Με κοινή πρωτοβουλία του κ. Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, (και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας κα Ζωή Ράπτη. Η συνάντηση συνεργασίας αφορούσε το μείζον θέμα της Ακούσιας Ψυχιατρικής Νοσηλείας, για το οποίο μετά από πλήθος προσπαθειών εξασφαλίστηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Τσιτσικα, τον β ́ Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Κόρδα και τον Γενικό Γραμματέα κ.Γεώργιο Μπαλάση, ανέλυσε στην Υφυπουργό Υγείας κα Ζωή Ράπτη το αναχρονιστικό νομικό πλαίσιο για την ακούσια ψυχιατρική νοσηλεία τονίζοντας συγχρόνως την ανάγκη εκσυγχρονισμού του.
Η Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας & Κατανόησης μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη που αφορά στη διαχείριση της ακούσιας νοσηλείας ασθενών, θέτοντας μάλιστα ως χρονικό ορίζοντα της όλης αναδιάρθρωσης το τέλος της θερινής περιόδου.
Ο Ιάσονας Φωτήλας πλήρως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειας του και της επίτευξης διαύλου επικοινωνίας μεταξύ της Ε.Α.Υ.Α. και του αρμόδιου Υπουργείου, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι προτεραιότητα του συνιστά η ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων.
Η συνεργασία των υπουργείων με στόχο την εκπόνηση νέας νομοθεσίας που θα διέπει την ακούσια ψυχική νοσηλεία είναι απόρροια της συντονισμένης και επίμονης ανάδειξης του θέματος που βαίνει προς επίλυση..
Ο Ιάσονας Φωτήλας και η κ. Ζώη Ράπτη επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά την άριστη συνεργασία τους ενώ συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή για θέματα που έχουν ως επίκεντρο την Αχαΐα και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υφυπουργού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »