha” και μιλάμε για έναν διαβόητο φιλότουρκο πολέμαρχο.

Το σενάριο στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν μια άμεση μεταφορά όλων αυτών των Σύριων μισθοφόρων που βρίσκονται σε αζέρικο έδαφος στην Ουκρανία, για να πάρουν τους μισθούς τους από τον Ουκρανό πρόεδρο και όχι από την Άγκυρα που θα γλιτώσει τους μισθούς τους.
Επίσκεψη Ζελένσκι στην Άγκυρα για την προμήθεια όπλων

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί την Τουρκία το Σάββατο στο πλαίσιο της 9ης συνεδρίασης του συμβουλίου στρατηγικής συνεργασίας Τουρκίας-Ουκρανίας, ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές την Παρασκευή.

Η συνεργασία στον αμυντικό κλάδο, η συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών (FTA) και ο τουρισμός αναμένεται να είναι τα θέματα στην ημερήσια διάταξη κατά την επίσκεψη.

Η ουσία είναι ότι η Ουκρανία μετά την αγορά 6 μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων μάχης τύπου Bayraktar TB2 (UCAV) και Τριών σταθμών ελέγχου εδάφους από την Τουρκία το 2019, τώρα επιθυμεί και άλλα drone διαφορετικού όμως πιθανόν τύπου.

Οι Τούρκοι έχουν άλλωστε ποικιλία drone, με εξειδικευμένο εξοπλισμό και σίγουρα θα επιδιώξουν να τα πουλήσουν στους Ουκρανούς που καίγονται για στρατηγικά όπλα.

Αυτό είναι και το πιο λογικό σενάριο, αφού η παρουσία του Ζελένσκι δεν μια απλή επίσκεψη, αλλά η επισφράγιση υπόγειων συμφωνιών μεταξύ Άγκυρας-Κιέβου κατά Μόσχας.

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται να αγοράσει 48 Bayraktar TB2 UCAV, ενώ όσον αφορά τις κορβέτες, μετά την κατασκευή και παράδοση του πρώτου πλοίου στην Τουρκία, τα υπόλοιπα θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Okean που βρίσκεται στο Mykolaiv της Ουκρανίας, ενώ θα έχουμε και συνέχεια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών δημοσιογραφικών πηγών, μιλάμε για μια ολοκληρωμένη στρατηγική συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία μπορεί να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για τη Ρωσία, καθώς τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 αναπτύσσονται στη βόρεια πλευρά της Τουρκίας καλύπτοντας ολόκληρο το έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας.

Η στρατηγική συμφωνία συμμαχίας συνεπάγεται ενεργή αλληλεπίδραση των ενόπλων δυνάμεων και της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ Τούρκων και Ουκρανών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πληροφορίες μιλάμε για την περιοχή του Εύξεινου Πόντου-Αζοφικής θάλασσας, καθώς και για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας, έτσι μια τέτοια συνεργασία μεταξύ της Άγκυρας καιυ Κιέβου μπορεί να γίνει μάλλον ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη Μόσχα.

Ερντογάν και Ζελένσκι έχουν τα δικά τους σχέδια στην περιοχή, τα οποία όμως ενοχλούν σφόδρα τον Πούτιν που έχει τα δικά του αυτοκρατορικά σχέδια για τα Στενά και την Μαύρη θάλασσα και για αυτό οι αντιδράσεις των Ρώσων θα αργήσουν λίγο αλλά θα είναι σοβαρότατες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »