O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με επίκεντρο πάντα την Αχαΐα.

Στην Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας- δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής  κ. Ζέττα Μακρή 

O Ιάσονας Φωτήλας πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής κ. Ζέττα Μακρή. Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε ένεκα της πανδημίας το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων ιδίως σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Δεδομένου ότι η πόλη της Πάτρας έχει τεθεί σε αυστηρό lockdown και συγκαταλέγεται στις «κόκκινες» περιοχές συζητήθηκε η λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων εφεξής καθώς και ο τρόπος διδασκαλίας στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες εκπαιδευτικές μονάδες σε ολόκληρο τον νομό Αχαΐας.

Στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

Ο βουλευτής κατά τη συζήτηση του με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη ανέπτυξαν το σοβαρό πρόβλημα της απονομής των συντάξεων σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ανέλυσαν τις χρόνιες παθογένειες και το θέμα της καθυστέρησης των εκκρεμών συντάξεων, το οποίο έρχεται να επιλύσει το αρμόδιο Υπουργείο μέσω ειδικού μάνατζερ επιφορτισμένου με την ευθύνη της ταχείας έκδοσης των συντάξεων. Μάλιστα αναφέρθηκαν στη διοχέτευση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού σε Υπουργείο και ΕΦΚΑ προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια επιτάχυνσης απονομής των συντάξεων. 

Ο Ιάσονας Φωτήλας με την ιδιότητα του Προέδρου της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ενημερώθηκε από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη για όλες τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η μεγάλη μεταρρύθμιση της νέας επικουρικής ασφάλισης με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

 

Στην Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Σε συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου συζήτησαν για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και αφορούν τον νομό Αχαΐας. 

Μεταξύ των θεμάτων που ανέπτυξαν ήταν τα προβλήματα και οι ελλείψεις που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας σε διάφορες φιλανθρωπικές δομές της Αχαΐας, όπως «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», το φιλανθρωπικό σωματείο «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» και το σωματείο «Άσυλο Ανιάτων Πατρών ‘’Η Αγία Ευφροσύνη’’». Ο βουλευτής ανέδειξε ως μείζον θέμα συζήτησης την παροχή υλικής και ηθικής προστασίας σε πρόσωπα τα οποία βρίσκονται αποδεδειγμένα σε κατάσταση ανάγκης ιδίως εν καιρώ πανδημίας.

 

Ο Ιάσονας Φωτήλας, μετά τις ανωτέρω συναντήσεις, συμφώνησε με τους Υπουργούς κ. Κωστή Χατζηδάκη και κ.κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και Ζέττα Μακρή να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με κοινή συνισταμένη την εξέταση και επίλυση ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, ειδικά σε θέματα που αφορούν στην Αχαΐα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »