«Ο θάνατος του εμποράκου». Μόνο αυτός ο τίτλος θα μπορούσε να δοθεί στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τελικά το λιανεμπόριο λιανεμπορίου στις 21 Δεκεμβρίου καθώς η αποτυχία του lockdown τους έχει «στριμώξει» τόσο πολύ που είναι τρομοκρατημένοι ότι επίκειται κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος, το οποίο βέβαια, οι ίδιοι επιβαρύνουν με το κλίμα τρομοκρατίας που έχουν επιβάλλει.

Από χθες τη νύχτα το pronews.gr μετέδωσε ότι οι λοιμοξιωλόγοι, που έχουν τεράστια ευθύνη για όλο αυτό το μπάχαλο και την καταστροφή του δεύτερου κύματος ήταν αρνητικοί για τις 14 Δεκεμβρίου ως προς το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής.

Τώρα, μέσα σε μερικές ημέρες είναι αδύνατον να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου τζίρου, όπως επίσης τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα από άποψη συνωστισμού: Ολοι ο ένας πάνω στον άλλο θα τρέξουν στις 21 Δεκεμβρίου για τα βασικά τους ψώνια!

Το αρχικό σενάριο προέβλεπε να προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων που έχουν μικρή κινητικότητα, τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής, αλλά πάντα με αυστηρό πλαίσιο, ενώ εξετάζονται τα σενάρια για το ωράριο λειτουργίας τις ημέρες αιχμής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει αλλαγή στην ώρα εκκίνησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινά αργότερα από τις 21:00.

Για τις εκκλησίες παραμένει άγνωστο αν θα ανοίξουν τα Χριστούγεννα, για τους πιστούς. Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται είναι ανοίξουν οι Εκκλησίες και να γίνουν περισσότερες λειτουργίες, δύο την παραμονή το βράδυ των Χριστουγέννων στις 9 και στις 11 και τρεις ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 5, στις 7 και στις 9 το πρωί, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού.

Παράλληλα, συζητείται να μη γίνει η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα αλλά σε κολυμβήθρα και ο αγιασμός να δίνεται σε μπουκαλάκι και τα αντίδωρο τυλιγμένο σε χαρτί! Τι άλλο θα δούμε, άραγε! Eκτιμάται ότι κατά το δωδεκαήμερο, οι εκκλησίες θα μπορούν να παραμένουν ανοιχτές για ατομική προσευχή.

Πάντως τα κομμωτήρια θα ανοίξου στις 14 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »