Το άσπρο μαύρο κάνει και πάλι η Άγκυρα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα παρενοχλεί την Τουρκία και… παραβιάζει τα σύνορα της γείτονος αλλά επίσης αποκαλύπτει και τις μυστικές συνομιλίες που έχει κάνει η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη με την τουρκική  υπό το πάντα άγρυπνο γερμανικό μάτι.

Ο Τούρκος πολιτικός αναφέρθηκε στο ότι δεν τηρούνται όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στις Βρυξέλλες με Έλληνες αξιωματούχους!

Θυμίζουμε πως ο Καλίν είχε συνάντηση με τη σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα, παρουσία Γερμανών αξιωματούχων στις Βρυξέλλες.

«Τον περασμένο μήνα είχα συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό μου στις Βρυξέλλες, και ο Γερμανός ομόλογός μου ήταν σε αυτή τη συνάντηση.

Προτιμούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις εντάσεις και συγκρούσεις προχωρώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραμε εκεί και να επίλυση των ζητημάτων και μείωση των εντάσεων μέσω ειρήνης και διαπραγματεύσεων.

Αλλά όταν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων, παραβίαση συνόρων ή παρενόχληση κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν διστάζει να απαντήσει σε αυτές» ήταν η δήλωση του.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις μία ημέρα μετά τις αντίστοιχες του Α.Συρίγου όπου ανέφερε: «Να πάρει η Τουρκία τα F-16 – Η κυβέρνηση το θέλει» και πλέον αφήνει έκθετη την κυβέρνηση για το ποια ήταν η θεματολογία και τι συμφωνήθηκε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »