ΗΠΑ και Ουκρανία περνούν την κόκκινη γραμμή

Ραγδαία κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία πρόκειται να δούμε τις επόμενες ημέρες και ώρες καθώς οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προμηθευτεί πυραύλους GMLRS M31A1 καθώς και ER GMLRS για τα συστήματα HIMARS.

Πριν λίγο οι Ουκρανοί έπληξαν γέφυρα στην Χερσώνα αλλά το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την Ρωσία όπως παραδέχονται ακόμη και οι ίδιοι οι Ρώσοι. Πρακτικά δεν έχουν αντίδοτο, δεν μπορούν να πλήξουν έγκαιρα τους κατευθυνόμενους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας. Οι ER GMLRS μπορούν να χτυπήσουν σε απόσταση 150 χλμ βαθιά στις ρωσικές γραμμές με εκπληκτική ακρίβεια.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως θραύσματα των νέων αυτών πυραύλων βρέθηκαν σε χωράφι κοντά στον οικισμό Velikoye Orekhovo, στην περιφέρεια Ντόνετσκ της Ουκρανίας και στο Perevalsk, στην περιοχή Λουγκάνσκ, 45 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου.

Το σημερινό συμβάν δείχνει ότι οι Ουκρανοί ετοιμάζονται να κάνουν το μοιραίο λάθος και να πλήξουν ακόμη και την Κριμαία κάτι που θα ανοίξει τις πύλες της κολάσεως στην περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ρωτήθηκαν Αμερικανοί αξιωματούχοι εάν το HIMARS μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Κριμαία, η απάντηση που δόθηκε ήταν «η Κριμαία είναι Ουκρανία».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν και δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν την υποτιθέμενη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον του λαού της Ουκρανίας» ανέφερε παράγοντας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ουκρανός αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών συμπλήρωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να αρχίσουν να επιτίθενται σε ρωσικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία με το σύστημα HIMARS.

 

Προειδοποιεί με “DoomsDay” η Ρωσία

«Κάποιοι εκστατικοί, ματωμένοι κλόουν, που ξεπροβάλλουν με κάποιες δηλώσεις πότε πότε, προσπαθούν να μας απειλήσουν, με επιθέσεις στην Κριμαία και ούτω καθεξής», είπε ο Μεντβέντεφ σε μια ομάδα βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βόλγκογκραντ.

Ελπίζω να καταλαβαίνουν τις συνέπειες αυτών των δηλώσεων. Και οι συνέπειες είναι ξεκάθαρες

“Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια καταστροφή, πολύ γρήγορη και σκληρή, αμέσως. Δεν θα υπάρξει αποφυγή. Θα είναι πολύ δύσκολο να κρυφτούνε.

Αλλά συνεχίζουν να προκαλούν τη γενική κατάσταση με τέτοιες δηλώσεις» κατέληξε ο Μεντβέντεφ προειδοποιώντας να μην τολμήσουν να επιτεθούν στην Κριμαία.

Δείτε το βίντεο με την δήλωση

Ουκρανία: Λάβαμε πυραύλους μεγάλης εμβέλειας!

Η ουκρανική πλευρά ανακοίνωσε επίσημα την παραλαβή των πρώτων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για συστήματα MLRS. Πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα έδωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας Oleksiy Danilov.

Ταυτόχρονα ο Ντανίλοφ πρόσθεσε ότι αναμένεται να φτάσει άλλη μια παρτίδα πυραύλων ακόμη μεγαλύτερου βεληνεκούς.

«Σε ό,τι αφορά το HIMARS, υπάρχει κάποια κατανόηση ότι έχουμε ήδη αρχίσει να λαμβάνουμε πυραύλους που έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια ό,τι είχαμε στην αρχή. Και ας ελπίσουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε, αυτής της εμβέλειας, θα εμφανιστεί στο έδαφος της χώρας μας στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Oleksiy Danilov, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, παραμένει άγνωστο για τι είδους βλήματα μιλάμε, αφού προηγουμένως υποτίθεται ότι θα μεταφερόταν στην Ουκρανία πύραυλοι της οικογένειας ER GMLRS (ER GMLRS XM403 και ER GMLRS XM404), με βεληνεκές έως 150 χιλιόμετρα (διπλάσια εμβέλεια των M30 και M31).

Προφανώς ο Oleksiy Danilov μιλά για τακτικούς πυραύλους ATACMS Block I και ATACMS Block IA, με βεληνεκές έως 165 και 300 χιλιόμετρα, αντίστοιχα.

Οι εξελίξεις αυτές εξηγούν γιατί δόθηκε προτεραιότητα στον ρωσικό Στρατό σχετικά με την καταστροφή των MLRS HIMARS.

 

Βομβάρδισαν γέφυρα οι Ουκρανοί

Νωρίτερα, οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν μια γέφυρα κεντρικής σημασίας στην Χερσώνα με πυραύλους HIMARS δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης στη Χερσώνα, Κιρίλ Στρεμούσοφ τόνισε ότι η Ουκρανία έπληξε τη γέφυρα Αντονίβσκι με HIMARS, καταστρέφοντας τον δρόμο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας.

Η γέφυρα είναι ένα από τα δύο μόνο σημεία διέλευσης προς εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία στη δυτική πλευρά του ποταμού, συμπεριλαμβανομένης της κύριας πόλης της περιοχής Χερσώνας.

“Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να καταστρέψουν τη γέφυρα Αντονόφσκι, κόβοντας τον μόνο δρόμο μέσω του Δνείπερου. Οι Ουκρανοί εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους ώστε να αποκόψουν την Χερσώνα από τις κύριες δυνάμεις.

Ένα περίπου μέτρο σε διάμετρο και τρεις τρύπες – περίπου 20-30 cm. Χτύπησαν σημειακά, ήθελαν να αποκόψουν μέρος της πόλης από την πλευρά του Alyosheki. Δεν υπήρξαν θύματα », δήλωσε ο Kirill Stremousov.

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι η προσπάθεια αποκοπής της Χερσώνας από τον Δνείπερο αποτελεί απόδειξη της προετοιμασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για επίθεση στην περιοχή.

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

Ακολούθησαν ρωσικά αντίποινα: Βομβαρδισμός σε Νικολάεφ-Οδησσό

Στην συνέχεια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν πλήγματα υψηλής ακρίβειας στις περιοχές της Οδησσού, του Νικολάεφ και του Ντνιπροπετρόφσκ.

Στην περιοχή Dnepropetrovsk, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τις εγκαταστάσεις του ουκρανικού στρατού στη Νικόπολη, όπου το Κίεβο συγκεντρώνει στρατεύματα .

Από εκεί, τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν τα εδάφη των περιοχών Χερσώνας και Ζαπορίζιε συμπεριλαμβανομένης της πόλης Energodar, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη.

Νωρίτερα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Νικολάεφ με πυραύλους υψηλής ακρίβειας

Τη μαζική καταστροφή στόχων επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες και εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφεραν ότι πύραυλοι ακριβείας κατέστρεψαν μια αποθήκη με πυρομαχικά δυτικής κατασκευής στην περιοχή της Οδησσού καθώς και τη γέφυρα Zatoka.

Δείτε βίντεο

 

Image

Image

Image

Image

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »